Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Dragon Zander Masters Lek

Iets later dan dat de deelnemers en belangstellende van ons gewend zijn. Onze excuses voor het later plaatsen van het verslag. De Dragon Zander Masters Lek ligt nu een week achter ons, terugkijkend op deze fantastische wedstrijd was het er weer één die de Lek waardig was. Van oudsher is de Lek nooit de makkelijkste wedstrijd maar wel één die altijd verrassingen in petto heeft en zorgt voor een spannend dagklassement.


Altijd verrassingen op de Lek....

De Wedstrijd
De Dragon Zander Masters stond reeds een aantal keer ingepland, helaas door te veel wind en het hoge water konden deze geen doorgang ondervinden. Deze keer was het anders een lekkere bries, prachtige temperaturen en 41 deelnemende boten met ongelofelijke vangdrang.

De ideale combinatie om vanaf de start de snoekbaarzen aan de tand te gaan voelen. Het 8 kilometer lange parcours bood hier meer dan voldoende ruimte toe. De deelnemers kozen elk hun weg, de ene strak op het ondiepe +/- 1m de ander koos voor de wat diepere gedeeltes.

In de eerste uren van de wedstrijd zou het afgaand tij zijn, er stond dus een mooie stroming die er voor zorgde dat de snoekbaarzen op scherp lagen. Vele teams konden al snel de eerste aanbeten waarnemen, het verzilveren er van was een ander verhaal. De snoekbaarzen beten zeer voorzichtig bijna alles zat op de staartdreg en los in het net. Als extra moeilijkheidsfactor was de maat ook niet om over naar huis te schrijven diverse vissen van rond de 42cm.


Verkassen en zoeken naar die gewenste snoekbaarzen...

Ondiep vissen betekend van oudsher prachtige bijvangsten, deze bleven alleen uit. In totaal zijn er 2 snoeken gevangen en een 10tal baarzen. Qua bijvangsten was het dus geen vetpot. Tenminste voor het merendeel van de deelnemers. Casper van der Vlies & Robert Noorland besloten om in de middag te gaan experimenteren met pelagisch op de rivier. Het resulteerde in een mooi signaal, een harde aanbeet en een minuut of 20 stoeien. Een mooie snor als resultaat geen prijsvis maar wel een eervolle vermelding.


Pelagisch op de rivier toch weer een leuke verrassing...

Twee snoeken in een hele wedstrijd is erg weinig, als je dan ook nog een prachtige meter dame overboord zet zonder te meten is dat erg zuur. Bert Kalschoven & Koos van Velzen kwam het wel erg goed uit want zij wisten met een snoek van 685mm de dagprijs voor de grootste snoek te pakken.


Niet het aller grootste groenen monster maar wel de grootste...

De baarzen gingen iets beter tijdens de Dragon Zander Masters lek een tiental liet zich fotograferen variërend tussen de 30 en 43,8cm. Peter Gijzen & Erik Donker pakten hun de beker met beide handen aan.


Één aanbeet en één vis veel scherper kun je dan niet vissen...

Als rond het middag uur de stroming gaat wisselen en dus even til valt wordt het zoeken. Zoeken en veel verplaatsen van stekken. De aanbeten waren al niet hard en werden nu nog zachter, wie zat er nog scherp tijdens de laatste uren van de wedstrijd?

Als een goed half uur voor tijd de vangsten even terug aan trekken was het een kwestie van op de juiste plaats zijn op het juiste momenten. De spanning zat er dus goed in.

De Prijsuitreiking
Anders dan dat de deelnemers van ons gewend waren werd de prijsuitreiking van de Dragon Zander Masters gehouden aan de helling. Het maakt de spanning en de sfeer er niet minder om. In totaal werden er 130 snoekbaarzen ter meting aangeboden verdeeld over 41 boten die ene vis zou dus wel eens succes kunnen betekenen.

De snoekbaars van 715mm leverde in ieder geval succes op voor Johan van Beusekom & Anthony Smit met de grootste van de dag.


Eerste wedstrijd en meteen de grootste te pakken...

Na de uitreiking van de grootste snoekbaarzen werd er in rap tempo door gegaan naar de top 5. Met op de 5e plek een team dat zich goed thuis voelt op de Lek. Ray Cannas & Björn Neve eisten met 2901mm deze plaats op.


Wederom een top 5 klassering op de Lek...

Jan Baar & Daan de Rijk waren naar de Lek gekomen om zaken te doen in het algemeen klassement. Met 6mm meer dan de nummers 5 pakten de heren de 4e plaats en maakten het algemeen klassement spannender dan ooit.


6mm was het verschil, een top prestatie van de heren Baar & de Rijk...

Op de 3e plaats vinden we een team waar het seizoen niet opper best begonnen is. Na wat tegenslag in de eerste wedstrijd zijn ze aan een opmars bezig. Johan Vos & Kris Eijsermans pakten met 3326mm de 3e plaats.


Ijzersterk in het eerste uur waren deze heren...

Het zilver ging mee naar het hoge noorden. Martijn Reitsma & Fokke Kooistra draaien als nieuw team een droomseizoen en zitten deze lijn door. In totaal kwam de heren op 3587mm.


Fokke & invaller Martijn. Altijd goed om een topper achter de hand te hebben...

Als je tijdens een wedstrijd tijd hebt om te experimenteren en dan ook nog eens 20 minuten met een big smile te staan drillen dan heb je het goed voor elkaar. In dit team is van spanning en stress ook geen sprake, lol en doen wat je leuk vind des te meer. Casper van der Vlies & Robert Noorland pakten een 2e zege oprij met 3759mm.


2 overwinningen op een rij, waar gaat dit eindigen met de titel?..

Via deze weg willen wij Dragon & MacFishing van harte bedanken voor het beschikbaar stellen van de prijzentafel.

Vooruitblik
De NKS Dutch Zander Masters gaat richting de finale. Er totaal zijn er nog 3 wedstrijden te gaan waarin de titel beslist gaat worden. Alle drie rivieren met elk hun eigen grillen waar alles mogelijk is.

Het klassement zit erg dicht bij elkaar met de nummers 1 en 2 op één punt van elkaar. Daar achter is het stuivertje wisselen en zijn er zeer zeker teams die bij een enkele misstap klaar staan op de koppositie over te nemen.

Wil jij zelf deelnemen aan één van deze wedstrijden schrijf je dan snel in via www.nksnoekbaarsvissen.nl. Alle wedstrijden zitten boven de 40 ingeschreven boten dus er zijn nog slechts enkele plaatsen.

Wij wensen alle deelnemers en belangstellende een fijne vakantie en we hopen jullie alleen weer terug te zien op 1 september tijdens de Fauna Zander Masters Oude Maas.

Tight Lines & Fair Play,

NKS Dutch Zander Masters