Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Old School...

Snoekbaarzen met de pen en/of een (sleep) loodje is en blijft spannend en magnifiek mooi. Op sommige momenten een dodelijke techniek en zelfs een dikke vissen techniek. Vissen met van die mooie zachte stokken en een dril daarmee is en blijft fantastisch. Een discipline op zich...

NKS Pennen!
Juist omdat we weten dat binnen de grote groep snoekbaarsliefhebbers er ook Old School liefhebbers zijn, gaan we in 2012 van start met NKS Pennen. Het Haringvliet, Hollands Diep en het Volkerak zullen de wateren zijn waar gevist wordt. Ankeren is een must en er mag met 2 hengels per persoon worden gevist: Let wel alleen met de pen of een schuifloodje. Kunstaas in de boot is uit den boze en hierop zal dan ook streng worden gecontroleerd.
Het NKS bestaat nu uit het traditionele NKS (waar alles is toegestaan en de nadruk ligt op grote plassen) het NKS Rivieren, waar vooral op echt stromende wateren wordt gevist en dan nu het NKS Penvissen, waar zoals hierboven omschreven de techniek 'pennen' of met een 'loodje' met dood aas moet worden gevist. Deelname: Geef je op via info@willemstolk.com. Het inschrijfgeld is 200 euro per boot wat vooraf moet worden betaald. Overmaken pas na bevestiging van deelname door het bestuur.

Prijzen
De prijzen bestaan uit een unieke set handgebouwde snoekbaarspennen speciaal gemaakt voor de wedstrijden. In een houten box beschikbaar gesteld door de firma M&M. Deze handgemaakte dobbers zijn uniek net zoals de speciaal vervaardigde NKS hengels die men kan winnen; Shimano Yasei Zander Pleasure Hengels voorzien van het NKS logo en jaartal. Ook unieke hengels en one of a kind. Natuurlijk ook eremetaal, maar het gaat vooral om de eer... Heb je zin om mee te doen aan deze unieke serie geef je dan snel op zodat het bestuur ea. kan voorbereiden en bespreken. De wedstrijden zullen tussen januari en maart 2012 worden gevist en naast het regeluliere NKS draaien; dus op dezelfde data (sommige).

Specifieke toegevoegde regels:
- Ankeren verplicht (alleen daar waar toegstaan);
- Maximaal 4 hengels toegestaan;
- Dode aasvissen (regels volgens de wet);
- Afstand minimaal 100 meter;
- Voorvissen tot maximaal een week van tevoren;
- Halverwege de wedstrijd elkaars vissen (levend) meten;
- Na de wedstrijd elkaars vissen (levend) meten.
- Voor overige regels zie 'reglementen algemeen NKS.

Data

Op verzoek van deelnmers zijn de datum anders dan die van het reguliere NKS:
- 29-01-2012 Hollandiep
- 19-02-2012 Haringvliet
- 18-01-2012 Volkerak

Het kan zijn dat we van water veranderen als het weer dit vereist - gebeurd na onderling overleg met deelnemers.

Het NKS Bestuur