Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden

NKS Navionics Zander Masters Hollandsdiep

Vorige week zondag vond dan eindelijk de Navionics Zander Masters Hollandsdiep plaats. Na diverse malen noodgedwongen te moeten afgelasten was het dan tijd voor de strijd. De 44 deelnemende teams stonden te popelen van ongeduld en er kon stipt op tijd gestart worden voor een historische wedstrijd.


Stilte voor de storm....

De Wedstrijd
De gladiatoren kiezen het ruime sop als organisator Peter Gijzen de vlag laat zakken voor de Navionics Zander Masters. Een race naar de beste plekken, tenminste dat denken ze. In de eerste minuten van de wedstrijd leek het erop dat het een taaie pot zou gaan worden. De vangsten kwamen niet heel erg opgang. Tot het moment dat het etenstijd werd voor onze geliefde vriend de glasogen.


De race is on....

De pelagische boys konden niks verkeerd doen. Het was droppen en vangen zoals een aantal deelnemers beschreef. Dit zelfde liedje werd herhaald door de verticalers in het deelnemersveld, de shad of een doodaasvisje het was raak schieten. Prachtige vissen werden er gevangen door de deelnemers met 135 stuks boven de 60cm werd het een ware millimeterslag. Iedere upgrade kon de weg naar de top 10 zijn. Er werd dan ook doorgevist tot de laatste minuten van de wedstrijd.


Opperste concentratie....

Dat doorvissen lonend kan zijn wist ook team De Kock Werner en Kris deze heren wisten om klokslag 15.00 uur hun zo belangrijke 7e maatse snoekbaars te vangen. Wat een verschil in vangsten waar diverse teams al vroeg aan het upgraden waren konden andere met moeite de 7 vissen vangen. In totaal waren er 33 boten met de 7 benodigde maatse snoekbaars. Deze zijn voornamelijk gevangen tussen de 8-10 meter water.


De beloning als het plan slaagt...

Het werd zoeken geblazen naar upgrades, dit was niet gemakkelijk gezien de goede aanwezigheid van de +/- 50cm snoekbaarzen. De veel teams met de benodigde 7 snoekbaarzen switchen dan ook regelmatig van dieptes en technieken om zo de nodige millimeters bij elkaar te sprokkelen.

Wie ook een goede strategie hadden waren de heren Goran Krnjic & Alexander Erceg tussen de mooie snoekbaarzen door pakten ze nog even een snoek van 104,5cm. Het leverde de heren de prijs voor de grootste snoek op.


Een prachtige bonusvis....

Ook een baarzen waren tijdens deze wedstrijd volop aanwezig. Deze vissen zijn op dit moment een lust om te vangen, kogel rond en met super lengtes maken ze een prachtige bijvangst. Zo ook voor Jacob Veenema & Lieuwe Brink die er eentje wisten te haken van 47,7cm. Deze keer de grootste van de dag.


Lieuwe is wat gekrompen en brede geworden...

Gezien de hoeveelheid snoekbaarzen en de menig vissen boven de 70cm was het een groot vraagteken wie er nu in die prijswinnende top 5 zat. Het werd allemaal duidelijk in de Hoezemoos.

De prijsuitreiking
De sterke verhalen kwamen los onder het genot van een bakje heerlijk erwtensoep in de Hoezemoos. De dikke vissen die gelost werden, tot een uur voor tijd nog maar 1 snoekbaars en eindigen met een toplijst het bekende visserlatijn. Echter was het bij velen deze wedstrijd geen visserslatijn, de aanbeten waren niet altijd overduidelijk maar in vele gevallen werden ze wel geraakt. Diverse teams visten meer dan 30 maatse vissen bij elkaar deze dag die mag ingaan als historisch.


Concentratie tijdens het droppen tot de laatste minuut...

Om bij de top tien te komen was een gemiddelde nodig van +4500 millimeter, dus iedere millimeter upgrade telde deze wedstrijd.

Op de 5e plaats vinden we de heren Emile & Marcel Warren. Deze pelagischemeisters weken op hun thuiswater geen millimeter van het plan af. Dat plan was pelagisch 7 snoekbaarzen vangen en dan nog eens gaan upgrade waar mogelijk. Een totaal van 4765 millimeter leverde het deze heren op.


Top gedropt op het thuiswater, nu de komende wedstrijden trainen op andere technieken...

De 4e plek was er eentje voor Robert & Xavi Xhofleer. We weten dat het bij deze heren altijd de keuze is om te pennen of te pelagischen dat laatste was het geval, tijdens deze wedstrijd. Een totaal van 4870mm maakte hun dag compleet.


Ook deze topdropper wist ze te raken....

Het brons ging naar Goran Krnjic & Alexander Erceg die eveneens pelagisch de snoekbaarzen aan het belagen waren. De heren kwamen net niet aan de 70cm gemiddeld maar met 4888mm een prachtige prestatie.


Wat ze voor de camera niet lukte, lukte nu zeer zeker wel dikke vissen vangen...

Zilver was er voor de heren Peter Roeg & Henk Roos. Deze heren kregen het voor elkaar om in het laatste uur pelagisch hun lijst te vullen. Terwijl Henk zijn leesbrilletje opzet om de Garmin uit te lezen vaart Roeg secuur boven de vissen. Uiteindelijk kwamen de heren niet meer aan upgrade toe maar met 4894mm was dit niet nodig.


De grap was iets  met voel je mun duim...

Het goud was er voor de Belgische pelagische experts James Moonen & Andres van Breugel die als enige team boven de 70cm gemiddeld uitkwamen. De heren pakten als snel de 7 maatse snoekbaarzen waarna ze nog secuurder de grote vissen konden uitzoeken. Uiteindelijk bracht dit hun tot 4994mm in totaal.


In no time de kaart vol, en dan door droppen tot de 1e plek, gefeliciteerd heren!..

De vooruitblik
De verplichte pauze komt er aan welke op 31 maart van start zal gaan tot het laatste weekend van mei. In dat laatste weekend zal het NKS wederom in actie komen met als strijdtoneel de Nieuwe Merwede. Een inmiddels traditionele openingswedstrijd die bekend staat om zijn goede vangsten en kneiters van snoekbaarzen.

Dit jaar is er een extra moeilijkheidsgraad het betreft namelijk de Westin Lure Only wedstrijd. Er mag dus tijdens deze wedstrijd enkel en alleen gevist worden met kunstaas.

De prachtige taluds, kribben en stenenkanten die de Nieuwe Merwede rijk is zullen bestookt worden met allerlei vormen van kunstaas. Wie wordt deze keer de winnende techniek wel trollen.

Wil jij deelnemen aan de NKS Westin Zander Masters Nieuwe Merwede? Schrijf je dan snel in via www.nksnoekbaarsvissen.nl.

Tight Lines & Fair Play,

NKS Dutch Zander Masters