Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS HollandsDiep

De maand augustus was voor alle NKS deelnemer een maandje om uit te rusten en zich op te laden voor de wedstrijd op het Hollands Diep. Een wedstrijd die bijna altijd garant staat voor goede vangsten, dit gekoppeld aan het schitterende weer zou zeer zeker spectakel op moeten leveren.


Spectakel it is..

Nadat 52 deelnemende teams het ruime sop hadden gekozen duurde het niet lang of de eerste snoekbaarzen melden zich. Tussen de 4 en 9 meter lagen ze verspreid over het parcours, de juiste techniek? Het ene duo scoorde goed op de shad waar anderen meer succes boekten met een grote spiering of voorn op de dropshot, sleepje of de good old pen. Was er dan echt geen lijn te trekken? Een diversiteit aan soorten aanbeten hard, zacht het leverde bij alle teams veel missers op. De beste uren waren ook voor de meesten in de ochtend tussen 8.30 uur en 10.30 uur hadden de meesten hun slag geslagen. De middag kon dus volop benut worden om grotere vissen te vangen, bij sommigen gebeurde dit met centimeters waar het bij anderen een strijd was op millimeters. Het beloofde dus een spannende prijsuitreiking te gaan worden. Naast de in totaal 303 maatse snoebaarzen die ter meting zijn aangeboden melden ook de aanverwante soorten zich.

Een prachtige snoek van 1.08 m. liet zich verleiden door het duo Paul-Erik Haseloop & Rolf Haseloop. Deze schitterende dame leverde voor het duo ook nog eens een vreugde kreet en de prijs voor de grooste snoek op.


Een terechte brede glimlach...

De vangstmelding van snoek komt de laatste tijd binnen het NKS steeds vaker voor, de baarzen daarintegen laten zich dit jaar wat minder zien. Gelukkig, hield het HollandsDiep als baarswater zijn eer hoog. Een oude stekelridder met een lengte van 47,4 cm bezorgde het duo Patrick de Jong & Arjan in 't Veld de prijs voor de grootste baars.


Gefeliciteerd....

Van de grooste snoek en baars is het een kleine stap naar de grootste snoekbaars. De echte kneiters van 90+ lieten zich in deze wedstrijd niet gelden, althans niet ter meting aanbieden. Dit doet zeker geen afbreuk aan de lengte van de grootste snoekbaars, dit met 73,5 cm  er zeer zeker mocht wezen. Het vangende duo Roelof Veltman & Rob Hartog, behaalden er de prijs van de grootste snoekbaars mee.


Een bonusvis van 73,5 cm, met als bonus de prijs voor de grootste snoekbaars...

Het formaat van de gevangen vissen lag relatief dichtbij elkaar, wat een spannende telling en prijsuitreiking in feesthut de Hoezemoes met zich meebracht. Een gemiddelde van meer dan 60 cm per gevangen snoekbaars betekende voor Douwe Luurs & Karel Weber de 3e prijs.


Een gemiddelde van 60+ bezorgde deze heren een plek in de top 3...

Dat het spannend was, was al bekend met 5,1cm meer dan de nummers drie behaalden Wim Hak & Ben Oskam op hun thuiswater een schitterende 2e prijs.


4310 mm, een geweldig totaal...

Dat vissen een relaxte, gezellig  hobby is, voor velen bewijzen de altijd goedlachse Daud Kalschoven en Ron Heijne. Plezier hebben in je hobby resulteerde voor deze heren in een totaal van 4413 mm wat de 1e prijs betekende.


Lachen is gezond en het bezorgt mooie resultaten, van Harte!

De top vijf van deze wedstrijd werd gecompleteerd door op de 5e plaats Bert Degreave & Ludovic Arnaert en op de 4e  plaats onze vriendelijke oosterburen Jörg Beeke & Kalle Saalman.


5 teams en allen binnen 20 cm... spannend.

Na de uitreiking van de dagprijzen waren er ook nog de zo genoemde NKS Alumacraft Masters Finaletickets te verdienen.


Deelname aan de finale verzekerd voor deze heren..

De top 5 in de strijd om de NKS lund challenge zijn na deze wedstrijd, dichterbij elkaar gekomen. De spanning word dus verhoogd voor de wedstrijd op het Haringvliet. Onze dank gaat uit naar federatie(s) en sponsoren die het mede mogeijk hebben genmaakt de wedstrijd op het Hollans Diep te ver vissen.

Roofvisgroet,

Het NKS Bestuur