Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Rivieren Waal

27-05-2012
Na een warme maar heerlijke dag is de uitslag van het NKS rivieren op de Waal bekend.
In totaal hadden zich 20 boten opgegeven waarvan er 14 aan de start verschenen. Het water was vrij troebel en de temperatuur ervan was > 20 graden. Voor iedereen was het een verassing wat het zou worden.


Even overleg voordat men de shads te water laat...

Korte uitleg
Na eenkorte uitleg over de gang van zaken bij NKS River Series ging iedereen vol passie van start. Er werden allerlei technieken toegepast, maar er werd veel geworpen. De grootste vissen kwamen van relatief ondiep water: tussen 1 en 3 meter. Over het kunstaas kunnen we kort zijn: er werd met van alles gevangen. De start was vroeg deze keer; 06.30 en velen hadden verwacht dat de vis dan het best zou azen, maar deze beste aasperiode lag rond 09.30 en 11.00. De invloed van het getijde is namelijk dan het grootst.


Wonderschone ochtend!

Spannend!
Vissen met de opening op een rivier is altijd spannend. Er kan zo maar een dikkerd worden aangeslagen. Even die vis netten is dan even wennen omdat de meesten 2 maanden hebben stil gezeten. Bij Arne en Pieter gebeurde het; ze verspeelde een dikke 80tiger tijdens het scheppen. En iedereen weer dat zo'n vis je een podiumplaats oplevert. Hendrik en Jeroen wisten die felbegeerde 80tiger wel te vangen en wonnen daarmee de wedstrijd. Het was allemaal close call - een berg 50tigers zijn er gevangen enkele 70tigers en 60tigers. Maar, in vergelijk met het NKS Traditioneel op het Lauwersmeer veel meer aantallen.


Lucky bird@

De eerste uitreiking...
Bij cafe Haaften werden de punten geteld en de prijzen verdeeld. Twee tickets voor deelname aan het NKS Alumacraft Masters zijn gewonnen door de nummers 1 en 2 (zie hieronder. En de overige fraaie prijzen van Technautic, Shimano, Think Big werden gretig in ontvangst genomen. er werd gezellig nagepraat en iedereen was blij om elkaar weer te zien. Hieronder de wedstrijddate.

Nakletsen... en met bruine koppies!


Top 5 zonder Stolk en Asbroek: Die waren bezig...

NKS Goes movie...
Van elke NKS Rivieren zal een korte teaser worden gemaakt. Hierbij de eerste versie die een beeld geeft van onze magnifieke hobby: Kijk en geniet en tot de volgende keer....

NKS Bestuur