Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge Nieuwe Merwede

De Nieuwe Merwede was vorig jaar nog het toneel van de finale, mede door de goede vangsten en schitterende omgeving is deze wedstrijd opgenomen in het programma van de NKS Lund Challegen 2013. De deelnemers hebben zich gedurende twee maanden kunnen voorbereiden en wisten dan ook dat de vangsten niet super waren de afgelopen weken. De weersvooruitzichten daarin tegen waren goed, de spanning in het klassement hoog. Kortom de ideale combinatie voor een mooie wedstrijd...


Rustig keuvelen en voorbereiden...

De wedstrijd
Als een half uurtje later dan gepland de start van de zesde wedstrijd in de strijd om de Lund Challenge wordt gegeven gaan 69 deelnemende teams opzoek naar de beoogde glasoog. Het uitgestrekte parcours bied mogelijkheden genoeg voor het inzetten van diverse technieken, daarnaast zijn er mooie taluds tussen de 2-9 meter in overvloed. Een ideale combinatie voor het vangen van mooie snoekbaarzen.


De adrenaline stijgt...

Al snel lieten de eerst snoekbaarzen zich dan ook verschalken dit met name aan de dropshot of firebal voorzien van een dode aasvis. In tegenstelling tot de slechte vangstberichten werden er met regelmaat maatse snoekbaarzen gevangen, naast het grote aantal ondermaatse vissen. Naast de ondermaatste vissen werden er door veel teams een hoop vissen gelost tijdens de dril. Tevens steeg ook de spanning bij de jongens in de top van het klassement om de NKS Lund Challenge 2013, de zeven maatse snoekbaarzen zijn een must in deze wedstrijd om geen averij op te lopen in het klassement. Als om drie uur de laatste snoekbaarzen zijn gemeten, is ook de wind stevig aangewakkerd wat een aantal deelnemers nog een mooie terugreis richting helling bezorgde.


Niet alleen snoekbaarzen lusten een fireball voorzien van een visje...

De Prijsuitreiking
In de havenkantine van watersportvereniging de Kil wordt al snel duidelijk dat het een redelijk goede wedstrijd is geweest. In totaal werden er 269 maatse snoekbaarzen gevangen van de 69 deelnemende boten waren er 63 met vis. Niet alleen de glasogen lusten het aangeboden aas goed tijdens deze Lund Challenge editie van de Merwede, ook de snoek liet zich geregeld zien. Luc Coppens & Jeremy Staverman wisten deze keer de grootste te vangen na het terugzetten van een 96cm snoek vingen ze er ook nog een van 103cm.


Een meter plus, gefeliciteerd!...

Ieder seizoen om de Lund Challenge worden er ook schitterende baarzen als bijvangst genoteerd. Dit keer was het echt een een oude krijger van 52.3cm die Kalle Saalmann & Pascal Zimmer even liet denken dat ze een maatse snoekbaars gehaakt hadden.


Een prachtige stekelridder voor onze oosterburen...

Na deze prachtige vis is het tijd voor de grootste glasoog van de dag deze komt op naam van het duo Paul-Erik Haseloop & Arend Rosema. Met 82.4cm laten ze de concurrentie ver achter zich.


Een prachtige vis van 82.4cm...

Van de dagprijzen voor de grootste vissen gaan we over naar het dagklassement in de wedstrijd om de NKS Lund Challenge. De derde plaats gaat naar het duitse duo Hansi Eink & Alexander Gewers met een lengte van 3811mm. 


Mooie prestatie van deze heren...

Op de derde plaats vinden we Chris Bloemert met zijn gastvisser Conrad Joren, deze heren wisten 7 vissen bij elkaar te vissen met een lengte van 3818mm.


Wederom in de top van het dagklassement...

Dan komen we bij de eerste plaats. Na een wat mindere start dit seizoen zijn de heren goed op dreef Henry Vis & Gerald Vierhout wisten hun tweede overwinning oprij te boeken.


Met 4236 een straatlengte voor op de competitie...

NKS Alumacraft Masters 2013
Naast de dagprijzen en de strijd om de NKS Lund Challenge zijn er per wedstrijd natuurlijk ook de nodige entreebewijzen voor de NKS Alumacraft Masters 2013 te verdienen. Zo ook op de Nieuwe Merwede, waar een aantal teams hun entreebewijzen verzilverden en een aantal ze juist behaalde.


De gelukkigen met hun entreebewijs voor de NKS Alumacraft Masters 2013...

Onze dank gaat wederom uit naar de sponsoren en de federatie(s) die het mede mogelijk hebben gemaakt om de wedstrijd op de Nieuwe Merwede te vervissen. We hopen alle deelnemers weer te mogen ontmoeten om de strijd om de NKS Lund Challenge voor te zetten op 29-09-2013 met als strijdtoneel het Hollandsdiep.

Roofvisgroeten,

NKS Bestuur