Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Fauna Hengelsport Zander Masters HollandsDiep

Afgelopen zondag was het zover de Fauna Hengelsport Zander Masters HollandsDiep. Uit diverse delen van Europa zijn de snoekbaarscracks neer gestreken op het HollandsDiep. Een water met legio aan mogelijkheden van het Old Scool vissen tot het utramoderne pelagic….


In alle rust de laatste voorbereidingen treffen...

De Wedstrijd
Ruim voor aanvang van de start was alles in kannen en kruiken, de reden voor de organisatie om eerder van start te gaan en de deelnemers wat extra tijd te gunnen om die fel begeerde glasoog te vangen.

Deelnemers uit meerdere windstreken brengen ook elk hun eigen techniek met zich mee. Het vergrote parcours van de Fauna Hengelsport Zander Masters bood voor elk team zee van ruimte om hun favoriete technieken toe te passen.

In de ochtenduren lagen de snoekbaarzen nog op scherp en diende het te gebeuren voor de deelnemers. Werpend, Old Scool, Verticalend, Pelagic alles werd in gezet en niet zonder succes, al in de eerste uren van de wedstrijd visten diverse teams de kaart vol.

Waar het voor de ene een succes volle dag bleek te zijn en hij na een goed uur al kon gaan denken aan kastelen voor het upgraden werd het voor andere teams zoeken naar die ene aanbeet. Opgeven stond bij de deelnemers aan de Fauna Zander Masters niet in het woordenboek en druk werd er van Zuid naar Noord en Oost naar West verkast over het parcours.

Waar in de ochtend uren er nog redelijk ondiep vis werd gevangen werd het na de middag zaak om wat dieper te gaan kijken. Uiteindelijk was het verspreid de verhalen gingen de ronde dat er op ondiepe platen vis gevangen werd en diverse teams wisten rond de 9 meter hun stekels te beroeren.

Ondiep vissen levert regelmatig prachtige bijvangsten op zo ook voor de kampioenen bijvangst Wim van de Velde & Mario van Dijck. Deze heren leiden op dit moment de 2 klassementen voor de grootste vis (snoek & baars). Deze keer was het Wim die mocht scheppen om een baars van 49,5cm te landen.


Wie verteld deze koningen van de bijvangst dat het om de snoekbaarzen gaat?....

Waar mogelijk iedereen denkt dat als de baars ondiep word gevangen zal de snoek ook wel tussen de waterplanten uitkomen komt bedrogen uit. Een prachtige dame van precies 100cm liet zich pelagic verleiden tot een aanbeet. De gebroeders van der Vlies waren dit keer de gelukkigen en pakten een mooie bonusprijs.


Precies 100cm een prachtige dame....

De prijzen leken in de eerste uren van de wedstrijd verdeeld te worden toch waren er enkele teams die als vanouds toesloegen in de laatste drie kwartier van de wedstrijd. Het maakte het er allemaal spannender op, uiteindelijk werden de prijzen van de Fauna Zander Masters uitgereikt in Feesthut de Hoezemoos.

De Prijsuitreiking
Bijna iedere prijsuitreiking begint bij de grootste snoekbaarzen van de wedstrijd. Dit keer was er een extra prijs voor de 3 grootste vissen van de dag (snoek, baars, snoekbaars). Om de mannelijke deelnemers er van te verzekeren dat ze volgende week tijdens de volgende manche deel mochten nemen had Uli Kösters prachtige orchideeën mee genomen. Ook tijdens het vissen denken wij mannen aan de vrouw. Via deze weg willen wij daarom Uli ook hartelijk bedanken voor deze prachtige bloemen.


De grootste snoekbaars want daar zijn we meebegonnen, deze keer was het een waar kasteel van 96,7cm die de eer had kort op de foto te mogen. Na het schieten van een aantal prachtige platen van Beauty & the Beast en een emotionele release kon het feest beginnen bij Casper & Wiebe van der Vlies.


Lens drukken hoefde bij deze prachtige dame niet...

Na de uitreiking van de grootste vissen van de Fauna Hengelsport Zander Masters is het tijd voor de top 5 van het dagklassement. Een prachtige top 5 met een mix van diverse stijlen, veteranen en rookies waarbij plek 4 en 5 slechts 9mm van elkaar verwijderd zaten.

Op de 5e plaats tijdens de NKS Fauna Zander Masters treffen we Tom Kroon & Jaap van der Wal, die met een favoriete techniek namelijk het Old Scool vissen 7 prachtige snoekbaarzen ter meting aanboden en goed waren voor een gemiddelde van dik 60+.


In de stijl die past bij NKS veteranen naar de 5e plaats gevist...

Eerder is het al aangegeven slechts 9 millimeter meer wisten de rookie Fokke Kooistra en inmiddels toch ook wel veteraan Martijn Reitsma te vangen. Met een totaal van 4494mm legden zij beslag op de 4e plaats.


Als nieuw team wederom in de top, keep in hammering...

De top drie bestaat uit drie top pelagicteams die elkaar de hele wedstrijd het vuur aan de schenen hebben gelegd. Het ging kop over kop top de beslissende kastelen zich verslikten in de op half water aangeboden shads.

Het brons ging deze keer mee naar België, deze heren deden voor het eerst mee aan een NKS manche en direct met succes. De voorbereiding stond uitgebreid op facebook; scheren om goed op de foto te staan, een rooie fopneus op zetten en de heren Pipo de Clown & Mamma Lou konden hun gang gaan. De heren kwamen met 4607mm over 7 maatste vissen met een prachtig gemiddelde aanzetten we hebben het natuurlijk over Christophe de Hertog & Emile Warren.


De eerst deelname en direct op het podium, kunnen we nog meer verwachten van deze heren...

Zilver was er voor een gouden duo, mister pelagic Igor Vucenic & side kick Robert Xhofleer wisten ruim 100mm meer te vangen. De heren staan bekend om hun vaardigheden in de pelagische visserij, maar konden net die extreme kastelen niet verleiden tot een aanbeet. Desondanks met 4790mm een prestatie van formaat.


Zouden de heren ook op rivieren kunnen pelagic vissen??....

Een dag met een gouden rand was het voor de winnaars van de Fauna Zander Masters HollandsDiep. De organisatie ontving zaterdag laat nog een bericht van 1 van de teamleden dat de joker werd ingezet.

Wiebe van der Vlies stapte vol spanning en adrenaline in bij zijn broer Casper, niet wetende wat voor een dag het zou gaan worden. Het werd er eentje met 3 gouden randen de grootste snoek, grootste snoekbaars en de overwinning tijdens de Fauna Zander Masters HollandsDiep. De kneiterlijst kan worden aangevuld, de reacties op facebook zijn fantastisch. Casper & Wiebe van harte gefeliciteerd!


Een jongesboek werd door de gebroeders geschreven, fantatisch om zo een gouden dag samen te beleven....

Via deze weg willen wij Fauna Hengelsport bedanken voor het mogelijk maken van de prijzentafel. Hartelijk bedankt!


Bedankt!

Voortuiblik
Eind juni om precies te zijn 30 juni 2019 staat de volgende manche op het programma namelijk de Dragon Zander Masters Lek. Een water dat vol staat van de verrassingen, veelal mooie vissen herbergt het zal alleen de kunst worden deze te verleiden.

De talloze kribben, diepere gaten en prachtige ondieptes zullen driftig worden bestookt op de Lek bij Ameide.

Wil jij er bij zijn dit kan door je in te schrijven via www.nksnoekbaarsvissen.nl of door deel te nemen aan de Like, Share & Win actie op de facebook van het NKS. Aanstaande dinsdag wordt de winnaar van de Like & Share uitgeroepen welke deelneemt aan de Dragon Zander Masters Lek onder de vlag van Dragon.

Tight Lines & Fair Play,

NKS Dutch Zander Masters