Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Alumacraft Masters 2012, Nieuwe Merwede

Al ruim twee weken doen de speculaties de ronde over het laatste strijdtoneel van het NKS seizoen 2012. De diverse social media stonden bol van de suggesties over het mogelijk wedstrijd water. Op zaterdag 17-11 kwam er een eind aan de spanning, de verlossende woorden kwamen van Marco Kraal: de Nieuwe Merwede it is... Een water dat bol staat van de mogelijkheden, dit gepaart met ideaal visweer beloofde een prachtige en spannende afsluiting te gaan worden van een even zo mooi NKS seizoen...


De start.. als altijd een groot spectakel

Het geduld van de deelnemers werd nog even op de proefgesteld, de start werd namelijk uitgesteld tot 09.30 uur. Als dan uiteindelijk het startsein klinkt barst het geweld los en spreide het deelnemersveld zich uit over het 10 kilometer lange parcours. Een parcours dat mogelijkheden ten overvloed heeft, trollen, diagonale, driften, verticalen, dropshot noem het maar op. De diverse technieken leverden al snel het gewenste resultaat op, en al binnen het half uur waren er meerdere teams met het maximum aantal mooie vissen in de bun.


Niet wetende wat deze vis zou opleveren...

De taluds tussen de 7-12 meter werden driftig bestookt, een echte lijn in de te gebruiken techniek kon er niet echt getrokken worden. Wel was er overeenstemming dat de shad een voorkeur betrof bij de gewenste glasoog. Zoals bijna een gewoonte bij het NKS viel tegen het middaguur de beet eruit, zo daalde ook de grootte van de vissen. Dit maakte de spanning voor een aantal teams ondraaglijk, er werd dan ook driftig verkast van links naar rechts en van diep naar ondiep. Tegen het sluiten van de markt trokken de vangsten weer aan en sloegen de diverse teams toe. Wie-o-wie wint nu die schitterende boot....

Huldiging
Alvorens de NKS finale winnaar bekend werd gemaakt, waren er eerst nog diverse huldigingen zoald die van het NKS rivieren. Een prachtige strijd is daar geleverd op diverse prachtige rivieren, uiteindelijk was de 3e plaats in het klassement voor Willem Stolk & Marcel Asbroek


Vorig jaar winnaars nu wederom in de top 3..

De tweede plaats was voor de gebroeders van Leerdam die tijdens hun eerste deelname gelijk laten zien dat ze er goed de weg weten op de rivieren.


Eerste seizoen en direct een schitterende 2e plaats

De eerste plaats was voor een team dat een aantal jaar geleden mee streed in het NKS Regulier. Na een aantal jaren van afwezigheid was daar uiteindelijk de return. Daan Verbruggen & Marc Zitvast mochten zich dit jaar kronen tot de winnaars van het NKS Rivieren


Wat een comeback...

Naast deze huldiging was het de beurt aan de top van het NKS Regulier en de grootste vissen van het volledige NKS. Te beginnen bij de grootste snoekbaars deze strijd werd beslist op 1 mm, het gelukkige duo was Peter Engelen & Chris Boxberger.


Een schitterende vis en 2 prachtig handgebouwde hengels als prijs

De grootste baars was voor Piet van Es & Jorim van Luik met 52.5 cm, de grootste snoek was uiteindelijk voor het duo Paul Erik Haseloop & Rolf Haseloop met 108cm. De top drie van het NKS regulier was al bekend, maar kwam vandaag toch nog even in het zonnetje te staan tijdens de officiele huldiging. 3e Luc Coppens & Tom Beckaert.


Een pracht seizoen gedraaid..

Met een paar punten voorsprong op de nummer 3 vinden het de boys van de veluwe Gerald Vierhout & Hendry Vis.


Van deze jongens gaan we nog veel horen...

De 1e plek was voor Chris Boxberger & Peter Engelen, de schitterende Lund was al uitgereikt maar als nog even de overhandiging van de beker.


De Nederlands Kampioenen. Zeer stabiel, een dik verdiende overwinning...

Dan breekt het moment van de waarheid aan, wie o wie heeft die prachtige Alumacraft gewonnen. Wederom werd er druk gerekend en gepraat over mogelijke winnaars, een breiclubje is er niks bij... De spanning wordt opgevoerd door te beginnen met de grootste baars van de finale. Deze had een lengte van 48 cm en werd gevangen door Jeroen Wensink & Harold Wildeboer.


Een prachtig dikke baars en een prachtige hengel als beloning..

De grootste snoek werd gevangen door de locale jonges Wim Hak & Ben Oskam, ondanks dat ze vonden dat snoek stinkt hebben ze hem toch maar even laten meten..


73.0 cm snoek was vandaag voldoende...

Van de grootste baars en snoek is het een logische stap naar de grootste snoekbaars. Deze werd als vroeg in de wedstrijd gevangen door Chris Boxberger & Peter Engelen met 83.4 cm. Alvorens er werd overgegaan tot het uitreiken van de dag prijzen werd er nog een woord van dank richting de controleurs gericht.


Weer of geen weer deze jongens staan altijd klaar voor onze deelnemers, heren bedankt!

Dan het grote moment, de top drie van de NKS Alumacraft Masters 2012. Een legendarische top 3 allen met een gemiddelde van boven de 60cm. De derde plaats werd ingenomen door Peter Roeg & Marcel Lipsius met een totaal van 4324 mm.


Een geweldig gemiddelde, top gevist!

44 mm zat er tussen de winnaars en de runners up, een geweldige climax van het seizoen dus. De tweede plaats gaat uiteindelijk mee naar België met Chris Boxberger & Peter Engelen.


Bijna de dubbel, een regelrechte top-prestatie..

Dan de winnaars van de NKS Alumacraft 2012, ze hadden het totaal niet verwacht Harold Wildeboer & Jeroen Wensink met een totaal van 4444 mm. Deze heren mogen naar huis met een schitterende Alumacraft!


De NKS Alumacraft Masters 2012!!!

Graag willen we alle sponsoren en federatie(s) bedanken voor het mogelijk maken van alle wedstrijden en het beschikbaar stellen van een schitterende prijzentafel, allen hartelijk bedankt! We hopen alle deelnemers volgend jaar weer fris aan de start te zien van het nieuwe NKS Regulier 2013, NKS Pennen 2013 of NKS Rivieren 2013. Op naar een jaar vol mooie visdagen en gezelligheid.

Roofvisgroeten,

Het NKS Bestuur