Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

Stolk & Asbroek winnen Lek en worden NL Kampioen!

Je kunt het niet bedenken; De wedstrijd winnen met een aantal fraaie 60tigers en dan ook nog een 96,5 vis vangen tijdens het beslissende moment... Want, er was nog van alles mogelijk: Ronald Raggers en vismaat Maarten Hamelijnck, Jasper Veraghert en Bart Mylle + natuurlijk Chris Bloemert en Asjen Land hadden de titel voor het grijpen.
        Vroege vogels

Spanning!
De spanning was dus aanwezig, maar wel met een knipoog. Rivieren liefhebbers van het eerste uur Ronald en Maarten slingerden van het ene naar het andere kribvak. Helaas konden ze het niet maken op hun thuiswater, jammer en natuurlijk balen. Tja, en dat is taai als je ze niet aan de praat krijgt. Op zich werd er eigenlijk goed gevangen, want meedere boten hadden > 10 vissen. Anton en Boudewijn vingen een aantal mooie 60tigers en ook Pieter en Arne hadden er wel lol in en konden een stel 50tigers ter meting aanbieden. Toch steeg de spanning na de pauze, want nog steeds kon er van alles gebeuren. Het was wachten op die ene dikke vis... Want, daar staat de Lek toch om bekend. Elke wedstrijd worden er wel een of twee gevangen, maar wie zou deze keer de gelukige zijn?
 
        Marcel en Willem: Een twee eenheid...

96,5 cm!
Een half uur na de pauze klonk er een harde "YEAH" over het parcours! En ja hoor, Willem was een blij man. Een fraaie vis had zijn shad gretig genomen en na een zinderende dril, volgens Willem zijn meest stresvolle, kon Marcel de vis scheppen. Nadat de heren elkaar een dikke zoen hadden gegeven werd de vis gemeten door Jasper Mylle en bleef de staart op 96,5 cm staan. Samen met de twee dikke 60tigers bijna onmogelijk om in te halen, maar ook dat weet je maar nooit. Marcel en Willem visten toch stug door - al werpend op ondiepe platen en afwisselend ook in de vaargeul en tegen de nering.
                                     De beslissende vis!

Dubbele overwinning...
Je zou erover kunnen dromen; de wedstrijd winnen met een serie fraaie vissen en ook de eerste titel op je naam schrijven. Het gebeurde bij Marcel en Willem. Twee heerschappen die liefhebbers van het eerste uur zijn en zich thuisvoelen op het stromende nat. Willem houdt van veel stroming, ruw water, maar kan ook het geduld opbrengen om te pielen op het Hollandsdiep -of achter Aspius aspius te jagen. Marcel idem dito -en naast snoekbaars vangt hij ook met regelmaat een dikke snoek. Kortom twee heerschappen die kameraadschap delen en hun hobby op een hoger niveau tillen. De totale beleving is waar het hen om gaat. Dat ze hierover een uitgesproken mening hebben moet natuurlijk ook kunnen: "Just be there"...


Uiteindelijk allemaal winnaars

Pilot succes!
De finale hebben ze nog voor de boeg, maar nu al is duidelijk dat het NKS rivieren volgend seizoen ook door zal gaan. Vissen op stromende en getijden rivieren is top. Je moet ervan houden, maar het is een levendige visserij. Er zijn 3 dikke 90tigers gevangen en een stel fraaie dikkerds. Vissen op rivieren is dynamisch en je kan alle technieken gebruiken. Telkens weer is het anders en dat vinden de deelnemers juist leuk. Elkaars vissen meten en samen tot een reglement komen is ook een leuk onderdeel. De deelnemers hebben samen dit NKS Rivieren gemaakt met oa ook steun van good old Gerben die natuurlijk dat prachtige rose getinte logo heeft gemaakt.
        De haringhappers! 

Boudenwijn en Anton visten weer als vanouds. Soms gaat het redelijk met de arm van Anton, maar nog steeds heeft hij er veel last van. Toch hebben de heren volgehouden en wisten knap 2e te worden. Natuurlijk hebben de haringen ook geholpen tijdens de pauze!
 

       Knap 3e...

Jasper en Bart hebben ook een geslaagd seizoen achter de rug. Twee bleide personen, die na afloop een heuse pizaa en shoarma naar binnen hebben gewerkt in een record tempo. Beide heren hebben genoten van de serie en visten sterk. Altijd in voor een grap en genieten van een visdag: Top!

Inschrijven volgend jaar...
De inschrijvingen voor volgend jaar zal tijdig  bekend worden gemaakt. Wel is duidelijk dat de huidige deelnemers voorrang krijgen, zei hebben immers dit NKS Rivieren mee opgezet. Daarnaast zal er vooraf betaald moeten worden om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen en om de prijzen verdeling vooraf kenbaar te maken. Omdat het NKS Rivieren met een fixed aantal personen werkt kan dit. Maar meer hierover volgt...

Rest ons de heren Stolk en Asbroek te feliciteren met het behaalde resultaat!


NKS Bestuur