Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden

NKS Noordzeekanaal

NKS Noordzeekanaal 17 oktober 2010

De vooruitzichten voor deze wedstrijd waren goed. Een lekker zonnetje, lichte kabbel en goede vangstberichten van de mensen die hadden voorgevist. Kortom ideaal voor een spannende wedstrijd en misschien wel de beslissing in de strijd om het algemeen klassement.

De wedstrijd

Na wat kleine omzettingen wat betreft de inschrijfplaats, konden de 57 deelnemende boten om 8.30 uur het pad kiezen naar de stekken. Het parcours was uitgebreid en de mogelijkheden waar te beginnen waren eindeloos. Velen vertrokken richting Albert Heijn enkele boten zochten succes dichter bij de startplek. Vele technieken werden ingezet, snelheid maken, driften met lange lijnen en de kanten uitgooien, dit allen met fireball, dropshot, shads en pluggen.

De eerste uren van de wedstrijd bleken de vangsten goed en met regelmaat werden maatse vissen aan de controleboot aangeboden. Ook het aantal ondermaatse snoekbaarzen en baarzen was niet op een hand te tellen. Helaas voor de deelnemende boten vielen de vangsten rond het middag uur stil en werd het voor velen ploeteren voor de zeven maatse snoekbaarzen. De top van het klassement had het ook zwaar, verschuivingen bovenin zouden dus plaats kunnen gaan vinden. Wat natuurlijk niet uitzonderlijk is voor dit NKS seizoen. Om 15.00 uur verzamelen de deelnemers zich om te traileren en richting de prijsuitreiking te gaan vertrekken.

De prijsuitreiking

Tijdens de prijsuitreiking werd duidelijk dat het een taaie dag betrof. Van de 57 deelnemende boten vingen er 49 boten een totaal van 237 maatse snoekbaarzen bij elkaar, neer komend op een gemiddelde van rond de 5 maatse snoekbaarzen per boot. De grootste snoekbaars die ter meting werd aangeboden door het duo Ton van Ouwerkerk & Willem van Ouwerkerk had een lengte van 79.2 cm.

Zoals eerder al gemeld was het aantal baarzen dat tijdens deze wedstrijd werd gevangen niet op een hand te tellen. Uiteindelijk werd de grootste baars van 46.4 cm gevangen door het Belgische duo Cyriel Buntjes & Eddy de Rijck.

In totaal wisten 12 boten zeven maatse vissen ter meting aan te bieden en deze maakten dus kans op een top klassering in deze wedstrijd. Uiteindelijk zag de top drie er als volgt uit.

Op de derde plaats met een totaal van 3703mm het duo Niels Pluim & Marco van der Zandt.

De tweede plaats werd ingenomen door het duo Bertjan Bruintjes & Robin van Diepen met 3704mm.

De eerste plaats was uiteindelijk voor een duo dat door een blessure dienst doet als controleboot, maar deze wedstrijd een geweldige comeback maakt in het NKS. Boudewijn Vis & Anton van Gameren wisten met een gemiddelde van 60.17 cm per vis een totaal te bereiken van 4212mm.

Na deze wedstrijd is het ongelofelijk spannend in de top van het algemeen klassement. De eerste 6 boten staan op 21 punten van elkaar, waarvan de nummers 1 en 2 op twee punten staan. In theorie maken deze boten allen nog kans op de titel, een misstap en het klassement kan zo omgedraaid zijn. De laatste wedstrijd om het klassement op het Hollands Diep zal de uitkomst bieden.

Onze dank gaat wederom uit naar de federatie(s) en sponsoren die het mede mogelijk hebben gemaakt deze wedstrijd te kunnen vervissen. Graag zien wij jullie weer terug op de laatste wedstrijd, waar de laatste kans ligt voor een finaleticket en het algemeen klassement wordt beslist, namelijk 7 november 2010 op het Hollandsdiep.