Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Rivieren: Wedstrijd Lek

 Datum & locatie
18-09-2011: Lek

Deelnamekosten €60,- per koppel.
S.v.p contant betalen, s ochtends voor de wedstrijd bij het ophalen van de deelnamekaarten.

Traileren:
Men kan traileren aan de Lekdijk in het dorp Ameide (voer Lekdijk 28 in navigatie).Dit is een prima helling. Auto netje bij elkaar parkeren op het grote terrein.

Routebeschrijving:
Komend vanaf de A27: Vanaf het zuiden Gorinchem/Breda, neem afslag 25 Noordeloos. Sla linksaf de N214 en vervolgens rechtsaf de Parallelweg op richting Ameide. Blijf de borden Ameide volgen.

Komend vanaf de A27: Vanaf het noorden Utrecht: neem afslag 26 Lexmond en ga rechtsaf de oude Rijksweg op. Volg de borden naar Lexmond. Neem vervolgens de rotonde voor driekwart (Driemolensweg) en vervolge de weg (De Laak; Dorpsstraat) tot het oude dorp van Lexmond en draai de Lekdijk op (achtereenvolgens genaamd Lekdijk; Achthoven; Sluis; Lekdijk). Volg de dijk tot Ameide


Parcours:
Van oost (stroomafwaarts) kilometerpaal 965 tot west (stroomopwaarts) naar kilometerpaal 959.

Extra info:

De Lek staat in dit gedeelte onder invloed van de getijden. Het kan gedurende de dag twee kanten op stromen afhankelijk van afvoer en waterstand. Let daarnaast op de scheepvaart. De Lek is druk bevaren rivier en de schepen varen soms veel sneller dan je denkt, houdt ze dus goed in de gaten.

Inschrijven en controle:

Bij de helling in het dorpje Ameide, inschrijving sluit om 07:15, schrijf je dus op tijd in.

Aanvang/einde wedstrijd:
De wedstrijd begint om 07:30 uur en eindigt 14:30 uur.

Prijsuitreiking:

Aan de lekdijk 28 in “Dn Kroeg” – direct aan de dijk. De boten kunnen dus op dezelfde parkeerplaats blijven staan, want het is direct aan de helling.