Meer informatie over reguliere wedstrijden

NKS Finale 2010

Oude Maas
21 november 2010

Zaterdag j.l. kwam een eind aan een week vol speculaties en geruchten rondom het finale water. De Oude Maas zou het decor zijn waar 55 deelnemende boten zouden strijden om de overwinning van de NKS Finale 2010.

De vooruitzichten beloofden een zware wedstrijd. Een stevige Noordoosten wind 3-4 bft, water met een extreem bruine kleur en een harde stroming. Alle ingrediënten waren dus aanwezig voor een zeer taaie finale, wat de spanning extra verhoogde.

De wedstrijd

Als om 8.00 uur iedereen getrailerd is en zich onder het genot van een bakje koffie en een gezellig praatje zich klaar maakt voor de start lijkt de mist nog even roet in het eten te gooien. De wedstrijdcommissie besloot vanwege de veiligheid van de deelnemers de start een tijdje uit te stellen. Uiteindelijk konden de 55 deelnemende boten alsnog ruime sop kiezen en op zoek gaan naar maatse snoekbaarzen.

De harde stroming maakte het controleren van de boot, en het secuur afvissen van stekken er niet gemakkelijk op. Vele technieken (fireball, dropshot, shads, trollen met pluggen) werden deze wedstrijd wederom ingezet en verschillende dieptes (3-12 meter) aangedaan. In de eerste uren van de wedstrijd werden er met enige regelmaat maatse snoekbaarzen ter meting aangeboden. Helaas, vielen de vangsten daarna stil en werd het een ware zoektocht naar maatse vissen.

Het maakte de wedstrijd er nog spannender op, een paar snoekbaarzen zouden genoeg kunnen zijn voor de overwinning. Rond 13.00 uur was de stroming gekeerd en hadden een aantal deelnemers de sleutel tot succes gevonden, driften met grote shads leverde terug vis op. Als om 15.00 uur het eindsignaal klinkt zit de finale van het seizoen 2010 erop en kan de balans van deze visdag worden opgemaakt.

De prijsuitreiking

Tijdens het traileren van de boten, werd het duidelijk dat het een dag was, met zeer verschillende vangstberichten . In totaal wisten 55 deelnemende boten (32 boten met vis) een totaal van 91 maatse snoekbaarzen ter meting aan te bieden.

Ondanks het geringe aantal snoekbaarzen zaten er toch een aantal mooie tussen. Het duo Boudewijn Vis & Anton van Gameren wisten de grootste van de finale te vangen met 72.3 cm. Ook de prijs voor de grootste baars was weggelegd voor dit duo, met een baars van 40.5cm.

De grootste snoek die deze finalewedstrijd ter meting werd aangeboden kwam op naam van het duo Wim Hak & Ben Oskam met een lengte van 79.5cm.

Uiteindelijk hebben twee boten de gewenste 7 maatse vissen ter metingen weten aanbieden, deze
zouden dus gaan uitmaken wie de eerste prijs zou gaan op strijken. De strijd om de derde plaats werd met 2886mm gewonnen door het duo Jeffrey van Woesik & Roy van Woesik.

De zuiderburen waren al superieur in het algemeen klassement met een 1e en een 2e plaats in deze finale deden ze het nog eens over. De tweede plaats is gewonnen door Sven Vervloesem & Marc Dauwen met 3345mm.

In het algemeen klassement behaalde dit duo een vijfde plaats, maar in deze finale zijn Chris Boxberger & Peter Engelen met 7 maatse snoekbaarzen en een totale lengte van 4067mm de verdiende winnaars van de NKS Finale 2010.

Allemaal van harte gefeliciteerd met deze pracht prestatie.