Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

Fair for lure and Fly

Zaterdag 4 September was het zover de Fair for lure and Fly ging van start, evenals de wedstrijd op de Lek. De weergoden waren de deelnemers gunstig gezind, weinig wind en een mooi zonnetje zorgen dat de omstandigheden ideaal waren voor een leuke wedstrijd.

Vanaf de start werd ieder kribvak uitgekamd.

De wedstrijd
Om 8 uur gaan 42 boten van start, voor een taaie wedstrijd op de lek. In totaal vingen 42 deelnemende boten 85 maatse snoekbaarzen. Diverse technieken zoals de dropshot, fireball, sleepje, shads en pluggen bezorgende de deelnemers wisselende successen. Ondanks de tegenvallende vangsten werden er met enige regelmaat mooie vissen ter meting aan geboden, 40+ baarzen waren in deze wedstrijd geen uitzondering. Uiteindelijk wist het duo Würschem & Macal de grootste baars te vangen met maarliefst 49.5 cm. Ook de snoek liet van zich spreken tijdens deze wedstrijd zo ving het duo Heijne & Kalschoven een mooi snoek van 90.0 cm dit bleek niet genoeg. Het duo Verheij & Vloon wisten een snoek te landen van 101.2 cm, wat hun de prijs voor de grootste snoek op leverde.


101.2 cm pure rivier kracht, voor het koppel Hendrik-Jan Verheij & Jeroen Vloon.

Gedurende de wedstrijd werd duidelijk dat een bonusvis vandaag weleens het verschil zou kunnen maken tussen winst of verlies. Het duo Boxberger & Engelen waren hier ook van op de hoogte en voegden de daad bij het woord, met 82.9 cm wisten ze de grootste snoekbaars van de dag te vangen.


Een bonusvis als deze maakt op taaie dagen soms het verschil.


De Prijsuitreiking
Tijdens de prijsuitreiking werd duidelijk dat het vandaag echt taai was. Het duo met zeven vissen zou weleens spekkoper kunnen zijn, ook in het klassement zouden er weleens verschuivingen kunnen zijn. Voordat deze vragen werden beantwoord, werd Baron Marine gepresenteerd als nieuwe sponsor van het NKS.


Een nieuwe sponsor van het NKS, Baron Marine.

De gewenste zeven maatse snoekbaarzen werden niet gehaald, maar dat een bonusvis een verschil maakt is dit maal wederom bewezen. Het duo Boxberger & Engelen werd mede door de 82.9 cm met een totaal van 2412 mm 3e. De tweede plaats was wederom voor een Belgisch duo van Dyck & Vervloessem met 2775 mm. De winnaars van deze editie op de lek was het duo Bloemert & Land die met 6 maatse snoekbaarzen een totaal behaalden van 2912 mm.


2912 mm was genoeg voor de eerste plaats, gefeliciteerd!

In het klassement hebben ook een aantal verschuivingen plaats gevonden, zo hebben we met Boxberger & Engelen en nieuwe leider in de strijd om de hengelsporthuis cup. De top zeven van het klassement staan binnen 20 punten van elkaar wat de strijd om deze cup nog spannender maakt. Of het na de volgende wedstrijd op het Haringvliet op 19-09-2010 nog zo spannend is zal dan duidelijk worden.

Onze dank gaat uit naar de federatie(s) en sponsoren die het mede mogelijk hebben gemaakt deze wedstrijd te vervissen.

Roofvisgroeten,

Het NKS Bestuur