Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge Lauwersmeer

De heropening van de NKS Lund Challenge 2013 stond gepland om het mooie en moeilijke Lauwersmeer. De weergoden leken een hele week roet in het eten te gaan gooien met een stormachtige wind 5 met windstoten naar 6. Donderdag 23 mei waren daar de verlossende woorden het gaat door! Zware omstandigheden betekende; hard werken, lange driften en hozen. Welke team knokt zich naar de overwinning?...


In de luwte van de haven, valt er nog rustig te keuvelen...

De wedstrijd
Als om 8.30uur het startsein klinkt voor de derde wedstrijd in de NKS Lund Challenge varen de 58 deelnemende boten rustig het ruime sop op. Het was voor een aantal deelnemers even schrikken bij het uitkomen van de haven. Stevige rollers zorgde ervoor dat vele deelnemers de ondiepte onder de dijk opzochten.

De eerste lange driften werden gemaakt tussen de 2-5 meter diepte en leverde al snel de eerste vissen op. Vissen met lange lijnen was de sleutel tot succes, dropshotten, fireballen of verticalen. Er werd zo nu en dan een vis ter meting aangeboden, maar erg wild was het zeker niet. 

Als zo rond het middag uur de wind nog een klein tikkeltje aanwakker is het voor sommige deelnemers stevig hozen geblazen. Toch was de drang tot vis vangen, diverse deelnemers begonnen met het aftrollen van de taluds. Ook na de middag was de vis niet echt los, sporadisch werd er een vis gevangen. Het formaat van de gevangen vissen liep ook erg uiteen van net maats tot mooie tachtigers. Deze grote vissen hield de hoop levend op een mooie klassering in deze strijd om de NKS Lund Challenge.Één van de schitterende 80+ vissen die de hoop weer deed leven...

Het was dus een wedstrijd waar hard werken het sleutel woord was. Als om 15.00 uur het eindsignaal klinkt zit de strijd om deze editie van het Lauwersmeer in de NKS Lund Challenge er op. Het wachten is op de uitslag, taaie wedstrijden kunnen het klassement wel eens op zijn kop zetten. De spanning was dus om te snijden, niet alleen om de dagzege maar ook om de posities in het klassement van de NKS Lund Challenge 2013.

De Prijsuitreiking
Tijdens het napraten voor de prijsuitreiking blijkt als snel dat het een erg taaie NKS Lund Challenge Lauwersmeer editie is geweest. De 58 deelnemende boten wisten in totaal 86 maatse snoekbaarzen ter meting aan te bieden. Tussen deze 86 snoekbaarzen zaten een aantal mooie 80+ vissen, uit eindelijk kwam de grootste op naam van het duo Roelof Veltman & Sieds Lijstra met 86.1cm.


Een prachtige Friese snoekbaars bezorgde de heren een schitterende hengel...

Van de grootste snoekbaars is het een kleine stap naar de grootste baars. Waar de vorige wedstrijd de baarzen hun kaken stijf op elkaar hielden, lieten ze zich vandaag regelmatig zien. Diverse 40+ baarzen werden bij de controleurs aangeboden ter meting. De grootste was uiteindelijk voor Mannus & Herman Vierhout met 44.4cm een pracht exemplaar.


Een pacht van een bijvangst, geeft de familie Vierhout weer een jaarlang leesplezier...

In tegenstelling tot andere jaren is de geslotentijd voor snoek dit jaar gelijk getrokken met die voor de snoekbaars. Dat betekend dat de groene vechtjas deze wedstrijd van de NKS Lund Challenge meetelt als bonusvis. De heren J. van den Bosch & T van Minnen wisten er een te strikken van 92.0 cm wat de prijs voor de grootste snoek opleverde.


Direct optimaal gebruik gemaakt van de aangepaste regels door de heren...

Na de prijzen voor de grootste vissen van de dag komen we bij de top drie in het dag klassement. Wie o wie heeft deze van de NKS Lund Challgen Lauwersmeer op zijn naam geschreven. Het Duitse duo Uli Koster & Frank Wesker helaas niet, zij wisten een totaal van 2832mm bij elkaar te bikkelen en werden knap 3e.


5 mooie snoekbaarzen wisten ze te strikken op het Lauwersmeer...

De tweede plaats kwam in hadden van de NKS Alumacraft Masters 2012 , namelijk het duo Harold Wildeboer & Jeroen Wensink met eveneens  5 vissen op de teller.


2852mm aan snoekbaars was genoeg voor de 2e plaats.

De winnaars van deze NKS Lund Challenge Lauwersmeer editie, wisten ook 5 vissen te vangen. Ze zijn dit jaar als nieuw team gestart en weten zich meteen te melden in de top. Chris Bloemert & Mischa Habekotte wisten 3137mm bij elkaar te bikkelen.


Echte mannen onderscheiden zich in deze wedstrijd van de jongens, Gefeliciteerd!!..

NKS Alumacraft Masters 2013
Dit jaar zijn de regelmenten omtrent het uitreiken van de tickets aangepast. Een deelnemend team moet tenminste 3 wedstrijden hebben mee gevist om recht te hebben op zijn gewonnen ticket. Dat betekende dat deze wedstrijd voor het eerst een groot aantal ticketwinnaars het fel begeerde ticket in handen kreeg.


Een grote club blije NKS'ers die recht hebben op de strijd om de NKS Alumacraft Masters 2013...

De wedstrijd op het Lauwersmeer zit er weer op, wij danken dan ook alle sponsoren en federatie(s) die het mogelijk hebben gemaakt de wedstrijd om de NKS Lund Challenge 2013 te vervissen! We hopen alle deelnemers terug te zien in de volgende titanen strijd op 9 juni 2013 met als strijdtoneel het Gooimeer.

Roofvisgroeten,

Het NKS Bestuur