Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge 2014 Lauwersmeer

Na een pauze van ruim twee maanden konden de matadoren zich opmaken voor de strijd in de klassieker van de NKS Lund Challenge het Lauwersmeer. Een water waar iedere deelnemer wel zijn eigen mening over heef, maar altijd garant staat voor een pittige strijd en mooie vissen. Het beloofde in ieder geval een mooie visdag te worden, prachtig weer en een stevige bries....


De gladiotoren betreden achter de oranje vlag het prachtige strijdtoneel...

De wedstrijd
Klokslag half negen kiezen de  57 deelenemde teams het ruime sop voor de 3e wedstrijd in de strijd om de Lund Challenge. Ieder opzoek naar die eerste snoekbaarzen van het nieuwe seizoen  en als dit nog niet moeilijk genoeg was kwam er de extra moeilijkheidsgraad in de vorm van een zeilwedstrijd midden over de topstekken. De weg naar succes bleek voor diverse teams hard werken, waar anderen al snel in de wedstrijd hun eerste snoekbaarzen landen. De taluds tussen de 3 en 5 meter werden driftig bestookt met allerlei technieken van het dropshoten, fireballen met doodaas tot allerlei typen kunstaas. Alles werd werkelijk uit de kast gehaald om de glasoog te kunnen verschalken.


Prachtige punt gave vissen te midde van een zeilbotenrace...

Regelmatige werden er mooie maatse snoekbaarzen ter meting aangeboden en daarnaast werden er ook nog vele ondermaatse vissen gevangen. Het werd wel al vlug duidelijk dat rubber vandaag de voorkeur betrof in deze edite van het Lauwersmeer in de Lund Challenge.Het secuur uit vissen van de stekken, wat hier en daar werd bemoeilijkt door een zeilboot of de wind bleek te sleutel tot snoekbaarsglorie.


De grootste van de dag, wat een schitterend kasteel...

Het is algemeen bekend in de NKS Lund Challenge dat wanneer er ondiep gevist word ook andere soorten zich melden. Zo ook de snoek liet regelmatig van zich horen, uiteindelijk wist het duo T. van Minnen & J. van den Bosch de grootste op hun naam te schrijven met 78 cm. De grootste baars mocht er met zijn 43.8 cm ook wezen en kwam op naam van het duo Nico van Dessel & Ben Roevens.

Het Lauwersmeer liet zich vandaag van haar mooiste kant zien en bezorgde de NKS equipe meer dan twintig 70+ snoekbaarzen. De grootste kwam uiteindelijk op naam van een NKS matador van het eerste uur Chris Bloemert & Conrad Joren met maarliefst 94.6 cm.


Een dikke bonusvis kan in het NKS de sleutel zijn...

Na de uitreiking van de prijzen van de grootste vissen werd het tijd voor de top tien van de dag. Welk team heeft de omstandigheden en snoekbaarzen als beste meester gemaakt.

De prijsuitreiking
Dit jaar op een nieuwe prachtige locatie in de kop van Friesland konden de deelnmers genieten van een versnapering en met de nodige visserslatijn de spanning van zich afpraten. De 10e plaats werd deze editie van het Lauwersmeer in de strijd om de Lund Challenge ingenomen door Nico van Dessel & Ben Roevens met 3628 mm.

De 9e plaats werd in genomen door een team dat het Lauwersmeer op zijn dumpje kent namelijk Roelof Heida & Jelco Visser met zeven maatse snoekbaarzen en een lengte van 3630 mm.


Een shadpakket om nog meer mooie snoekbaarzen te verschalken...

De 8e plaats was voor Ale de Wal en Jacob Bron die eveneens zoals de volledige top tien zeven maatste vissen gevangen hebben.


Gefeliciteerd heren een mooie prestatie...

De 7e plaats is voor de leiders in de NKS Lund Challenge Tjeerd van der Ploeg & Henk Tuinenga met 3850 mm.


Wederom top gevist mannen....

De 6e plaats gaat mee naar de zuider buren Peter Engelen & Chris Boxberger. Onder het mom van wat je van ver haalt is goed, vingen deze mannen 3871 mm.


Ook ver van huis zijn deze heren succesvol...

De 5e plaats was voor de young guns van het NKS Hendry Vis & Gerald Vierhout, tikken ook weer tegen de top drie aan met 3938 mm.


Top gevist mannen en mooie vissen....

De 4e plaats ging wederom mee naar de zuider buren Luc Coppens & Jeremy Staverman met een totale lengte van 4084 mm.

Dan het moment waarop iedereen heeft zitten wachten de top drie van deze editie van het Lauwersmeer in de strijd om de Lund Challenge 2014.  Sven Vervloessem & Marc Dauwen bezetten de 3e plaats met 4089 mm. De 2e plaats ging naar het duo Chris Bloemert en Conrad Joren met 4108 mm. Dan de de terechte winnaars van vandaag Rene van Dijk & Sander Zonderland met meer dan 60 cm per vis kwamen ze op een totaal van 4317 mm.


Een prachtige top drie op dit mooie wedstrijdwater...

NKS Alumacraft Masters
Eindelijk is het dan zover, de eerste officiele entree bewijzen voor de Alumacraft Masters zijn uitgereiikt. Deze heren zijn er in ieder geval bij tijdens het afsluitende spectakel om ene nu nog onbekend water. De komende wedstrijden zullen nog vele deelnemers volgen.


De magische tickets voor de Alumacraft Masters 2014...

Wij danken alle sponsoren en federatie(s) die het mede mogelijk hebben gemaakt om deze wedstrijd op het Lauwersmeer te vervissen.

We hopen alle deelnemers terug te zien tijdens de volgende epische strijd om de NKS Lund Challenge 2014 op de altijd lastige IJssel.

Roofvisgroeten,

Het NKS Bestuur