Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

In Memoriam: Hein OomsAls een donderslag bij heldere hemel is Hein Ooms op 60-jarige leeftijd van ons heen gegaan. Vrijdag 29 oktober zou hij gaan vissen maar is die ochtend helaas niet meer wakker geworden na een hartstilstand.

Hein was NKS visser van het eerste uur. Jaren geleden al met zijn maat Joost Stegeman en de laatste jaren met vriend Pieter Smit. Hein was altijd voorin het klassement te vinden en ging, fanatiek als hij was, altijd voor de prijzen en wist in de loop der tijd dan ook meerdere wedstrijden te winnen.

Hein was een zeer gedreven en gepassioneerd visser die vond dat wij snoekbaarsvissers ‘de mooiste hobby ter wereld’ hadden. Hein was een man met een uitgesproken eigen mening over het vissen en de randverschijnselen die erbij horen. Hij hield een visdag-logboek bij en was daarom ook zeer begaan met het experimenteren met kleurtjes en vormpjes wat zich heel vaak liet uitbetalen.

Door zijn enorme waterkennis op met name Het Alkmaardermeer, werd er onder zijn vrienden zelfs een stek naar hem vernoemd: ‘Het Heinplein’. Hein is ook degene die de allergrootste snoekbaars gevangen heeft op een NKS wedstrijd! Deze vis was op 2 mm na een meter en werd gevangen tijdens de inmiddels legendarische wedstrijd op het Gooimeer, november 2004, een record dat niet snel verbeterd zal worden!

Hein genoot veel respect van zijn medevissers en kon je als geboren en getogen Amsterdammer niks wijsmaken. Heintje stond bekend als die man die altijd mank liep. Een versleten heup was het mankement maar hij liet zich vorig jaar een nieuwe aanmeten en sindsdien sprong hij weer moeiteloos de boot in. Het valt daarom zwaar zo nietsvemoedend en veel te vroeg afscheid te moeten nemen van Hein.

Wij wensen zijn vriendin, vrienden en familie heel erg veel sterkte toe!