Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden

NKS Hollands Diep

De wedstrijd van de beslissing in de strijd om de Baron Marine/ Hengelsporthuis cup en waar de laatste finale tickets verdeeld zullen worden. De vooruitzichten voor deze wedstrijd waren goed. Een stevige herfstwind 3-4 bft, weinig tot geen regen en goede vangstberichten de afgelopen weken. Het beloofde dus een spannende strijd te worden die weleens op millimeters beslist kon worden.

De wedstrijd

De laatste wedstrijd van het seizoen start om 8.15 met een colonne van 61 boten richting startstreep, waar om 8.30 het start signaal klinkt. Gezien de ruimte op het water en de keus van stekken spatte het veld uiteen op zoek naar de zeven maatse snoekbaarzen. Vele technieken werden ook in deze wedstrijd weer ingezet, dropshot, fireball, shads een aantal deelnemers probeerde het zelfs met de pen dit allen tussen de dieptes variërend van 6 naar 12 meter.

De vangsten van de afgelopen weken, hielden ook vandaag weer aan. In de eerste uren van de wedstrijd hadden een groot aantal deelnemers de gewenste zeven maatse snoekbaarzen al in bezit. Het werd dus zaak het totaal aantal centimeters te verhogen. Waar in de ochtend voor namelijk verticalend met fireball en shads goed snoekbaars te vangen was het ‘s middags een ander verhaal. De vangsten vielen een beetje stil, toch leverde driften met voornamelijk doodaas op de dropshot, het sleepje en de fireball als nog goed vis op.

Als om 15.00 de wedstrijd is afgelopen stijgt de spanning nog meer, een groot aantal deelnemers hadden de zeven maatse vissen. Dit maakt de strijd om een finaleticket nog spannender maar des te meer de strijd op de overwinning in het klassement. Wie zouden er dit jaar kampioen worden, uiteindelijk zal de prijsuitreiking in feesthut de Hoezemoes uitkomst bieden.

De prijsuitreiking

Tijdens de eerdere wedstrijd op het HollandsDiep was er zeer goed gevangen, deze editie was het iets minder toch wisten 61 deelnemende boten (60 boten met vis) een totaal van 437 maatse snoekbaarzen ter meting aan te bieden.

Dat zeven vissen belangrijk waren om mee te doen om de dagprijzen en eventueel de titel had het duo Henk Tuinenga & Tjeerd v/d Ploeg maar al te goed door. Een snoekbaars van 92.3 cm bezorgde hen de prijs voor de grootste snoekbaars en mogelijk nog uitzicht op de titel.

Het HollandsDiep staat niet alleen bekend om zijn grote snoekbaarzen die er rond zwemmen, ook de baarzen zijn er van een goed formaat. Dave Briers & Peter Teugels wisten de grootste te vangen met 45.1 cm.

De grootste snoek die deze wedstrijd ter meting werd aangeboden kwam op naam van het duo Willem Kromhout en Micheal Kromhout met een lengte van 71.8 cm.

Tijdens de wedstrijd hadden 35 boten zeven maatse vissen ter meting aangeboden. Wat betekende dat het mogelijk op millimeters aan zou komen wie deze wedstrijd wint en wie het algemeen klassement zou winnen. Uiteindelijk zag de top drie er als volgt uit. Op de derde plaats met een totaal van 4082mm het duo Luc Coppens & Tom Beckaert.

De tweede plaats werd ingenomen door het friese duo Jakob Veenema& Eppie Hoogstra met 4151mm.

De eerste plaats was uiteindelijk voor wederom een fries duo die de eerdere editie ook al wisten te winnen, namelijk Henk Tuinenga & Tjeerd v/d Ploeg met een totaal van 4336mm.

Het algemeen klassement

Het klassement is spannend gebleven tot de laatste wedstrijd, zelfs tot de prijsuitreiking. Uiteindelijk bleek het Belgische duo Sven Vervloessem & Marc Dauwen over het gehele seizoen gezien de sterkste en mogen zich Nederlands Kampioen Snoekbaarsvissen 2010 noemen. De tweede plaats van het algemeen klassement werd ingenomen door wederom een Belgisch duo, Luc Coppens & Tom Beckaert hadden in totaal 1 punt meer. De top drie van het algemeen klassement wordt gecompleteerd door Henk Tuinenga & Tjeerd v/d Ploeg. Allen van harte gefeliciteerd met het behalen van een schitterende prestatie!
De strijd in het klassement is beslist, de finale rest nog voor de tickethouders. Deze zal plaats vinden op 21 november 2010, waar dat blijf nog even een verrassing.

Onze dank gaat uit naar de sponsoren en federatie(s) die het wederom hebben mogelijk gemaakt deze wedstrijd te kunnen vervissen.