Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Navionics Zander Masters Nieuwe Merwede

De zware periode voor elke roofvisser is achter de rug. Twee maanden lang hebben de NKSers naar het moment toegeleefd de herstart van de Dutch Zander Masters 2019. Het beloofde een ideale start te worden prachtig weer en een prachtig water als de Nieuwe Merwede als strijdtoneel. Het mooiste senario voor de Navionics Zander Masters…

De Wedstrijd

En of iedereen er zin in had klokslag half negen mocht het deelnemersveld los. In hoog tempo verspreide de deelnemers zich over het uitgerekte parcours. Allen tot op het bot gemotiveerd en tot aan de tanden toe bewapend, niemand wist wat het ideale aas was om de glasogen te verleiden.


Met een prachtige zonsopkomst onderweg naar de inschrijving...

In de eerste uren van de wedstrijd was het werkelijk een gekkenhuis, hulde aan de controleurs achter het tablet want de maatse snoekbaarzen werden massaal aangeboden. Nou ja maats, veelal net maatse snoekbaarzen melden zich in de eerste uren van de Navionics Zander Masters. Diverse deelnemers mochten al snel aan upgraden denken wat resulteerde in een ware zoektocht naar die grotere snoekbaarzen.

Tijdens het zoeken werd er werkelijk van alles uit de kast gehaald tijdens de Navionics Zander Masters van werpend vissen tot trollen niks was er te gek voor de deelnemers. Diverse dieptes werden zo ook aangedaan van 1m tot een meter of 7. Het is dan ook niet gek dat er prachtige bijvangsten tussendoor kwamen.


Mooie volle snoekbaarzen lieten zich verleiden tot aanbeten...

Het duo Arno Hartgers & Maurits Kuijs waren gezamenlijk opzoek naar een upgrade maar zij troffen naast snoekbaarzen een mooie baars van 48cm en pakte daarmee de dagprijs voor de grootste baars.

Naast deze prachtige baars kwamen er diverse melding van snoeken. Veelal snoeken tussen de 45 en 80 centimeter. De grootste snoek kwam uiteindelijk van op naam van Casper van der Vlies & Robert Noorland met 95cm.


Een prachtige snoek zorgde voor een mooie bonus...

Na een wat rustigere periode met minder aanbeten namen deze weer toe richting het laatste uur. Tijd dus voor de NKSers om tijdens de Navionics Zander Masters hun slag te slaan.

De prijsuitreiking

Dit keer vond de prijsuitreiking plaats op een andere locatie namelijk Europarcs De Biesbosch, het maakt het enthousiasme en de spanning er niet minder op. Zoals elke prijsuitreiking beginnen we met de grootste snoekbaarzen van de dag.


Dutch Zander Masters vissen is topsport, zo ook de drill van een kasteel van 85cm...

De Nieuwe Merwede heeft tijdens de Navionics Zander Masters een aantal prachtige vissen vrijgegeven voor de foto. De grootste kwam uiteindelijk op naam van de gebroeders Uithol. Een waar kasteel liet zich fotograferen en tikte op de meetlat 885mm aan.

Van de grootste snoekbaarzen is het een kleine stap naar de top 5 van de Navionics Zander Masters. De vijfde plek was weer een Ajetootje voor Buurman & Buurman. De heren wisten gedurende de wedstrijd hun totaal te upgrade naar 60+ gemiddeld en kwamen in totaal uit op 4281mm. Wim Hak & Ben Oskam veroverden niet alleen de 5e plaats ook pakten zij de leiding in de Dutch Zander Masters.


Wederom een top vijf en de 1e plek in de Dutch Zander Masters...

Robert Poelwijk & Marcel Sannes wisten 10mm meer te vangen dan hun concurrenten. Een totaal van 4291mm bracht beide heren naar een 4e plaats. Deze heren vormen dit seizoen voor het eerst een team en halen het beste in elkaar naar boven.


Gaston & Leontien vallen dit keer zelf in de prijzen...

Het brons was er vandaag voor het duo Jan Baar & Daan de Rijk met 6mm meert dan de nummers 4. Kort bij elkaar zat het dus wel vandaag. Jan & Daan nemen naast het eremetaal tijdens de Navionics Zander Masters beslag op de voorlopig 2e plek in de NKS Dutch Zander Masters.


Een nieuwe Navionics kaar ideaal ter voorbereiding op de aankomende wedstrijden...

We komen bij het zilver en goud van de Navionics Zander Masters. Beide teams hebben gestreden tot het einde van de wedstrijd want millimeters maakt het verschil in totaal 48mm . Met kop en schouders staken ze boven de rest uit vandaag. Mogelijk kunnen we de oorzaak vinden in de nieuwe aanpak van beide teams.

Het zilver werd gewonnen door Uli Kösters & Michael Klockow beide heren waren bijna compleet onzichtbaar tijdens de wedstrijd. De bekende zeemeermin op de zijkant van de boot is er niet meer, we kunnen dus wel stellen dat de undercover techniek van dit team succes heeft gebracht.

Goud was er voor de veteranen in de competitie die tijdens de Navionics Zander Masters hebben geslagen. Jan & Jaap Uithol hebben de geslotentijd benut voor een intensief trainingsschema. Één van de heren wist te vertellen dat het ging over dagelijks bezoek aan de sportschool, alleen gezonde dranken en natuurlijk veel eiwitten. Dutch Zander Masters vissen is volgens de heren topsport en daar moet je naar leven.


Wie verteld het sterkste verhaal "Undercover" Uli of "Sporty" Jaap. Hoe dan ook van harte Gefeliciteerd!

ls alle prijzen zijn uitgereikt kunnen we vooruit kijken naar de volgende die 16-16-2019 op het programma staat.

Voortuitblik

Voor de tweede maal dit jaar doet de NKS Dutch Zander Masters het HollandsDiep aan. De eerste keer was het de special die met 50 boten vol zat. Deze keer is het de Fauna Zander Masters HollandsDiep waar iedereen wederom zijn geliefde techniek kan inzetten.

Inmiddels zit de wedstrijd bijna vol maar mocht je nog willen inschrijven er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus schrijf je snel in.Wij willen natuurlijk via deze weg Navionics bedanken voor de sponsoring van deze prachtige wedstrijd.

Tight Lines & Fair Play,

NKS Dutch Zander Masters