Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Humminbird Zander Masters Gooimeer Pennen

Afgelopen zondag vond de Humminbird Zander Masters Gooimeer Pennen plaats. Een wedstrijd waar het draaide om Old Skool de snoekbaarzen aan de tand te voelen. Het vissen met de pen en het sleepje brengt tal van moeilijkheidsfactoren met zich mee. Degene die deze het beste beheerste zou wel eens goede zaken kunnen doen in de NKS Dutch Zander Masters 2018…


Rustig wachten op het startschot....


De wedstrijd
In alle vroegte kwamen de deelnemers aan de Humminbird Zander Masters Gooimeer Pennen aan bij de trailerhelling op de Gooimeerdijk-West te Almere. Allen met goede zin om naar eigen zeggen Old Skool te gaan vissen. Waar kan je dit beter doen als op het fantastische Gooimeer, waar ondieptes, richels, kuilen, bulten etc. zich afwisselen en de roofvis alle kanten uit kan.
Dat het Old Skool vissen volle alle leeftijden is bewees zicht tijdens de Humminbird Zander Masters waar van jong tot oud deelnam om de traditionele strijd met elkaar aan te gaan. Kort  na de start begon het moeilijke deel van de wedstrijd de juiste ankerplaats zoeken.


Prachtige dikke vissen op de sleephengel...

Al snel in de NKS Humminbird Zander Masters lagen de deelnemers op de gewenste plekken, nu was het een kwestie van de pennen goed afstellen. Vrijwel direct na de start lagen de eerste snoekbaarzen op de meetplank en was de strijd geopend.
Het Gooimeer staat bekend om zijn mooie snoekbaarzen, de laatste jaren wordt het steeds meer een snoekwater. Ook tijdens de Humminbird Zander Masters lieten deze regelmatig van zich horen, de groenjas zorgde voor menig snel kloppend hart als de Pen met een noodgang onderging. De grootste kwam uiteindelijk op naam van Chris Bloemert & Michel Ligthart met een totale lengte van 101,3cm.


Een prachtige bonus snoek van 1m+...

De kogelronde baarzen die ook niet vies zijn van een aangeboden aasvis onder de pen lieten zich niet horen. Kastelen van snoekbaarzen daarin tegen zeer zeker wel. Diverse 70+ vissen bezorgden de vanger minuten drill plezier, spanning en een verhoogde hartslag. Dit soort vissen wil je niet verspelen.

De grootste glasoog tijdens de Humminbird Zander Masters kwam op naam van de heren Eric Bleije & Rudi van der Sleen. De heren zagen hun pen langzaam wegzakken, met als resultaat een 84.7cm snoekbaars. Een prachtige bonus tijdens een niet al te makkelijke dag.


Een waar kasteel voor Eric & Rudi....

Gedurende de middag uren kwam de zon stevig opzetten en schoot de temperatuur omhoog. De activiteit van de snoekbaarzen tijdens de Humminbird Zander Masters nam in snel tempo af. Iedere aanbeet of weglopende pen verhoogde dus de spanning bij de deelnemers. De laatste uren telde dus iedere millimeter.

Dag klassement Humminbird Zander Masters
Tijdens de prijsuitreiking bleek de Humminbird Zander Masters totaal geen makkelijke penwedstrijd. Het was een echte wedstrijd voor de doorzetters, vele potentiele plaatsen aandoen tot je op die ene hotspot aankwam.
Een wedstrijd waar de echte pengoeroes kwamen boven drijven en een mogelijke schifting in het algemeen klassement heeft plaatsgevonden.


De grootste snoekbaarzen op een rij.....

Op de vijfde plaats vinden we een duo oudgedienden binnen het NKS. Deze heren hebben op het Gooimeer een schat aan kennis en ervaring die ze tijdens deze wedstrijd goed van pas kwam. Eric Marteijn & Tom Kroon wisten in totaal 3 snoekbaarzen die samen goed waren voor 1891mm.


De jaren lange ervaring leverde een prachtige 5e plek op...

De vierde plaats was er voor de gebroeders Uithol. Deze heren behoren reeds tot het meubilair van binnen het NKS en konden tevens bouwen op hun ervaring op het Gooimeer. Waar ze bij de start nog aan het mopperen waren om het feit dat ze het zwaar hadden tijdens het voor vissen, konden ze nu breed uit lachen.


Onze ronde miss Leontien (alias Robert)  toverde bij de heren Uithol een brede glimlach op het gezicht....

Van de nummer 4 naar het podium lijkt maar om 1 plaats te gaan. In de vorm van millimeters was de stap een stuk groter. Met een verschil van 70+cm wisten Peter Roeg & Henk Roos beslag te leggen op de bronzen medaille. De heren visten een prachtige 60+cm gemiddelde bij elkaar over 4 vissen, maar dit was niet voldoende voor zilver of goud.


Een topstart voor de heren leverde een verdiende bronzen plak op...

Zilver, was er voor Herman Schuurman & Martijn Reitsma. Deze heren wisten eveneens dik 60cm gemiddeld te vangen en konden ruim het gewenste aantal van 5 maatse vissen ter meting aan te bieden.


De alles kunners uit friesland, ook met de pen strijden ze mee voor de dagzege...

Het goud was tijdens de Humminbird Zander Masters met meer dan 70cm gemiddeld dik verdiend voor Michel Ligthart & Chris Bloemert. De heren hadden een fantastische dag waar weinig mis leek te gaan. Rond het middag uur hadden de heren reeds de luxe positie om 60+ vissen terug te zetten, wat ze in de laatste uren nog wisten te versterken door snoekbaarzen van 72cm overboord te zetten. We mogen stellen dat deze heren heer & meester waren tijdens de Humminbird Zander Masters Gooimeer.


Heer & Meester van de Humminbird Zander Masters, Gefeliciteerd!

Vooruitblik
De volgende wedstrijd zal wederom een Old Skool wedstrijd maar dan met als strijdtoneel het Volkerak. Een water met tal van mogelijkheden prachtige taluds, diepere gaten, ondiepe platen. Één van de mooiste water op dikke kastelen van snoekbaarzen te vangen.

Een water waar de Dutch Zander Masters wederom op de schop zou kunnen gaan en klassementen gemaakt of gebroken kunnen worden. 

Bedankt
Via deze weg willen we Humminbird & Technautic bedanken voor de cashprijzentafel die ze beschikbaar gesteld hebben.


Bedankt!

Tevens bedanken wij Rijkswaterstaat en Sportvisserij Nederland voor de prettige samenwerking en het mede mogelijk maken van de Humminbird Zander Masters.

Wij wensen alle belangstellende en deelnemers een fijne zomervakantie en tot september.

Tight Lines,
NKS Dutch Zander Masters