Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden

NKS HSV Gr. Rotterdam Zander Masters Lek

Zondag 4 september was het zover de aller eerste NKS HSV Groot Rotterdam Zander Masters Lek. Een nieuwe sponsor met direct daaraan gekoppeld een nieuw water, met name het water had een aantal vraagtekens. De lage waterstand, de sterke stroming en met name waar zit de snoekbaars. Gelukkig is alles op zijn pootjes terecht gekomen….

De wedstrijd
In alle vroegte streken de deelnemers neer bij Fausto Bike & Coffee voor de inschrijving van deze wedstrijd. Jan-Luc & Elske voorzagen de deelnemers van een lekker bak koffie waarna ze in alle rust de boten konden voorbereiden. Hier en daar was het wat puzzelen om de boten te water te laten maar ondanks het lage water konden ze allen prima te water en ruim op tijd klaar voor de start die klokslag 08.30 uur gegeven werd door team Buurman & Buurman.Over de gehele lengte van het parcours 9.5 kilometer streken er boten neer op de door hun gekozen heilige gronden van de Lek. Wild werd het echter niet, hier en daar kwam er een snoekbaars boven water. Wie wel gelijk met hun neus in de boter vielen waren de gebroeders van der Vlies die op +/- 1.5 meter water een beste snoekdame aan de haak kregen. Na een potje touwtrekken gaf deze dame zich gewonnen en mat 1.06m. Dit was ruim voldoende voor de grootste snoek van de dag.De vangsten vulden zich langzaam maar gestaag en zo werd het bovenin lange tijd stuivertje wisselen. De razende reporter te water Peter Gijzen melde dat er geen peil op te trekken was qua dieptes en aas. Er werden vangsten gerapporteerd op 1 meter water waar anderen het hadden over 8 meter. De ene toverde ze boven op het kunstaas waar een ander team geen stoot kon krijgen op het rubber.
Het maakte het alleen maar leuker, alle teams bleven zoeken naar die ene snoekbaars die wel eens het verschil kon maken. Zo ook team VOL Gas met als captain Ron Heijne & side kick Bob Molenaar die zochten tot ze er groen van zagen maar met een snoekbaars van 65.5 wisten ze wel de grootste te vinden.Al snel in de wedstrijd werd het vangen van de grootste baars van de dag een prachtige missie. De heren Jeroen Uitslag & Erik Stobbe zetten de toon met 47.5cm. Dit bleek ook om 15.00 uur de grootste van de dag te zijn.Als om 15 uur de wedstrijd ten einde is verzamelen de boten en deelnemers zich bij Fausto Coffee & Bike waar het lekkere broodje hamburger voor hun klaar stond.

De prijsuitreiking
De grootste vissen zijn inmiddels uitgereikt dan blijft de top 5 nog over. Van deze top 5 wisten  er slechts 2 boten de gewenste 7 maatse snoekbaarzen ter meting aan te bieden. Op de 5e plaats vinden we de heren Uli Kösters & Thorsten Brunswicker met 6 maatse vissen en 2895mm.Het certificaat van de eervolle 4e plek gaat naar de heren Tom Kroon & Eric Marteijn die met 2911mm net een fractie meer wisten te vangen.Het brons was voor Erik Stobbe & Jeroen Uitslag die eveneens met 6 vissen een totaal bij elkaar visten van 3088mm. Het voorvissen heeft geloond voor deze heren de kneiter van dik in de 90cm die ze vingen bij het voorvissen liet zich niet zien. De stekkenkennis die ze tijdens de trainingsdagen op deden heeft wel geloond.De heren die het zilver grepen zijn ook meerdere malen op het water geweest er verkenning. De aantallen die ze toen vingen haalden ze niet tijdens de wedstrijd maar wel de benodigde 7. Met een totaal van 3395mm wisten de heren Jan Baar & Daan de Rijk beslag te leggen op de 2e plaats.De overwinning ging naar team HSV Groot Rotterdam. Deze heren wisten de prijsvraag in het clubblad de Haak juist te beantwoorden en konden zo deelnemen onder de vlag van Groot Rotterdam. De grootste snoek schreven ze binnen een half uur in de wedstrijd op. Daarna werd het lang wacht maar ergens in de middag sloegen ze toe. De 7 maatse snoekbaarzen kwamen op de lijst te staan en met 3816mm pakten Casper & Wiebe van der Vlies de gouden plak.Nog 2 wedstrijden te gaan en de strijd om het kampioenschap is nog open, er zijn nog maximaal 12 finaletickets te verdienen dus reden genoeg om je in te schrijven.

Vooruitblik
Op 25 september staat de Fauna Hengelsport Zander Masters Haringvliet op het programma een wedstrijd waar menig snoekbaarsvisser naar uit kijkt en die altijd bol staat van de vangsten. De controleurs op de kant krijgen er in ieder geval al zweet handjes van.

Het parcours op het Haringvliet biedt legio aan mogelijkheden voor de snoekbaarsvisser van het old scool penvissen naar het pelagisch, alle deelnemers kunnen hun hart ophalen hier.

Er zijn slechts 2 plaatsen vrij wil je erbij zijn zorg dan dat je snel inschrijft.

Tight Lines & Fair Play,

NKS Dutch Zander Masters