Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lund Challenge Afgedamde Maas

Het is alweer een week geleden dat de vijfde wedstrijd in de NKS Lund Challenge 2014 is vervist. Een water waar iedere deelnemer een haat liefdes verhouding mee heeft, namelijk de Afgedamde Maas. Een prachtig toneel voor een mooie wedtrijd; mooi weer, een lichte bries maar één nadeel een klein snoekbaars bestand...


Stilte voor de storm...

De Wedstrijd
Klokslag half negen werd het startsignaal gegeven voor deze wedstrijd in de NKS Lund Challenge  en trokken de matadoren ten strijde opzoek naar die ene speld in de hooiberg. De mooie kuilen, kribben, gaten en bubbels die de Afgedamde Maas rijk is werden driftig bestookt door de deelnemers met de fireball, dropshot en shads zowel werpend, verticalend als digonalend. Het duurde dan ook niet lang voor de eerste maatse en ondermaatse snoekbaarzen zich melden.

Zoals in eerdere edities in de Lund Challenge werd het een belangrijk eerste half uur, daarna vallen de vangsten vaak terug op de Afgedamde Maas. Tussen de 4 en 7 meter lieten diverse snoekbaarzen zich verleiden aan de shad of een doodvisje waarna het echt zoeken werd. Het geeft ook direct de charme weer van deze wedstrijd in de Lund Challenge, die ene aanbeet kan voldoende zijn om met de eer te gaan strijken.

Niet alleen de snoekbaars was in het begin goed wakker ook onze geliefde groene vechtjas liet vaak van zich horen. Diverse vangstberichten van snoeken tussen de 60 en 85 cm deden de ronde. De grootste was uiteindelijk voor het Belgische duo en oud NKS Kampioenen Sven Vervloessem & Marc Dauwen met 84 cm.


Geen snoekbaars, wel de grootste snoek. Sven & Marc zijn van alle markten thuis...

De baars liet echter nauwelijks van zich horen, toch wiseten Gertjan & Nico van Lopik er éém te strikken van 331 mm, wat meteen ook de grootste van de dag werd.


Geen nieuw pr maar wel de grootste van de dag....

Vader en zoon van Lopik hadden er zeker zin in vandaag, want ook de prijs voor de grootste snoekbaars ging mee naar huis.  


In het eerste half uur was de grootste snoekbaars al binnen van Gertjan & Nico...


Als aan het zoeken om 15.00 een einde komt, zijn een aantal teams in volledige euforie waar anderen de snoekbaars niet gevonden kregen of helaas verspeelde. Wie had nu de ene of twee gouden snoekbaarzen weten te vinden en ging er met de dag prijzen van door, belangrijker misschien nog hoe ziet het NKS Lund Challenge klassement eruit.

De Prijsuitreiking
Voor de oude vertrouwde spreekstalmeester Perry Verstappen de prijzzen van deze editie van de Afgedamde Maas in de Lund Challenge bekend maakte was er tijd voor de dagwinnaars van de vorige wedstrijd namelijk de IJssel.

Een aantal maanden terug werden er op de IJssel 52 maatse snoekbaarzen aangeboden. Eerst de dagrpijzen voor de grootste snoek, baars en snoekbaars. De grootste snoek was uiteindelijk voor Vinus Bok & Diederik v/d Molen, die al trollend 109cm wisten te verleiden. De grootste baars was voor het koppel Carmen Klein & Dietmar Isaiasch met 334mm. Een bonusvis is in iedere wedstrijd erg welkom, zeker in een taaie wedstrijd. Het duo Wim Hak & Ben Oskam was zich hier terdege van bewust en lande een prachtvis van 93,5cm.


Een kasteel van een snoekbaars is de weg naar succes...

Van de grootste vissen is het een kleine stap naar de top vijf van deze wedstrijd in de Lund Challenge.

Op de vijfde plaats vinden we de Lund Challenge kampioenen van 2013 terug Luc Coppens en Jeremy Staverman met een totale lengte van 1055mm.


Ook in lastige wedstrijden slaan ze hun slag...

De vierde plaats was voor het duo Mannus & Gerald Vierhout met een totaal 1303 mm.


Mannus & Herman staan op het thuis water hun mannetje...

Dan komen we bij de top drie die op diverse technieken hun vissen wisten te verschalken. De ene deed het erg snel vissen met shads waar de ander op een potientiele hotspot secuur aan het vissen was met dropshot en fireball. Uiteindelijk was de derde plaats voor Tom Kroon & Eric Marteijn met een totaal score van 1317mm.


De weg naar boven is ingeslagen...


Het duo Rob Breek & Klaas van Velzen wist beslag te leggen op de tweede plaats met 1373mm.


Prachtige tweede plaats....

Dat een bonusvis vaak worden doet merkte ook het duo Wim Hak & Ben Oskam die de concurrentie in deze wedstrijd in de Lund Challenge compleet overklaste met 1820mm.


Pure klasse, de concurrentie omver geblazen...


De top vijf van de NKS Lund Challege de IJsse.


Allen gefeliciteerd met deze prachtige prestatie...

We komen bij het moment waar iedereen op zat te wachten namelijk de dagprijzen van de Afgedamde Maas. Dat het niet wild was in deze strijd om de Lund Challenge, was op het water al duidelijk in totaal werden er 12 maatse snoekbaarzen gemeten.Die ene 60er zou dus genoeg kunnen zijn voor een top vijf klassering. Het duo Jan Boomsma & Herman Schuurman verzekerde zich met een vis van 61,4cm van de vijfde dagprijs.


Zoeken naar snoekbaarsgoud kunnen ze in het hoge Noorden wel...


Tom Kroon & Eric Marteijn zijn de laatste wedstrijden ook aardig op dreef, het lijkt wel of lastige wedstrijden hun ligt. Met een maatse snoekbaars van 62,4cm gingen ze aan de haal met de vierde prijs.


Twee keer top vijf op een rij...


Mien Habraken & Twan van Berkel deden het nog net iets beter hun snoekbaars van 62,5cm was net voldoende voor de derde prijs.


Één millimeter schilt meteen 1 plaats...


De top twee lag vandaag erg dicht bij elkaar en wisten beiden twee maatse snoekbaarzen te vinden op de prachtige Afgedamde Maas. Met 1056mm kwam het duo Mannus & Herman Vierhout 15mm te kort voor de overwinning, maar wel een prachtige tweede plaats.


In twee wedstrijden van plek 4 naar 2. Waar eindigt dit...


De winnaars van de Afgedamde Maas 2014 zijn uiteindelijke vader en zoon van Lopik. Gertjan en Nico wisteneen totaal van 1071mm bij elkaar te vissen en schrijven deze wedstrijd in de Lund Challenge nipt op hun naam.


Gertjan & Nico wisten ze te vinden, gefeliciteerd!..


Goudzoeken is zeer bekend en moeilijk maar mochten er ooit een expeditie opgezet worden om de snoekbaars te zoeken kunnen we onderstaande teams inschakelen.


De top vijf van de Afgedamde Maas, echte snoekbaarshunters...


Naast de daprijzen verschuivingen in het klassement zijn er natuurlijk altijd de felbegeerde finale tickets.

NKS Alumacraft Masters 2014
In totaal mochten over twee wedstrijden 12 deelnemende teams zich verzekeren van deelname aan de Alumacraft Masters 2014. Zij maken in november kans op die schitterende Alumacraft.


Brede glimlachen want deze heren zijn erbij, de NKS Alumacraft Masters 2014...


De geschiedenisboeken zijn weer gevuld en de NKS caravaan trekt verder naar de volgende strijd in de NKS Lund Challenge 2014 op de Nieuwe Merwede. Het NKS dankt alle sponsoren en federaties die deze wedstrijden mede mogelijk gemaakt hebben. Wij hopen jullie allemaal weer terug te zien op de volgende wedstrijd.

Roofvisgroeten,

Het NKS Bestuur