Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

Lithse Ham 04-11-2012

De strijd om de NKS Lund Challenge 2012, is toe aan het slotstuk. Het strijdtoneel hiervoor is het schitterende wedstrijdwater de Lithse Ham. Een water wat bol staat van de mogelijkheden, maar tevens ook bekend staat als een erg lastig water. Dit maakt de strijd nog spannender, wie wordt er kampioen en wie neemt bezit van de laatste entreetickets voor de NKS Alumacraft Masters.


In de vroege uurtjes worden de messen geslepen...


Om een laatste wedstrijd hangt altijd een bepaalde spanning, het leek dan ook of alle deelnemers hier last van handen. Al ver voor het startsignaal waren 50 boten, klaar voor de strijd. Als dan eindelijk om 8.30 uur het startsignaal gegeven wordt verspreid het veld zich snel over de plas. Zoals in iedere wedstrijd is de eerste klap een daalder waard en deze werden dan ook al snel uitgedeeld. De fel begeerde glasoog leek te begrijpen dat er veel op het spel stond en hapte dan ook gretig toe in de aangeboden dode visjes en shads.

Tussen de 8-14 meter werden de snoekbaarzen intensief bestookt met dropshots, fireball, sleepje en shads. Alvorens de klok twaalf uur geslagen had, waren er al een tal van snoekbaarzen tussen de 30 en dik 70cm gevangen. Na het middag uur bleek het echter zoeken en werken geblazen. Dit betekende voor een aantal deelnemers klamme handjes en zweet druppels op het voor hoofd, de top drie stond namelijk maar op 5 punten van elkaar.

De familie van de snoekbaars liet zich ook dulden in de strijd, zo kwam de grootste snoek op naam van het duo Pierre van Aalten & Eric Peeters. De heren wisten een snoek van 81,4cm te vangen.


Een mooie bonusvis...

Naast de snoeken lieten de baarzen ook duidelijk van zich horen. Het duo Jan Spil & Björn Neve wist uiteindelijk de grootste oude krijger te vangen, met maarliefst 52,2cm.52,2cm puur genot...

Alle deelnemers kwamen natuurlijk voor de snoekbaars, maar er kan maar 1 team de grootste vangen. Dit keer waren het de locale helden Perry Verstappen & Rene v.d. Vorstebosch die met 73,4cm de grootste snoekbaars lieten aantekenen.


Een schitterende vis, levert een mooie prijs op

Vele mooie vissen zijn er dus weer gevangen tijdens deze editie op de Lithse Ham. Er kan natuurlijk maar 1 team met de dagprijs aan de haal gaan. De wisselende vangstberichten deden bij vele teams de hoop gloren. Uiteindelijk zag de dag top 3 er als volgt uit  met op de derde plaats Frank Westkers & Urich Köster met een totaal van 3498mm.


Een knappe derde plek, gefeliciteerd...

Op de tweede plaats vinden we een team dat vandaag een thuis wedstrijd viste Cor van Wanrooij & Wim Clement visten 3529mm bij elkaar .

Stekken kennis is 1, maar het dan ook nog zo gebruiken...

Onze vriendeijke zuider buren Ludovic Arnaert & Bert Degrave mochten nadat ze meerdere deelnemers van de helling geholpen hadden de eerste plaats in ontvangst nemen.


Met 3919mm de terechte winnaars!!...

Naast de dag prijzen was er natuurlijk voor vele deelnemers de laatste kans om zich te kwalificeren voor de strijd om de NKS Alumacraft Masters. De laatste tickets voor de strijd die zal plaats vinden op 18 november.


Op de valreep maar deze heren zijn er alsnog bij...

Het seizoen zit erop de dagprijzen zijn verdeeld en het algemeen klassement is opgemaakt. Wie is er nu Nederlands Kampioen Snoekbaarsvissen 2012?? De top vijf van het klassement ziet er als volgt uit: 5e Tom Kroon & Eric Marteijn (102 punten), 4e Bert Degraeve & Ludovic Arnaert (71 punten), 3e Luc Coppens & Tom Bekaert (67 punten), 2e Hendry Vis & Gerald Vierhouten (62 punten) en Nederlands Kampioen Snoekbaarsvissen 2012 en winnaars van de NKS Lund Challenge 2012

Chris Boxberger & Peter Engelen (59 punten)

Onze dank gaat uit naar alle sponsoren en federatie(s) die het wederom mogelijk hebben gemaakt de wedstrijd op de Lithse Ham te vervissen.

We hopen alle tickethouders 18 november te mogen verwelkomen in de strijd om de  NKS Alumacraft Masters. De deelnemers die helaas geen ticket hebben kunnen bemachtigen, niet getreurd. We hopen jullie volgend jaar wederom te mogen begroeten in de strijd om de NKS Lund Challenge 2013 die met dank aan IJsselsport vervist zal worden.

Roofvisgroeten,

Het NKS Bestuur