Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden

NKS Technautic Zander Masters Amer

Afgelopen zondag was het zover de ontknoping in de NKS Dutch Zander Masters 2019. Technautic was de sponsor van judgementday. Een dag die er op papier fantastisch uit zag een stevig bries en goede vangstmeldingen van de afgelopen weken. De vooruitzichten beloofden dus een ware battle tijdens de Technautic Zander Masters Amer..


Vol gas naar de eerste stek....

De Wedstrijd
Door de drukte kon de wedstrijd helaas niet eerder dan 08.45 van start gaan dit kwartiertje werd er tegen het einde weer bijgeteld om zo de volledige visuren te hebben. Gespannen kopjes zo links en recht een aantal minuten voor het startsignaal.
Het klassement de laatste tickets alles stond tijdens de Technautic Zander Masters op het spel naast de dagzege. De leiders in het klassement begonnen direct na de start sterk met binnen het eerste uur hun 7 maatse vissen in de boot.

De snoekbaarzen, snoeken en baarzen bevonden zich in de ochtend uren zo tussen de 5-6 meter. Een fireball voorzien van een dode aasvis was voor velen de succes formule gedurende de ochtend. De getuigde dat er langzaam maar zeker meerder teams zich bij de leiders voegden. In deze knots gekke wedstrijd kon het alle kanten op niemand was zeker van zijn plaats.

In de middag uren verplaatsten de snoekbaarzen zich richting wat diepere oorden in de hoop daar niet bestookt te worden. Niks is minder waar de Humminbirds en andere dieptemeters in combinaties met de voornamelijk Minn-Kota back en fronttrollers zorgden ervoor dat de snoekbaarzen daar ook niet veilig waren. In de middaguren was er ook een verandering van spijs, de aasvis werd ingeruild voor rubber.

Voor wie het niet uitmaakte wat voor aas er gepresenteerd werd waren de groenjassen. In dit geval was het bijna niet bij te houden hoeveel van deze groene rakkers zich lieten foppen. De heren Bert Kalshoven & Koos van Velzen wisten in ieder geval de grootste van de dag eruit te selecteren met 1000mm precies.


Als snoekbaarsvisser is op de foto gaan voor de grootste snoek soms heel moeilijk...

De baarzen maakte het ook niet erg veel uit, de kleine rakkers waren in iedere water laag wel aanwezig om het aangeboden aas gretig te verschalken. Groot waren ze echter niet met name 25-36cm vissen die zich melden. Bas Halsema & Rob Kroezen pakten al vroeg in de wedstrijd een 435mm baars en daar mee ook de dagprijs voor de grootste baars in de Technautic Zander Masters.

Gedurende de gehele dag waren het merendeel van de snoekbaarzen net aan de maat of net er onder. Diverse teams wisten zich te onderscheiden door een prachtig bonus exemplaar tussen de kleinere uit te halen. Uli Kösters beweest dat hij niet alleen kennis heeft van prachtige grote orchideeën maar ook een neusje voor grote vissen. Michael Klockow was de gelukkige die voor hem een 855mm groot kasteel mocht scheppen.


Ze weten altijd grote vissen te vangen Uli & Michael...

Om 15.15 uur was het afgelopen met de pret en kon de spanning weer naar het hoog te punt stijgen. 17 boten hadden namelijk de 7 maatse vissen gevangen wat betekende dat er toch nog wel eens een groot aantal verschuivingen plaats konden vinden in het algemeen klassement.

De Prijsuitreiking
Na het gezellige bijkletsen onder genot van een hapje en een drankje werd het de hoogste tijd om de winnaars van de Technautic Zander Masters bekend te gaan maken in beachclub Puur.

Traditie getrouw mocht de top 5 zijn prijzen in ontvangst komen nemen. Om te beginnen met de nummers 5. Naar eigen zeggen hadden de heren niet de makkelijkste dag op de rivier de Amer, waar rivieren normaliter hun ding is. Uiteindelijk wisten de heren ook tijdens deze rivierwedstrijd het wederom voor elkaar te krijgen. Ray Cannas & Bjorn Neve pakten de 5e plek met een totaal van 3618mm.


Ray was reeds de champagne gaan ontkurken na wederom een top 10...

De 4e plaats was er voor het duo dat in het klassement nog een aantal plaatsen kon stijgen maar ook over de schouder moest kijken naar de achter volgende teams. Als je dient te verdedigen is de aanval altijd de beste verdediging, Hans Ruigrok & Manuel Doulis pakten met 3768mm de verdiende 4e plek.


Het eerste jaar samen en gelijk meerdere malen podium...

De bronzen medaille ging mee naar huis met Jan Baar & Daan de Rijk. Wederom een geweldige prestatie van de heren die van de 8 wedstrijden 7x in de top 10 wisten te eindigen. Deze keer werd de slag met name in de ochtend geslagen. Een slag die ze de titel oplevert en ze Nederlands Kampioen Snoekbaarsvissen maakt! Van harte gefeliciteerd heren! Prachtige prestatie.


Nu nog op het derde treetje, op 27 oktober 2019 op de hoogste...

Het zilver ging in de Techanautic Zander Masters mee naar huis met Uli Kösters & Michael Klockow die hun bonusvis van dik 80cm extra benut hebben.


Grote vissen zijn vaak de opmaak voor een prachtig resultaat...

De gouden plak was er voor een duo dat overall zijn weg weet maar er dit jaar voor gekozen heeft 2 wedstrijden uit te kiezen waarop ze wilden pieken. Piet van Es & Rob Luchies wonnen deze Technautic Zander Masters met overmacht een totaal van 4128mm.


Ook Rob Luchies was de champagne reeds aan het laten ploppen, Van harte Rob & Piet!

De laatste slagen zijn gemaakt in de NKS Dutch Zander Masters 2019, de Technautic Zander Masters Amer heeft in het klassement nog flink wat wijzigingen gebracht. Uiteindelijk kan er over 8 wedstrijden maar 1 de beste zijn. De Nederlands Kampioenen Snoekbaarsvissen 2019 zijn Daan de Rijk & Jan Baar!


De Nederlands Kampioenen Snoekbaarsvissen 2019 in volle actie. Van Harte Gefeliciteerd!

Vooruitblik
Er valt deze keer weinig te melden over de eerst volgende wedstrijd. Deze is nog strikt geheim en het speculeren kan dus beginnen waar de NKS Grand Final 2019 plaats gaat vinden.

Wat kunnen we wel verklappen; de datum is bekend namelijk 27-10-2019. De starttijd is 08:30 uur waar 42 deelnemende teams het nog 1x tegen elkaar opnemen.

Wanneer wordt de finale bekend gemaakt? Dit zal in ieder geval zijn voor 26-10-2019 om 12:00 uur in de middag.

Tight Lines & Fair Play,

NKS Dutch Zander Masters