Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lek 2011

Na de taaie herstart van het NKS seizoen op het Gooimeer stond er wederom een lastige wedstrijd op het programma. Dit keer was de lek hiervoor het strijdtoneel, een schitterend water met altijd een mooie verrassing. De lek staat ook altijd garant voor hard werken voor een visje. De weersvoorspellingen zouden het in ieder geval niet al te taai maken een matige briesje, en af en toe een bui.

De wedstrijd
Dat de Lek is een niet al te populair water, toch kozen er 47 teams voor om deel te nemen aan deze wedstrijd. Allen waarschijnlijk met het idee dat de Lek weleens voor iets moois zou kunnen zorgen. Om 8.30 uur klinkt het start signaal en gaan de deelnemers vol enthousiasme opzoek naar de snoekbaars.  Het bleek al snel dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, voor velen leek het zoeken naar een speld in een hooiberg.  Als men hier dan de aanhoudende miezer regen  bij optelt, was het een wedstrijd voor echte doorzetters. Een aantal boten koos er dan ook voor om voor de klok van twaalven richting trailerhelling te gaan. Een aantal doorzetters werd gelukkig beloond, als ze tijdens de sporadische bijtmomenten een snoekbaars konden verschalken.  Het uitwerpen van de kanten met shads en pluggen, over verticalen/dropshotten tussen de 4-8 meter leverde toch hier een daar een maatse snoekbaars op. Vreemd genoeg waren het niet de verwachte fel gekleurde shads die vis opleverde, maar juist natuurlijk aas of natuurlijke kleuren.  Als om 15.00 uur de wedstrijd is afgelopen en men de trailerhelling opzoekt blijkt het toch een zeer moeilijke opgave te zijn geweest. Iedereen doorweekt en verhalen van 0,1,2 en 3 vissen waren aan de orde van de dag.

Bijzonderheden
De Lek heeft altijd wel een paar mooie verrassingen in petto is het geen mooie snoekbaars, dan wel een snoek of baars. Zo ook deze wedstrijd, de trend van het niet of weinig aanbieden van baarzen leek weer even doorbroken. Dit heeft mogelijk te maken met het feit dat tijdens deze wedstrijd de kribben worden uitgegooid met pluggen of shads en er dus ondieper wordt gevist.  Uiteindelijk was de grootste baars met 48.0cm voor  het duo Maurits Kuijs & Arno Hartgers, die geleerd hebben van het Gooimeer en deze keer hun baars wel ter meting aanboden.


Wegens de gesloten periode voor snoek was er geen prijs voor de grootste snoek. Natuurlijk wel voor de grootste snoekbaars, Piet van Es & Jorim van Luijk wisten een schitterende vis te landen van 92.8cm.


92,8cm leverde de prijs voor de grootste snoekbaars op, gefeliciteerd!

De prijsuitreiking
De spanning tijdens de prijsuitreiking was om te snijden, door de slechte vangsten zou het wel eens kunnen zijn dat 2 vissen genoeg is voor een finaleticket of een top 10 positionering. Ook voor het algemeen klassement zou deze wedstrijd wel eens een belangrijke rol kunnen spelen. In totaal wisten de 47 deelnemende teams 51 maatse snoekbaarzen ter meting aan te bieden. Dat zeven maatse snoekbaarzen vangen een hele prestatie is werd tijdens deze wedstrijd duidelijk geen enkel team wist dit doel te volbrengen.  De derde plaats was met drie snoekbaarzen en een totaal van 1649mm voor het altijd goedlachse duo Daud Kalschoven & Ron Heijne.


Op een schitterende derde plaats mag een biertje gedronken worden.

De tweede plaats ging naar het duo Tom Kroon & Eric Marteijn, die tijdens de wedstrijd 4 maatse snoekbaarzen bijeen wisten te schrapen voor een totaal van 2050mm.


Tijdens moeilijke wedstrijden leveren ze vaak mooie prestaties, zo ook op de lek.

In moeilijke en makkelijke wedstrijden spelen bonusvissen een belangrijke rol, zo ook in deze. Piet van Es & Jorim van Luijk hadden een bonusvissen van 928mm en wisten er nog drie snoekbaarzen bij te vangen.


2552 mm was in deze wedstrijd voldoende voor de overwinning, gefeliciteerd!

Met nog twee wedstrijden voor de eindstreep en 2 maanden rust, heeft de wedstrijd op de Lek zijn sporen nagelaten in het algemeen klassement. De top tien is flink door elkaar geschudt, wat de weleens een daverend slot kan gaan opleveren in de strijd op de Hengelsporthuiscup. De eerst volgende wedstrijd vind plaats op 18 september 2011 met als strijdtoneel het Hollandsdiep,  hopelijk mogen wij jullie daar weer begroeten. Onze dank gaat uit naar de federatie(s) en sponsoren die het wederom mogelijk hebben gemaakt de wedstrijd op het Gooimeer te vervissen.

Het NKS Bestuur