Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden
< naar overzicht met nieuwsberichten

NKS Fauna Hengelsport Zander Masters Haringvliet

Afgelopen zondag was het zover de eerste manche in de NKS Dutch Zander Masters werd gevist. Met het Haringvliet als wedstrijdtoneel, Fauna Hengelsport als sponsor en 46 enthousiaste deelnemende teams waren alle ingrediënten aanwezig voor een top wedstrijd. Om het gerecht af te toppen waren er ook nog ideale weersomstandigheden om de snoekbaarzen te belagen.


Geconcentreerd werd ieder hoekje uitgevist...


Wedstrijd
Aan de helling is het een drukte vanjewelste, het lijkt wel een mierennest. De ene is druk met traileren, de andere met spannende verhalen vertellen en weer een ander knoopt zenuwachtig zijn zijn shadje aan de lijn.

De start van de NKS Dutch Zander Masters 2020 is te vergelijken met de koeien die in de lente voor het eerst weer naar buiten kunnen. In totaal 46 blije teams die tijdens de Fauna Hengelsport Zander Masters op een gezellige manier de strijd met elkaar aangaan.

Door al de gezelligheid was de start iets verlaat, maar dit mocht de pret niet drukken. Met enige spoed werden de favoriete plekken op het Haringvliet opgezocht. Hoe diep lagen onze geliefde glasogen dat was de vraag voor velen. In de week er voor was het van koud naar wederom aardig warm gegaan, wat natuurlijk weleens van invloed had kunnen zijn op het aas- en leefgedrag van de snoekbaarzen.


FF poseren voor de camera, het kan allemaal....

Het leek dan ook of er geen peil op te trekken was er werden vissen gevangen op 3,5m maar ook op 10m. Waar het ene team met kunstaas goed ving, slaagde de andere erin om ze met de fireball of dropshot te vangen. Deze grilligheid is vaak wel een teken dat de snoekbaarzen niet in de boot sprongen tijdens de Fauna Zander Masters.

Met vlagen werd er door menig deelnemer goed gevangen op het water. Een team dat al vroeg in de ochtend een goede kans maakte op dagsucces waren in dit geval Ton & Renee Gouka. De heren slaagden er in al vroeg in de strijd een prachtige baars van 49cm te vangen en pakten daarmee het dagsucces voor de grootste baars.


Het eerste succes van 2020 is binnen voor de heren Gouka...

Wie eveneens vroeg hun dagsucces binnen wisten te slepen was het pelagische team Emiel Warren & Christophe de Hertog die met 97,9cm de grootste snoek van de dag ter meting aan boden.


Snoeken zijn de favoriete vissen van deze heren....

De vangsten van snoekbaarzen vielen rond het middag uur wat stil, net de uitslag die om 13:00 uur offline gaat. Diverse deelnemers hadden reken jij rijk gedaan en voltrots een screenshot gemaakt van de stand net voor tijd. Een bijtperiode deed echter het klassement volledig op de kop gaan.

Wat niet op de kop ging was het klassement voor de grootste snoekbaarzen van de dag. De top 15 grootste snoekbaarzen bestond volledig uit 70+ vissen. Jan Baar & Daan de Rijk wisten de enige 80+ vis te vangen en pakten daarmee hun eerste succes in de NKS Dutch Zander Masters 2020,


Een prachtige bonusvis voor Jan & Daan....

Wie de andere successen pakten werd duidelijk in de Hoezemoos.

Prijsuitreiking
Nieuw dit jaar is de aanmoedigingsprijs. Dit is een prijs door de organisatie in het leven geroepen om iedere wedstrijd een deelnemer een extra aanmoediging te geven. De reden kan hiervoor zeer divers zijn: pech, geen vis, nieuwkomers, herintreders, hulp geboeden etc.
De eersten die deze prijs in ontvangst mochten nemen waren Chris Schoonwater & Wiet Wemmer. Deze heren vissen inmiddels al een jaar mee, pakten in 2019 net geen finaleticket en sloten in de openingswedstrijd af met 0 maatse vissen. Reden voor de organisatie om ze even in het zonnetje te zetten.


De Perfect-Catch komt voor deze heren dit seizoen...

Van de aanmoediging gaan we naar de 5e plaats in het dagklassement van de Fauna Hengelsport Zander Masters. Deze werd ingenomen door een team dat altijd tot het gaatje moet gaan. Op de vraag of het ietsjes minder kan is het antwoord nee want de heren Bob Molenaar & Ron Heijne gaan altijd vol gas. Deze keer haperde het gaspedaal iets maar pakten ze met 4258mm de 5e plaats.


Een kicke start voor team Vol gas...

Op de 4e plaats vinden we een team dat tijdens de Haringvliet wedstrijden altijd goed uit de startblokken komt. Zo ook afgelopen zondag, de heren stonden rond 13:00 uur nog dicht in de buurt van de 1e plaats. Helaas voor het team werd er van achteruit een eindsprint ingezet. Met een prachtige 4263mm een schitterende 4e prijs voor Arie van de Camp & Rene van de Vorstenbosch.


Zoals altijd op het Haringvliet zijn Rene & Arie zo scherp als een mes...

Het podium van de Fauna Hengelsport Zander Masters 2020 zit er als volgt uit; Het brons gaat mee naar huis met 2 ervaren NKSers die zich dit jaar in een team hebben verenigd. De krachten bundelen werpt zijn vruchten af. Met 4264mm pakten Arend van der Heijden & Herman Schuurman het brons.


Een nieuw duo en meteen succes...

Zilver is er voor een team dat iedere wedstrijd weer grote vissen weet te vangen. Het geheim van deze mannen is nog steeds niet ontrafelt. Er doet een gerucht de ronde dat het te maken heeft met de toverdrank van de avond er voor. Een totaal van 4284mm bracht Uli Kösters & Michael Klockow naar het zilver.


Wat is het geheim van Uli & Michael? tijd voor een intervieuw...

We zijn aangekomen bij het goud. Als je vorig jaar Nederlands Kampioen Snoekbaarsvissen bent geworden zijn de ogen tijdens de eerste wedstrijd op je gericht. De heren Jan Baar & Daan de Rijk lieten direct zien dat ze ook met extra druk prima kunnen presteren. Een totaal van 4533mm maakte ze heer en meester tijdens de Fauna Hengelsport Zander Masters.


Wie vertelt de dames Baar & de Rijk dat het wederom een visrijk jaar wordt? Van harte Gefeliciteerd heren!

Vooruitblik
De prachtige Fauna Hengelsport Zander Masters zitten er op. Wij willen Fauna Hengelsport dan ook hartelijk bedanken voor de sponsoring van de prijzentafel.De NKS karavaan dendert nu voort richting de volgende wedstrijd namelijk op 16-02-2020. Het Hollandsdiep is dan het strijdtoneel voor de Westin Zander Masters Lure Only. Deze wedstrijd is inmiddels reeds volledig vol (6 team op de wachtlijst).

Met het Hollandsdiep als strijdtoneel beloofd het een schitterende Lure Only wedstrijd te worden. Een strijd die niet alleen gaat om wie er het beste met kunstaas kan vissen maar waar ook nog eens de strijd tussen pelagic, verticalen, werpen plaats vindt. Het Hollandsdiep biedt in ieder geval voldoende ruimte en prachtige taluds om dit allemaal uit te oefenen tijdens de Westin Zander Masters.

Wil je zelf eens deelnemen aan een van de wedstrijden van de NKS Dutch Zander Masters schrijf je dan snel in via de website www.nksnoekbaarsvissen.nl. Wees er snel bij want er zijn reeds meerdere wedstrijden die richting de 100% gaan!

Tight Lines & Fair Play,

NKS Dutch Zander Masters