Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Alumacraft Masters 2013 Hollands Diep

Wederom is er een seizoen voorbij gevlogen en staan de winnaars al in de geschiedenisboeken. Er restte dan ook nog één speciale wedstrijd voor de Masters uit de diciplines NKS Regulier & Rivier, namelijk de NKS Alumacraft Masters 2013. Na wat oponthoud omtrent slecht weer en beurzen werd er afgelopen zondag een prachtige visdag voorspeld. Een lekkere bries, hier en daar een zonnetje kortom, ideaal weer om deze laatste strijd uit te vechten.


Alumacraft Nederland stelt een schitterende boot ter beschikking als hoofdprijs...

De Wedstrijd
Na een grondige bootcontrole konden de 41 deelnemende teams zich opmaken voor het startsignaal van de NKS Alumacraft Masters 2013. Als om 8.30 uur stipt het signaal wordt gegeven barst de sprint naar de visgronden los.

Rustig voorbereiden alvorens de strijd om de Alumacraft Masters 2013 losbarst...

De eerste visgronden werden al snel gevonden en zoals het Hollands Diep eigen is, werden daar ook in een kort tijdsbestek de eerste vissen gevangen. De diverse teams zochten hun heil op de dieptes variërend tussen de 9 en 11 meter. Een enkeling zocht juist de ondieptes op uitkijkende naar de dikke bonus. Tussen de mooie maatse vissen door werden ook een grote aantallen ondermaatsen gevangen, het zou dus een spannende editie worden van de Alumacraft Masters 2013.

Over de in te zetten technieken waren de meningen nogal verdeeld; de ene ving juist goed aan de dropshot en fireball voorzien van een spiering waar de andere uitsluitend beet kreeg op rubber. Diverse teams vingen hun vis dan ook snel vissend met lange lijnen op de shad waar andere juist tergend langzaam met shad en dropshot goed vingen. Er waren zelfs teams die tijdens deze NKS Alumacraft Masters het nieuwe 'pelagic' snoekbaarzen introducerenden en niet zonder succes. Als om 15.00 uur de Alumacraft Masters 2013 er op zit, begint het rekenwerk en wachten op de verlossende woorden die wederom zullen worden uitgesproken op vakantiepark de Bovensluis.

De Prijsuitreiking
Alvorens alle deelnemers zich konden opmaken voor het slotakkoord van deze fantastische strijd om de Alumacraft Masters 2013 werden zij getrakteerd op een heerlijk stampot buffet mogelijk gemaakt door Honda.


Na een zware visdag gaat een heerlijke stamppot er wel in, met dank aan Honda!


Na dit heerlijke buffet werd het geduld van de vele NKSers nog even extra op de proefgesteld. De winnaar van de NKS Alumacraft Masters 2013 zou bekend worden gemaakt na de huldiging van het NKS Rivier en de NKS Lund Challenge 2013. Om te beginnen met de tweede plaats in de Rivierencompetitie, deze werd opgeeist door Gerben Mul & Pieter Smit.


Top prestatie van deze heren, gefeliciteerd!....


De eerste plaats ging naar twee riviervissers bij uitstek, Willem Stolk & Chris Wolferen.


Nederlands Kampioen Snoekbaarsvissen Rivieren 2013, een terechte tumbs up...


Van het NKS Rivieren is het een kleine stap naar de NKS Lund Challenge 2013, om hier te beginnen met de grootste vissen. De grootste snoek ging naar het Belgische duo Eddy de Rijk & Cyriel Buntjes.


Op de valreep gevangen maar met 115.5 cm de grootste over het hele seizoen...

De grootste snoekbaars van het seizoen werd gevangen in de 5e wedstrijd in de strijd om de Lund Challenge 2013, namelijk de IJssel waar menig dikke vis werd gevangen. Het gelukkige duo is Perry Verstappen & Renee van den Vorstenbosch.


Prachtige vis voor Renee met een daarbij behorende St. Croix hengel....

Zoals iedereen inmiddels weet heeft Perry aangegeven wegens gezondheids redenen te stoppen met het NKS. Zijn maatje Renee en alle collega NKS'ers wilden dit niet ongemerkt voorbij laten gaan, en sturen Perry met zijn vrouw op een relax weekend.


Perry bedankt voor de organisatie en alle leden bedankt voor jullie bijdrage...

Van de grootste vissen schakelen we snel door naar de top vijf in het eindklassement om de NKS Lund Challenge 2013. Op de vijfde plaats vinden we Wim Hak & Ben Oskam die een uitstekend seizoen achter de rug hebben.


Heren gefeliciteerd met een schitterend seizoen....

De vierde plaats is voor de young guns van het NKS, die na een geweldige opmars strande.


Hendry Vis & Gerald Vierhout van harte....

De derde plaats was uiteindelijk voor een oude rot in het NKS circuit, namelijk Chris Bloemert en zijn maatje Micha Habbekotte.


Eerste seizoen samen en dan al top drie....

De tweede plaats was uiteindelijk voor het lang aan kop staande duo Tjeerd van der Ploeg & Henk Tuinenga.


Net niet, maar toch een puike prestatie...

Ondanks dat het, het Nederlands Kampioenschap Snoekbaarsvissen heet toonde dit jaar opnieuw een Belgisch team zich heer en meester in het vangen van snoekbaaren. Luc Coppens & Jeremy Staverman kroonde zich tot winnaars van de NKS Lund Challenge 2013.


Een prachtige prestatie na een uitermate stabiel seizoen, van harte gefeliciteerd!

Dan is eindelijk het lang verwachte moment daar, de prijsuitreiking van de strijd om de NKS Alumacraft Masters 2013. Het is een ware titanenstrijd gebleken waar het missen of mis scheppen van een mooie vis cruciaal bleek te zijn. Om maar te beginnen met de grootste snoekbaars in deze editie van de Alumacraft Masters 2013. Deze was voor het duo Robbert Poelwijk en Jan Vos die hun NKS carriere afsluiten met een prachtige bak van 95,5 cm. Deze prachtige glasoog was goed voor een schitterende hengelset van Fishing Direct Hengelsport, waar ze nog vele van dit soort vissen mee mogen verschalken.


Gefeliciteerd heren met deze droomvis...

Ook hier staat het NKS weer even stil bij het afscheid van een deelnemer van het eerste uur Jan Vos. Sponsor Bennie Muizelaar liet dit niet ongemerkt voorbij gaan en gaf de heren een schitterende trip naar de Ebro! Jan bedankt voor de mooie jaren en Bennie voor dit prachtige gebaar.

Dan op naar de derde plaats in deze editie van de NKS Alumacraft Masters. Spannend was het wel maar het Friese duo Henk Tuinenga & Tjeerd van der Ploeg wisten zich ook vandaag na wat pech met het verspelen van een grote naar de derde plaats te knokken.


Een prachtig einde aan een top seizoen voor deze heren...

De tweede plaats ging eveneens mee naar Friesland. Het duo Jan Boomsma & Herman Schuurman bekronen ook hun schitterende seizoen met een ereplaats in de Alumacraft Masters 2013.


Gefeliciteerd heren met deze pracht prestatie...

Ook in deze Alumacraft Masters was het Begië boven, het was al eerder verteld maar Pelagic snoekbaarzen doet ook zijn intrede bij het NKS en hoe. Met een gemiddelde van 65+ cm viste Luc Coppens & Jeremy Staverman zich naar een historisch hoogte punt binnen het NKS. Nog nooit eerder pakte een team de dubbelslag, maar zij doen het.


De Dubbel is binnen, een prestatie van wereldformaat...


De strijd in de diverse NKS competities is weer gestreden, een prachtig seizoen met fantastisch wedstrijden. We hopen dan ook volgend jaar alle teams weer te mogen begroeten in een nieuw seizoen. Via deze weg willen we dan ook alle federaties en sponsoren bedanken die dit prachtige seizoen mede mogelijk gemaakt hebben.


Omdat het zo'n knappe prestatie is nogmaals....

Roofvisgroeten,

Het NKS Bestuur