Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden

Inschrijven NKS Wedstrijd Hollandsdiep

« naar overzicht met uitslagen en wedstrijden

Inschrijven NKS Wedstrijd Hollandsdiep

Meer informatie over de wedstrijd vind u onderaan deze pagina.

Datum & locatie

Deze wedstrijd vind plaats op 28-05-2016 te Hollandsdiep.

Wedstrijd informatie

Traileren:
1. De helling bij de Haringvlietbrug aan de kant van Numansdorp.
2. De vrij helling aan de kade in het centrum van Willemstad.
3. De helling in de jachthaven van Den Bommel. Deze helling kost € 6.- (een stukje varen naar het parcours)
 
Routebeschrijving:
Naar de helling bij de Haringvlietbrug, komende vanaf de A29: Neem afslag 22-Numansdorp. Ga bovenaan de afrit linksaf (N487). Ga de rotonde rechtdoor en ga de eerste weg (Volgerlandseweg) linksaf. Ga aan het einde rechts af (Middelsluissedijk Westzijde). Ga de eerste weg links af (3e Dwarsweg). Volg de weg tot de eerste gelegenheid rechtsaf en volg deze weg rechtdoor, ga NIET de snelweg op maar volg de paralelweg tot aan de brug. De helling bevind zich aan het recreatiestrandje naast de brug. 
Momenteel is een gedeelte van de A29 afgesloten een optie is dan om zo te rijden: 
De weg is dicht in de richting van Rotterdam vanaf het Hellegatsplein tot en met de afslag Oud Beijerland (dus ook de brug over het Hollands Diep is vanuit het zuiden afgesloten). Je kunt dus wel vanuit het noorden (Rotterdam) naar de helling in Numansdorp rijden en zal als je dezelfde weg terug wilt een heel stuk binnendoor moeten rijden. De prijs uitreiking bij de Hoezemoos is goed bereikbaar. Wil je daarna weer terug naar het noorden  dan zal je moeten rijden via de Moerdijkbruggen (A59/A17/A16). Kom je vanuit het zuiden dan is het beste om te traileren in Willemstad
 
Inschrijven en controle:
Bij de trailerhelling bij de Haringvlietbrug.

Parcours:

Controleurs:
Boot 1:  Bert Kalshoven - (06) 22511375
Boot 2:  Gerwin Pijl - (06) 13322661

Startprocedure
Om 8.00 uur kunnen de gecontroleerde boten naar het midden van het parcours varen dit gebeurd onder begeleiding van de bestuursleden/controleurs, zodra iedereen er is wordt rond 8.30 uur een startsein gegeven. De start verloopt door het laten zakken van de vlaggen die de bestuursleden/ controleurs bij zich hebben. Voor de start blijven alle boten tussen de controle boten en bestuursboten in. Deze zijn te herkennen aan een oranje vlag met Hollandse leeuw.

Prijsuitreiking:
Bij Feesthut 'De Hoezemoos'. Schaapsweg 15-17, 3258 AW Den Bommel. Telefoon (0187) 632000. Internet: www.deschaapswei.nl. Routebeschrijving vanaf de A29: Neem bij knooppunt Hellegatsplein afslag Zierikzee/Middelharnis (N59). volg de N59 weg tot afslag Den Bommel. (rechtsaf de Schaapsweg op). Hoezemoos/De Schaapswei ligt hier meteen zichtbaar aan de rechterzijde van de Schaapsweg.
 
Extra info:
Ook op het Hollands Diep controleert de Politie tegenwoordig zeer streng. Dus zorg dat je spullen in, aan en op je boot aan de wettelijke verplichtingen voldoen!