Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Quantum Zander Masters HollandsDiep

Aller eerst onze excuses voor het late verslag. Door omstandigheden met werk, verhuizing en verbouwing is het er helaas wat later dan gepland, Het is inmiddels een aantal weken geleden dat de Quantum Zander Masters HollandsDiep is vervist. In deze weken hebben we kunnen terugkijken naar een legendarische wedstrijd waar de records mochten sneuvelen. Er zullen de komende tijd nog meer delen volgen.Zondag 12-6 was het zover 50 boten aan de startlijn om het prachtige HollandsDiep met in de ochtend ideale omstandigheden en later in de middag wat meer wind. De berichten van de voorvissers waren niet al te hoopgevend met een paar visjes hier en daar.

Als iets voor half negen het startsignaal wordt gegeven knallen de matadoren richting de stekken. Als snel loopt de aanmeld app warm van de vele maatse snoekbaarzen die ter meting worden aangeboden. Prachtige exemplaren lieten zich melden, het merendeel gevangen tussen de 6-7 meter.

Op het kunstaas van de pelagische mannen na was het voornamelijk aasvis wat de aanbeten deed uitlokken. Zoals altijd betekend minder stroming ook een geleidelijke daling van de vangst zo nu ook. Het werd voor velen schrapen om nog tot de 7 maatse snoekbaarzen te komen want wild waren ze niet meer.

Zoals in iedere wedstrijd komen er prachtige vissen uit zo ook vandaag. Één van de eerste aangeboden snoekbaarzen van de wedstrijd was een nieuw NKS Record.  Een werkelijk prachtig kasteel van 101,3 cm werd gevangen door Jeroen Breur & Adinda. Ze zetten hiermee gelijk de weg in om mogelijk een ander NKS record te verbreken.Als de vangsten eruit vallen gaan de deelnemers zoeken van dieper naar ondiep werd er gezocht naar de glasoog. Zoals gewoonlijk levert dit schitterende bijvangsten op van zowel snoek en baars. De grootste snoek was uiteindelijk voor team Maurits & Arno.De grootste baars ging deze keer wederom naar de baarsspecialisten bij uitstek Perry Verstappen & Arie van de Camp. Deze heren vergeten af en toe dat het een snoekbaarswedstrijd is gezien dit al de 2 dikke baars is die ze ter meting aanbieden.Richting het einde van de wedstrijd trok niet alleen de wind aan maar ook de vangsten stegen stilletjes aan. Knokken tegen de elementen en voor die kneiter die je zomaar in de top 10 kan lanceren.

Op 15.00 uur was het dan echt afgelopen en werd de gang naar de helling ingezet. Helaas voor een deelnemend team ging dit niet zonder slag of stoot. Gelukkig zijn er altijd behulpzame collega’s in de buurt voor een sleep als je moter niet meer start. Eric Bleije & Zoon ontvangen hiervoor de pechprijs tijdens de prijsuitreiking.
 
De Prijsuitreiking

Voor het eerst in 2.5 jaar konden de matadoren zich elkaar weer voorzien van de nodige visserslatijn tijdens de prijsuitreiking bij de Hoezemoos. Onder het genot van een hapje en een drankje verzorgd door Monique en haar team werden er volop sterke verhalen uitgewisseld.
Zoals het voor de deelnemers weer een blij weerzien was, was het voor de organisatie even wat chaotisch met 5 prijsuitreikingen in 1 gestopt.  We beginnen dit verslag met de prijswinnaars van de Quantum Zander Masters HollandsDiep.

Op de 5e plaats zijn geëindigd Igor & Gunther met 7 maatse snoekbaarzen en 4537mm. Het ideale duo dat pelagic skills kan combineren met de subtiele baarsvisserij kennis, en kijk wat het brengt.De 4e plek wordt opgeist door Hans Ruigrok & Karl Olasz. Deze specialisten in het verticaal werk wisten de klus na de middag te klaren. De heren visten zich naar een totaal van 4538mm.


De 3e plek is voor de Belgische pelagic specialisten James Moonen & Jozef  Verstraelen deze heren beheersen de technieken tot in de puntjes en vingen een totaal van 4669mm.

Het zilver is er voor de Old Skool heren wiens pennetje volgas onderging tijdens deze knotsgekke wedstrijd. Team volgas zoals ze zich noemen wisten met de pen een totaal van 4702 bij elkaar te vissen.Het goud met een platinarand er rond was dit keer voor het koppel Jeroen Breur & Adinda Noordhoek. Dit pelagische koppel wist niet alleen het record van de grootste vis te pakken maar ook het punten record binnen het NKS. Het eerste duo sinds de invoering van het 7 vissen systeem dat door de 5 meter grens heen gaat. Met 5046mm de glorieuze winnaars van de Quantum Zander Masters HollandsDiep.Wij willen onze sponsor Quantum hartelijk bedanken voor de prachtige prijzentafel die ze ter beschikking hebben gesteld.

In september gaan we weer los namelijk op 4 september tijdens de Groot Rotterdam Lek. Er zijn nog plaatsen voor deze prachtige nieuwe wedstrijd binnen de NKS karavaan. Schrijf je snel in en wees er bij!!

Deel 2 van het verslag volgt snel met de prijswinnaars van de vorige 4 wedstrijden.

Tight Lines & Fair Play,

NKS Dutch Zander Masters.