Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Alumacraft Masters 2014

Aan een aantal weken van speculeren kwam zaterdag 8 november een eind. De Amer zou het strijdtoneel worden van de spectaculaire afsluiting van het NKS seizoen 2014. Een water met uiteenlopende mogelijkheden, diepe kuilen, kribben, lang gerekte taluds kortom een prachtig water waar de ware NKS Alumacraft Master bovenkomt....


De pracht combi van het Noorden watersport waar het allemaal om draaide...

De Wedstrijd
Om klokslag half negen trekken de matadoren het gas open opzoek naar de het snoekbaarsgoud en de overwinning in de Alumacraft Masters 2014.


Jetzt getz losss....

Al snel werd duidelijk dat het een wedstrijd zou zijn op het scherpst van de snede, diverse boten konden hun eerste maatste snoekbaarzen al in de eerste drift scheppen. Al voor de start zat één van de matadoren zo scherp dat hjij zijn eigen dieptemters niet geloofde en besloot zelf poltshoogte te nemen op een hotspot.


Prachtige omgeving en nog mooiere snoekbarzen in het net...

Deze editie van de Alumacraft Masters zou goed wel eens beslist kunnen worden op millimeters. De diverse taltuds en kribben varierend van 4 tot 10 meter lagen goed tot zeer goed bezaaid met snoekbaarzen.  In de ochtend was het voornamelijk nog secur vissen met de fireball of shad  dat het meeste succes opleverde. Zoals in iedere wedstrijd was ook tijdens de Alumacraft Masters het verschijnsel van de 'dode uurtjes daar. Het team dat deze uurtjes het beste doorkomt, zien we ook vaak hoog terug in de uitslag. Het bekekende dan ook zoeken en met name de snoekbaarzen volgen, geizen deze zich duidelijk verplaatse naar de wat rustigere diepere gedeeltes op het parcours.  Als in de middag de vangsten nog één maal aan trekken zitten de matadoren op het puntje van hun stoel, die ene kneiter zou wel eens de sleutel kunnen zijn.

En die kneiter kwam er voor het duo Jörg Beeke & Markus Schulte met een vis van maarliefst 910 mm wisten zij de grootste van de dag te verleiden.


Een dikke bonus en een terechte duim voor zijn maatje...

Zoals in iedere wedstrijd was het ook vandaag niet alleen snoekbaarrs die zich melde tijdens deze NKS Alumacraft Masters. Met alle goede bedoelingen ten spijt telde vandaag in de finale alleen de maatse snoekbaarzen en waren er dan ook geen prijzen voor de grootste baars en sneokbaars.

Als dan om 15.00 uur de laatste vissen zijn gemeten en het eindsignaal heeft geklonken is het tijd voor de lang verwachte prijsuitreiking. Deze vond plaats in de prachtige locatie van het bezoekerscentrum de Biesbosch.

De Prijsuitreiking
Als Perry voor de laatste keer in 2014 zijn functie als spreekstalmeester bekleed, is er eerst een dankwoord voor alle trouwe sponsoren van het NKS. Deze maken niet alleen de prijzen voor de NKS Alumacraft Masters mogelijk maar zorgen er ook voor dat de matadoren tijdens de NKS Lund Challgen en het NKS Rivieren kunnen strijden om prachtige prijzentafels. Alle sponsoren bedankt voor de steun en prachtige prijzen!!

Alvorens over te gaan tot het moment waar iedereen naar uitkeek konden de deelnemers genieten van een prachtig buffet vol met Hollandse kost. Dit werd dit jaar mede mogelijk gemaakt door de plaatselijk poelier uit Geffen.


Heerlijk buffet, wat de inwendige visser goed deed...

 Dan om te beginnen met de prijs uitreiking werden eerst de winnaars van het NKS Rivieren 2014 in het zonnetje gezet. Op de derde plaats vinden we de echte riviervissers Gerben Mul & Pieter Smits terug die ook dit jaar weer bewezen dat ze tot de top behoorden. De tweede plaats werd ingenomen door de nieuwkomers binnen de rivieren competitie Casper van der Vlies  & Daan Vermeulen. Het goud ging naar de echte koningen van de rivier Chris van Wolferen & Willem Stolk die de titel voor het tweede jaar oprij pakten.


De rivierguru's, van harte met deze prachtige prestatie...

Er rest nog één competitie waar de prijswinnaars van in het zonnetje gezet mogen worden, alvorens het billenknijpen echt begint voor de winnaars van de Alumacraft Masters 2014. De top vijf en de grootste vissen in de NKS Lund Challenge mochten vandaag hun prijzen in ontvangst nemen. Op de vijfde plaats vinden we het altijd goed gemutste duo Wim Hak en Ben Oskam terug die voor hun top prestatie een prachtige prijs van Q-fishing kregen.


Een stabiel seizoen resulterend in een top 5 klassering...

Op de vierde plaats vinden we een duo dat zich ondertussen tot de echte NKS Veteranen mag rekenen. Tom Kroon & Eric Marteijn mochten twee prachtige pakken van Mac-fishing in ontvangst nemen.


Alweer een top tien klassering...

Op de derde plaats vinden we jongens die er ieder jaar erg dicht bij zitten maar ook dit jaar helaas ook net niet. Maar de heren Hendry Vis & Gerald Vierhout visten zich ook dit jaar weer mooi in de top drie en verdienen daarmee een prachtige dieptemeter van Technautic.

De tweede plaats was voor onze sympathieke oosterburen Thorsten Brusnwicker en Marcin Cyla die net iets te kort kwamen voor goud.  Zij mogen tevreden terugkeren met een set prachtige molens van Shimano.

Het was natuurlijk al lang bekend maar de huldiging vond iets later plaats de winnaars van de NKS Lund Challenge 2014 en prolongatie van de titel Luc Coppens & Jeremy Staverman!! Deze heren winnen een prachtige Lund met Mercury moter mogelijk gemaakt door Lund IJsselsport.


Een internationaal gezelschap in de top drie van 2014, Gefeliciteerd...

Er resten nog dire prijzen behorende tot de NKS Lund Challgen namelijk die voor de grootste vissen van het seizoen. De grootste baars komt op naam van het dyuo Cyriel Buntjens & Eddy de Rijck met maarliefst 538mm.


Een prachtige oude krijger in de 1e wedstrijd bleek niet meer te overtreffen...

De grootset snoek daarin tegen kwam voort uit de laatste wedstrijd. Deze werd op het Volkerak gevangen door Hans Scholte & Jan Willem Weijers met 1200mm ook een serieuze grandma.

De grootste snoekbaars van het seizoen kwam op naam van Vinus Bok & Diederik van der Molen. Deze heren roepen altijd dat ze medoen onder de Olympische gedachte maar zijn zeer trots op hun vangst van 966mm.


Terecht blijdschap als je zo'n kasteel vangt....

Van de grootste vissen van het seizoen is het een kleine stap richting de grootste vissen van de NKS Alumacraft Masters 2014. De derde grootste snoekbaars kwam op naam van het duo Johan Vos & Bart van Dijck met 785mm. De tweede grootste snoekbaars zat daar ruim 6 centimeter boven met 853mm viel deze ten prooi aan Tom Kroon & Eric Marteijen. De beide teams mogen een schitterende hengel laten bouwen door Daud Klaschoven.


Wat wordt het een dropshot, fireball, verticaal, steunhengel keuze in overvloed...

De grootste van de dag is al eens eerder vermeld kwam op naam van Jörg Beeke & Markus Schulte. Deze heren staan bekend binnen het nks als echte specimenhunters en krijgen het bijna iedere wedstrijd voor elkaar zo ook in de grande finale.


Met deze extra dieptemeter, hebben de kneiters geen schijn van kans...

De top tien is in aantocht maar alvorens deze bekend werd gemaakt, was er nog een nieuwtje. Namelijk de prijs voor het team met de meeste kilometers van de dag, Arno Hargers & Maurits Kuijs mogen zich de kilometervreters van de Alumacraft Masters 20104 noemen.


Niet alleen kilometers lusten deze heren, ook de borrel gaat er  wel in...

Dan het lang verwachte moment de top tien van de Alumacraft Mastes 2014., met op plaats tien het altijd goedlachse duo Ron Heijne & Daud Kalschoven die een prachtige molen van shiimano mee naar huis nemen.


Mede dankzij deze maatse vis een tottaal van 3364mm...

Het Invincible pakket was gereserveerd voor de 9e prijs in het dagklassment en de heren Douwe Luurs & Karel Weber waren zo vriendelijk om deze met 3422mm op te eisen.


Nieuwe materialen om tetsen maakt deze heren volgend seizeon Invincible...

De 8e plaats werd ingenomen door het team dat vorig jaar nog werd bestempeld als de young guns. Inmiddels zijn het bewezen matadoren, Hendry Vis & Gerald Vierhout wisten 3666mm te vangen.


Een set nieuwe shimano molens voor deze toppers...

Bas Halsema & Martin Rep deden het net iets beter qua millimeters en wisten beslag te leggen op de 7e plaats en een totaal van 3717mm.


Een pakket vol vangers van HT Baits...

De 6e prijs in het dagklassement van de Alumacraft Masters werd mogelijk gemaakt door Westin, een shadpakket samengesteld door snoekbaarslegende Luc Coppens. Sebastian Kirion & Daniel Kirion wilde wel eens een kijkje in de keuken en pakte met 3851mm deze prijs.


Prachtige prestatie, 50+ gemiddels aan snoekbaars...

De vijfde plaats ging mee naar het Hoge Noorden, Jelco VIsser & Roelof Heida wisten al snel in de wedstrijd de 7 maatse te pakken. Het resulteerde uiteindelijk in een totaal van 3946 mm.


Een bon van Q-fishing voor deze heren, als beloning...

De vierde plaats is een verhaal apart, éém vam de heren behaalde vandaag namelijk zijn zwemdiploma, duikbrevet en met zijn maatje de vierde plaats. Chris Boxberger & Peter Engelen wisten na een wat mindere start zich in de top te knokken. Met 3946 mm winnen zij twee stoelen van Evin.


Tegenslag en terug knokken wordt beloond...

De spanning is voor een aantal deelenmers niet meer te houden als we zijn aangekomen bij de top drie van de Alumacraft Masters 2014. Deze drie teams staken er vandaag allen net iets boven uit en leverde een prestatie van formaat. Op de derde plaats vinden we terug Mischa Habekotte & Erik van Heerde met een totale lengte van 4065mm. De heren gingen naar huis met een dieptemeter van Technautic, waardoor ze volgend jaar nog scherper kunnen vissen. De zilver was er dit jaar voror Marc Dauwen & Sven Vervloessem die net 6 cm te kort kwamen voor het goud,. De 4118mm die zij bijeen wisten te vissen was goed voor twee prachtige shimano molens.

Dan het moment daar de bekendmaking van de Alumacraft Masters 2014 en de winnaaars van de prachtige boot/trailer combinatie. Een totaal van 4170mm bracht Johan Vos & Bart van Dijck de zege en die prachtige Alumacraft Escape met trailer.


De toppers van de ALumacraft Masters 2014, allen gefeliciteerd...


De Alumacraft Masters 2014 in hun practige combinatie van Het Noorden Watersport.

Het NKS seizoen 2014 zit erop, nog een paar maanden wachten en dan staat seizoen 2015 alweer voor de deur. Dit seizoen zal beginnen met een Oldskool wedstrijd waar het draait om nostalgie en de eer.

Het NKS bedankt alle sponsoren, winkeliers en federaties die het seizoen 2014 mede tot een succes hebben gemaakt. Allen van harte bedankt!!!

De geschiedenisboeken zijn weer bijgewerkt, de winnaars bekend. We hopen dan ook alle deelnemers volgend jaar in het siezoen 2015 weer terug te zien om opnieuw de strijd aan te gaan met elkaar.

Roofvisgroeten,

Het NKS Bestuur