Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Fauna Hengelsport Zander Masters Oude Maas


Afgelopen zondag was het zover de gevreesde Fauna Hengelsport Zander Masters Oude Maas. Een water met diverse moeilijkheidsgraden. De timing in de kalender voor een op het oog lastige wedstrijd kon niet beter. Er was volop spanning in de top van het klassement en ook van achteruit beginnen diverse teams bloed te ruiken binnen de top 10.


Een paar minuten voor de start, de spanning stijgt...

De wedstrijd
Nog voor half negen konden de 31 vissende teams opzoek naar de gewenste maar meestal zo moeilijk te vinden of te verleiden glasoog op de Oude Maas. Al binnen enkele minuten na de start vielen diverse teams met een boot in de snoekbaars.

Zou het dan een supereditie gaan worden van de Oude Maas met record vangsten. Zo makkelijk als het bij sommige teams ging zo moeilijk was het voor de overige deelnemers. Op en rond het water kwamen de geluiden van prachtige signalen op de bodem, onder maatse snoekbaars en zelf de oude doos werd open getrokken. De heren Uithol vertelden prachtige anekdotes over de kastelen van snoekbaarzen die ooit gevangen waren op de Oude Maas.


Na het zien van sharpshooter Lucky Luc Vermeerbergen koos deze Ree het hazen pad...

Het werd zoeken voor de deelnemers, de vis was zeer zeker aanwezig maar hield de kaken op elkaar of nam een voorzichtig babyhapje om vervolgens tijdens de dril lost te schieten. Het live te volgen dagklassement stagneerde. Tijdens het zoeken worden er wel eens verrassingen gevangen, zo wist Ray Cannas een heuse knieter van een paling te vangen op de dropshot. Prachtige sport maar geen punten voor het dagklassement van de Fauna Hengelsport Zander Masters.

Wie tijdens het zoeken wel met hun neus in de boter vielen waren Tonnie Roskam & Dick Alblas (vervanger voor Rob van den IJssel). Na een stevige aanbeet werd de haak goed te gezet en mocht een prachtige baars van 460mm poseren voor de camera.


Een prachtige baars leverde een mooie bonusprijs op...

De nummers drie in het algemeen klassement van de Dutch Zander Masters Casper van der Vlies & Robert Noorland beleefden geen makkelijke zoek toch naar de snoekbaarzen. Deze heren weten immers regelmatige een kneiter te bemachtigen. Als het geen snoekbaars is dan wel meerval, deze keer was het een heuse groen jas.


Wederom een bonus voor Casper& Robert grote vissen vangen behoort tot hun specialiteit...

Dat volhouden en blijven zoeken succes en mooie vissen oplevert is algemeen bekend. Zo ook tijdens de NKS Fauna Hengelsport Zander Masters. Het was zoeken naar een aanbeet en tevens naar maatse vis. Martijn Reitsma & Fokke Kooistra zagen hun tocht beloond worden met de grootste snoekbaars van 680mm.


Mooie vissen dragen bij aan een goede klassering...

Ging de bel voor de lunch dan niet af onder water. Zeker te weten van wel, na de klok van 13.00 uur leek het even etenstijd. Er kwam leven in het klassement en diverse verschuivingen vonden plaats. Concentratie en scherpte was dus geboden tot klokslag 15.00 uur.

De Prijsuitreiking
De afgelopen jaren vindt deze plaats in het clubhuis van hengelsportvereniging E.R.H.V. De Waal war volgens goedgebruik de deelnemers werden verwelkomt door Piet van Es & Rob Lucius. Via deze weg willen we deze heren nogmaals bedanken voor hun inzet.

Terwijl de dagklassering werd bekeken, de prijzen uitgestald en de finale tickets werden uitgeschreven konden de deelnemers zicht tegoed doen aan een broodje frikandel, kroket, bol of een frietje om de inwendige mens te versterken.

Na wat versnaperingen en als de eerste dorst gelest is werd het tijd om de top 5 bekend te maken van deze spannende en impact vollen Fauna Hengelsport Masters Oude Maas.

Op de 5e plaats vinden we het team terug dat werd ingezet namens de sponsor van de wedstrijd op de IJssel. Team Ijsselsport staat bekend om zijn kennis en kunde op stromende rivieren en ook deze keer bewezen De Harry & Rene van der Belt dat zij het rivier vissen in de vingers hebben.


Een vijfde plek en finaleticket voor Harry & Rene...

De vierde plaats ging naar het team dat vol heeft ingezet op de titel dit jaar. Jan Baar & Daan de Rijk zagen hun inzet beloond worden met een 4e plaats. De zes snoekbaarzen die ze wisten te vangen gaven een totaal van 3111mm. Dit bracht helaas niet op het podium maar wel naar de 1e plaats in het klassement.


De  nieuwe leiders in de NKS Dutch Zander Masters 2019

Het brons is er eveneens voor een team dat zicht dit seizoen al geruime tijd in de top 10 van het klassement heeft genesteld. De aanval is de beste verdediging, zelfs de vriendin één van de deelnemers werd tijdens het voorvissen ingezet om de juiste tips te geven. Manuel Doulis & Hans Ruigrok pakten met 6 vissen 3266mm en verdedigden hun positie.


Van je positie verdedigen weten deze heren alles van...

De Oude Maas is wordt door velen beschouwd als een lastig water. De heren Maurits Kuys & Arno Hartgers denken hier al meerdere malen anders over. De Oude Maas is voor hun heilige grond en brengt altijd wat goeds in de vangboot. Ook in deze editie leken ze af te stevenen op een glansrijke overwinning, maar met 3734mm kwamen ze helaas net te kort.

De heren Martijn Reitsma & Fokke Kooistra staken een stokje voor de plannen van Maurits & Arno. Geruime tijd lagen de Brabanders op hun geliefde water voor op het team uit Friesland en prijzen worden aan het eind verdeeld. Het stug volhouden en geloof en hun gevonden hotspots bracht Martijn & Fokke de dagzege met 3984mm.


De nummers 1 en 2 gefeliciteerd met jullie pracht prestatie...

De prijzen van deze prachtige wedstrijd zijn verdeeld dus nemen we even de tijd om vooruit te kijken op de IJsselsport Zander Masters IJssel.

De vooruitblik
Inmiddels hebben 47 boten zich ingeschreven voor de strijd om de IJsselsport Zander Masters. Een wedstrijd waar weinig over te zeggen valt. Afgelopen editie was de trek van de snoekbaars helaas al afgelopen en werden er slechts een enkele vis gevangen. De verhalen doen nu de ronde dat de trek langzaam opgang komt en het NKS weleens met de neus in de snoekbaars kan gaan vallen.

Dat laatste lijkt ons een prachtig vooruitzicht op de IJssel. De kribben, lange taluds, kuilen en obstakels in het water bieden de ideale omgeving voor de snoekbaarzen om zich op te houden. Als de vangsten dan ook nog eens van een goede kwaliteit zijn dan wordt het in de top van het klassement nog spannender.

De top 4 staat inmiddels binnen 16 punten van elkaar wat een spannend slot betekend in de NKS Dutch Zander Masters 2019. Een enkele misstap door één van de teams in de slotfase van de competitie kan ze de titel volgen.

Wie wordt er dagwinnaar van de IJsselsport Zander Masters? Kunnen Jan & Daan stand houden in het geweld? Is de snoekbaars aanwezig tijdens de wedstrijd? Allemaal vragen die we zondag 15-9 beantwoord zien.

Via deze weg willen wij Fauna Hengelsport bedanken voor de sponsering van de prachtige wedstrijd op de Oude Maas.

Wil je inschrijven voor één van de twee overgebleven wedstrijden wees er dan snel bij. Beide wedstrijden zitten bijna vol!

Tight Lines & Fair Play,

NKS Dutch Zander Masters