Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS IJsselsport Zander Masters IJssel

Afgelopen zondag was het zover de IJsselsport Zander Masters IJssel. Afgelopen editie staat bij menig NKS deelnemer nog in het geheugen gegrift, één van de slechtste wedstrijden uit de geschiedenis. Aan het weer zou het echter niet liggen, een frisse bries en droog weer zorgden voor de  perfecte omstandigheden…


Nog voor zons opkomst melden de eerste strijders zich al...

 
De wedstrijd
De 37 boten starten klokslag half negen aan de mogelijke beslissende dag in het algemeen klassement. Al snel stonden er maatse snoekbaarzen op de scorelijst en de angst van de deelnemers zou mogelijk ongegrond zijn. De vis was duidelijk aanwezig op het uitgestrekte parcours alleen deed de kaken niet graag open.
 
Een heen en weer gevaar van boten opzoek naar die ene maatse snoekbaars was een feit. Menig deelnemer zag door de bomen het bos niet meer. Stug volhouden en vertrouwen houden in je techniek was het devies.
 
Waar de ene aan het zoeken was naar de juiste methode waren Douw Luurs & Robert Dawson al sinds vroeg in de wedstrijd aan het stoeien met iets groots. Een mooie maatse snoekbaars was de eerste reactie van de heren, tot na een lange drill er een snor naast de boot parkeerde. Een prachtige vis om te vangen die de spanning bij de heren er goed in hield.


Zeker de grootste van de dag, helaas voor Douwe & Robert de verkeerde soort..
 
Het woord deed de ronde en natuurlijk aas bleek de doorslag te zijn dit gecombineerd met de diepte tussen de 3,5 en 6,5 meter was de sleutel tot mogelijke aanbeten. De bonusvissen van de dag lagen tevens op deze diepte zo konden Charles Roling & Mees Roling de grootste snoek op hun naam schrijven.
 

Grote snoeken brengen je niet aan de top van de kneiterlijst, wel een prachtige dagprijs...

De kleine baarzen waren er in overvloed op de IJssel. De snelle klein driftige aanbeten, reuzen waren het zeer zeker niet. De grootste van de dag kwam op naam van Jochem Elpers & Sascha Konneman met en lengte van 32,2 cm,


 Geen reus maar meer dan genoeg om de grootste van de dag te worden...

Dat er op de IJssel ook ware kastelen van snoekbaarzen huizen bleek vorig jaar waar 50% van de vangsten boven de 70cm uit kwam. Dit jaar was het een kasteel van 85,5cm een prachtige rivier snoekaars. Aan kneiters hebbben deze heren geen gebrek dit jaar Casper van der Vlies & Robert Noorland sloegen ook op de IJssel toe.


De nieuwe kneiterkoning?...
 
Op de IJssel is het algemeen bekend dat er met enige regelmaat tussen 14 en 15 uur nog een bijt moment volgt waar ook tijdens deze wedstrijd de deelnemers nog hun slag konden slaan. Wie van dit moment gebruik heeft kunnen maken zou wel eens als dagwinnaar kunnen eindigen.
 
De Prijsuitreiking
Als traditie vond de prijsuitreiking wederom plaats in het wapen van Ens, al jaren een trouwe bakermat voor het NKS. De eerste woorden van spreekstalmeester Peter Gijzen waren dat het een lastig potje was geweest. In totaal stopte de teller op 55 maatse snoekbaarzen verdeeld over 27 boten.
 
Op de 5e plaats vinden we de heren die op IJssel niet alleen bij de dagwinnaars hoorden maar zichzelf zetelden op de 2e plaats in de NKS Dutch Zander Masters 2019. Fokke Kooistra & Martijn Reitsma wisten 1660mm bij elkaar te vissen.


Ze zijn op stoom Fokke & Martijn, wie weet wat ze nog kunnen op de laatste wedstrijd...
 
De 4e plaats was er met eveneens 3 vissen voor de oud gedienden Peter Roeg & Eric van Bemmel. Dit altijd humor volle team wist tussen alle prachtige verhalen van vroeger, nodig humor en andere ongein met voorbij varende deelnemers toch maar even 1886mm te vangen.
 

De oude garde kan het nog steeds...

Het brons was er voor een team dat al jaren mee vist in de top van het NKS. Op de IJssel weten ze met enige regelmaat goed de weg. Jacob Veenema & Lieuwe Brink pakten met hun 3e plek een finale ticket.


De IJssel kunnen ze beschouwen als thuiswater (binnen de competitie) en kennis is macht...
 
Op moeilijk wedstrijd weten de heren Ray Cannas & Björn Neve regelmatig hun weg te vinden. Als het dan ook nog eens een rivier betreft kunnen ze weleens verraderlijk uit de hoek komen. Zo ook tijdens de IJsselsport Zander Masters IJssel. Met 4 maatse snoekbaarzen een een totaal van 2020mm legden ze beslag op het zilver.
 

Altijd op de loer tijdens lastige dagen op de rivier...

Het goud ging vandaag mee naar huis met eveneens een oud gediende die samen met zijn vaste invaller heer en meester was tijdens de IJsselsport Zander Masters. Een oldscool techniek waar gevoel en doorzettingsvermogen één van de kern zaken zijn tot succes leverde ze 6 maatse snoekbaarzen op. Het totaal bleef steken op 3129mm maar dit was ruimschoots voldoende voor de overwinning. Tom Kroon & Jaap van der wal zijn de nieuw kings of de IJssel.


Oldscool techniek bleek het meest effectief...
 
De vooruitblik
De bloedstollende strijd tijdens de IJsselsport Zander Masters IJssel heeft er voor gezorgd dat het klassement dichterbij elkaar is gekomen. De nummers 1 tot en met 4 staan binnen 19 punten van elkaar en de nummers 5-11 staan binnen 20 punten. Spanning ten top dus.
 
Judgementday zal plaats vinden tijdens de Technautic Zander Masters Amer. Een wedstrijd waar iedereen met volle moed naar uitkijkt. De Amer is een rivier waar meestal goed gevangen wordt, het formaat kan wel eens verschillen dus iedere millimeter wordt belangrijk.
 
De Amer heeft voor elke deelnemer wat wils, lange taluds, kribben, diepere kuilen de perfecte omgeving voor de snoekbaars en de vissers. Wie wordt er Nederlands Kampioen Snoekbaarsvissen?   Houden Jan Baar & Daan de Rijk stand of vechten bijvoorbeeld Fokke & Martijn zich naar de overwinning.
 
Wil jij erbij zijn tijdens de ontknoping van de NKS Dutch Zander Master schrijf je dan snel in voor de Technautic Zander Masters Amer.
 
Via deze weg willen wij IJsselsport bedanken voor de sponsoring.
 
Tight Lines & Fair Play,
 
NKS Dutch Zander Masters