Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

Geen 7 vissen tijdens NKS Volkerak...

10-03-2012

Er waren vanochtend maar liefst 67 boten bij Ooltgensplaat om er samen een mooie dag van te maken. Iedereen wist dat het moeilijk zou gaan worden en dat allemaal op basis van het voorvissen, maar ook omdat op het laatste moment het parcours gewijzigd moest worden i.v.m. de vaarroute van beroepsvaart door de sportsluizen en dat kan nou eenmaal gebeuren.


De spanning stijgt...

Geen 7 vissen!
Het bleek echt moeilijk om 7 vissen te vangen - van de in totaal 110 maatse vissen was er niet een boot met de benodigde 7 stuks. Bert Degreave en Ludiwic Amaert wisten er 6 te vangen en wonnen daarmee de wedstrijd.
 
En een prachtige set YASEI Red hengels van Shimano...
 
Als tweede eindigde Boxberger en Engelen met 5 stuks. Als derde Tom Kroon en Eric Marteijn, die knap enkele vissen werpend wisten te vangen. Er was geen pijl op te trekken; zowel ondiep en relatief diep. Meeste vis dus erg verspreid tussen de 3 en 10 meter.Controle nodig!
De controleurs hebben hun handen vol gehad en helaas zijn er 5 gele kaarten uitgereikt. Het NKS bestaat dankzij de toestemming die de federatie geven en dan is handhaven van de regels een vereiste: nu en in de toekomst. Let hier a.u.b. op mensen, want we verzinnen de regels niet zelf. We doen al zo veel moeite om vergunningen te krijgen, dan zijn overtredingen zoals in de vaargeul vissen natuurlijk niet handig. Al met al dus een pluim voor de controleurs, want leuk werk is het niet.
 
91,2 cm!
Maikel Stegeman wist aan de bijhengel een heuse 90er te haken en na een hevige dril te landen. Knap werk wederom en een pluim waard. Naast deze dikkerd ook enkele 80ers en 70ers. Natuurlijk is het altijd goed om te zien dat die echte mooie dikke vissen er nog zitten. Maar de aantallen vielen toch wel een beetje tegen. Zie het tablad 'wedstrijden & uitslagen' voor het totaal-overzicht. De punten worden geteld en weldra is de tussenstand van de strijd om de NKS Lund Challenge bekend. De finaleticket-houders maken kans op een Alumacraft tijdens de NKS Alumacraft Masters.


Allemaal liefhebbers van het eerste uur...

Al met al een mooie spannende wedstrijd waar het geduld van velen op de proef werd gesteld. De eerste twee wedstrijden zijn achter de rug en de top tien is bekend. De derde wedstrijd zal na de gesloten tijd plaatsvinden - check hiervoor de kalender -. Het NKS Old School vist zondag de 18e haar laatste wedstrijd op het Volkerak en de winnaars daarvan worden dan bekend. Al met al leuke en spannende competities...


Prachtige prijzen van Technautic...


En de grootste vis van de dag: Een heuse knoepert!


NKS Bestuur