Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden

NKS HSV Groot Rotterdam Zander Masters Lek

Op de eerste zondag van Oktober was het zover: de HSV Groot Rotterdam Lek Ameide. Het vertrek was vanuit de Stadscamping Schoonhoven waar al in alle vroegte Jan-luc de koffie had klaar staan voor de deelnemers. Al om 06.00 uur melden de eerste strijders zich voor deze altijd moeilijke maar prachtig verzorgde wedstrijd.

 

De wedstrijd

Als om 08.30 Kleinduimpje alias Peter Roeg van het NKS het tijd vindt om te starten, vertrekt de vloot richting de geplande stekken. Een lange sprint volgt tot aan het einde van het 9km parcours, want door liggen voor velen dus de snoekbaarzen. 


 

 

Andere besluiten het wat rustiger aan te doen en starten vrijwel aan het begin van het parcours. Het leverde vrijwel meteen succes op, werpend met een fireball onder een aantal obstakels leverde Kris Steegen en zijn invaller direct vis op. Andere teams hadden wat langer nodig om de code te kraken en de maatse snoekbaarzen te vinden.

 

De vissen lagen werkelijk verspreid tussen de 1,5m en 7 meter water en er werd overal veel ondermaatse maar zeker ook mooie vissen. Met de pen in het kribvak bleek uiterst succesvol voor Peter Roeg en Henk Roos, anderen hadden succes op de shad en fireball. Het klassement vulde zich dan ook gestaag en het beloofde al vroeg in de wedstrijd een spannend potje te worden.

 

De Lek bij Schoonhoven is een water waar de Kneiterkoning Charles Röling samen met zijn partner in crime Mees zich als een ware vis in het water voelen. Echter deze keer was het geen dikke snoekbaars maar een prachtige groenjas die ze de prijs van de grootste snoek opleverde. Een prachtig exemplaar van 113,9cm liet zich fotograferen door deze heren. 

 

De HSV Groot Rotterdam Lek was ook meteen een wedstrijd waar een ware NKS Legend zijn return maakt. Gerwin Kolo had al een aantal wedstrijden ingevallen bij Arno Hartgers, deze wedstrijd was het Maurits Kuijs die zijn herintrede deed aanboord. Hij liet meteen weer van zich horen door een baars te vangen van 44,1cm. De heren schreven daarmee de grootste van de dag op hun naam.

 

Terwijl de zon steeds hoger kwam te staan en de tempratuur als een zomerse dag begon aan te voelen, vielen de vangsten terug. Het werd zoeken voor de heren en dames naar een upgrade of juist nog de benodigde snoekbaarzen voor een volle kaart. 

 

Als om 15.00uur de wedstrijd voorbij is, konden de deelnemers koers zetten naar Fausto waar wederom een heerlijk broodje Hamburger klaar stond voor de deelnemers. 

 

De Prijsuitreiking

Na een aantal wedstrijden de boel aan elkaar te lullen was het nu tijd voor een pauze voor spreekstalmeester Björn. De voorzitter van Groot Rotterdam verwelkomde de deelnemers en was zeer te spreken over de sfeer die er heerst binnen het NKS. De hoogste tijd dus voor Elske om de prijsuitreiking te gaan verzorgen.

 

Het eerste team dat zich mocht melden om de 5e prijs in ontvangst te nemen waren met 3675mm Mario van Dijck & Wim van de Velde. 

 

De 4e plaats was er voor de thuis vissende heren Casper & Wiebe van der Vlies. Deze heren kennen de Lek bij Schoonhoven als hun broekzak en dat bleek ook wel met 7 maatse snoekbaarzen en 3771mm.

 

Het brons ging mee naar huis met de leiders in het algemeen klassment Wim Hak & Ben Oskam. Die eveneens 7 maatse snoekbaarzen wisten te vangen met een totaal van 4111mm.

 

De heren van Hengelsport de Kock wisten hun angst voor dit water om te zetten naar een succesverhaal. Kris Steegen en Werner Rits pakten 7 maatse snoekbaarzen en een totaal van 4159mm.

 

De moderne technology van de electromoter maakt het mogelijk om strak op een plek te blijven liggen. Dit betekende voor Peter Roeg & Henk Roos het begin van een prachtige wedstrijd. De heren hadden een mooie krib gevonden waar ze met de pen en het sleeploodje aan de slag konden en niet zonder succes. Een totaal van 4282mm bracht hun op gelijke hoogte met Wim Hak & Ben Oskam in het klassement. 

We zouden bijna de grootste snoekbaars van de dag vergeten. De vangen van deze prachtige vis zie je namelijk makkelijk over het hoofd maar zijn vangsten niet. Sebastian Kirion & Arne Zocher pakten een prachtige dame van 78,4cm.

 

Op naar de andere wedstrijd op de Lek namelijk de Hengelsport Zaltbommel Zander Masters Lek.

 

Stay tuned voor het verslag van deze spannende wedstrijd.

 

Tight Lines & Fair Play,

 

NKS Dutch Zander Masters