Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Lauwersmeer


In colonne richting het Lauwersmeer.

Het was zover, na een periode van 2 maanden gesloten tijd en een week extra uitstel i.v.m. het slechte weer, is het NKS weer gestart. Het wedstrijdwater was deze keer het Lauwersmeer, een prachtige locatie, met veel natuur diversiteit, een goede trailerhelling, veel ruimte, voldoende taluds en schitterend weer. Alles was dus aanwezig voor een prachtige wedstrijd.

Geen pen, maar kunstaas!

Als om half negen het startsein klinkt staat er nog een matige wind 2-3 bft, welke in de loop van de ochtend weg valt. Het wordt in het verloop van de wedstrijd duidelijk, dat er werd gekozen voor verschillende technieken; o.a. op anker met de pen en al driftend met shads. Uiteindelijk blijkt dat de pen niet dé methode was om de snoekbaarzen te vangen. Driften tussen de 3 < > 5 meter leverde meer snoekbaars op .Het duo Hoekstra & Vriesinga wisten op deze manier een snoekbaars te vangen van 89.6 cm, wat de heren de prijs voor de grootste snoekbaars opleverde. Baars liet zich op deze manier ook verrassen, want het duo Lensink & Beckaert wisten de grootste baars te vangen van 41.9 cm.


89.6 cm voor Hoekstra & Vriesinga.

Een goed gemiddelde

Om 15.00 uur klonk het eindsignaal en kon de balans van een schitterende wedstrijddag worden op gemaakt. In totaal deden er 43 boten mee waarvan, 38 boten 159 maatse snoekbaarzen ter meting hebben aangeboden. Waar vorig jaar de winnaar 3 vissen had, werd het al snel duidelijk dat in deze editie 7 vissen nodig waren om in de top mee te doen. Het Belgische duo Boxberger & Engelen haalde met 3757 mm een mooie 3e plaats, de 2e plaats met 4037 mm werd behaald door het duo Klimstra & Kooistra. De 1e plaats met maarliefst een gemiddelde van 66,1 cm per vis -en een totaal van 4628 mm werd behaald door het duo Wensink & Wildeboer.


3757 mm was voldoende om de 3e plek en een finale ticket terug mee te nemen naar het zuiden.


Een 2e plek, het beste Friese duo en een finale ticket met 4037mm.


Een fantastisch gemiddelde van 661 mm per vis leverde de 1e plaats op voor Wensink & Wildeboer, gefeliciteerd!

het Lauwersmeer, een aanwinst voor het NKS

Het was een schitterende wedstrijddag, met mooie snoekbaarzen, lekker weer kortom het Lauwersmeer is een aanwinst voor het NKS als wedstrijdwater. De volgende wedstrijd in deze serie is 13 juni op de Lek, inschrijven kan via www.nksnoekbaarsvissen.nl, hopelijk mogen we jullie daar weer begroeten.
Als afsluitingen een woord van dank richting Federatie Friesland, Federatie Groningen/Drenthe en alle sponsoren, die het NKS mede mogelijk maken en de prijzen beschikbaar hebben gesteld voor de wedstrijd op het Lauwersmeer, hartelijk dank!

Met vriendelijke roofvisgroeten,
Het NKS ‘Van Goed naar Groots”
NKS Bestuur