Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden

NKS Technautic Zander Masters Amer

Op zondag 26 november was het eindelijk zover. De langverwachte ontknoping van de NKS Dutch Zander Masters 2023. De Technautic Zander Masters Amer was het toneel waarop de top 10 van het klassement ging uitmaken wie er met de titel vandoor ging.

 

De Wedstrijd

Het werd een strijd tot op de laatste minuut waar iedere millimeter telde om zo hoog in het dagklassement van de Technautic Zander Masters Amer te komen en de positie in het algemeen klassement veilig te stellen.

 

Al ruim voor het startsein stonden de gezichten op scherp en was de spanning voelbaar binnen het deelnemersveld. De berichten van de week ervoor tijdens de trainingen voor de Technautic Zander Masters Amer gaven niet veel hoop op een wedstrijd met vele vangsten. 

 

Het eerste uur leek dit ook werkelijkheid te gaan worden, slechts mondjesmaat kwamen er maatse vissen ter meting. Het was voor velen zoeken naar die ene sweetspot waar de snoekbaarzen zich ophielden. De harde stroming zorgde er tijdens de Technautic Zander Masters voor dat het uiterste van de schippers gevraagd werd. 

 

Uiteindelijk ging de dinner bell onder water af en vulden vele teams snel de kaart met de benodigde zeven snoekbaarzen. Een strijd om de millimeters barstte los in de top 10 gezien iedere plaats een hogere klassering opleverde in het algemeen klassement.

 

De deelnemers bevonden zich met name in de luwtes tussen de 3 en de 5 meter, hier lag het gros van de snoekbaarzen te wachten op het aangeboden aas. De verhalen hierover wisselden sterk, de ene ving goed op de shad waar de andere juist een dood aasvisje als favoriet had.

 

Zoals bijna traditiegetrouw liepen de vangsten tegen het middaguur terug. Het zoeken naar een upgrade zorgt ervoor dat het deelnemersveld zich van voor naar achter op het parcours begeeft. Het zoeken leverde in ieder geval prachtige snoeken op voor vele deelnemers in het veld. Een welkome bijvangst natuurlijk, echter in deze wedstrijd telde iedere seconde. 

 

Kris Deckx & Heidi Geudens wisten tijdens de Technautic Zander Masters de grootste snoek te vangen. Een prachtige dame die maar liefst 110,2 cm op de meetlat opleverde.

 

De baarzen gaven deze wedstrijd wat minder thuis, maar toch wisten Rob van den IJssel en Tonny Roskam een ware kersenpit ter meting aan te bieden. Met 49,9 cm niet alleen de grootste van de Technautic Zander Masters Amer maar ook meteen de grootste van de NKS Dutch Zander Masters 2023. 

Na het middaguur trokken de vangsten langzaam weer aan. De top 10 was nog steeds in een hevige strijd verwikkeld om de millimeters. De upgrade kwam in de middag niet van het ondiepe, het had er alle schijn van dat de grotere snoekbaarzen tijdens de Technautic Zander Master van rond de 7 meter water kwamen.

 

De vader & zoon combinatie van Koolwijk wisten met een kasteel van 82,4cm de grootste van de dag te vangen. Deze heren lagen op een prachtig knikje waar het inderdaad net iets dieper werd dan de omgeving. Helaas was het niet voldoende voor een finaleticke, vandaar 2 lookalikes voor de foto.


 

Als om 15.02 uur de app is gesloten is de eindstand bepaald en weten we wie zich winnaar van de Technautic Zander Masters Amer en Nederlands Kampioen Snoekbaarsvissen is geworden.

 

De Prijsuitreiking

Dit keer geen groot feest na de Technautic Zander Masters Amer maar een korte online prijsuitreiking waar de winnaars bekend werden gemaakt. De grote prijsuitreiking vond afgelopen zondag plaats in de Hoezemoos. 

Om te beginnen met de aanmoedigingsprijs die deze keer een pleister om de zure wonden was voor Jan Baar & Daan de Rijk. Hoe het is gebeurd weten we niet maar de heren zijn tijdens de Technautic Zander Masters hun vantage verloren op de Amer.

 

Door naar de top vijf en de ontknoping van het NKS Dutch Zander Masters 2023. Op de vijfde plaats zijn Wim Hak & Anton van Gameren geëindigd. De heren hadden een super start met prachtige vissen waarvan een 70 cm+ en een paar mooie 60 cm+ vissen. Helaas voor de heren bleef er een 50 er en 40 er staan bij de 7 grootste vissen. Desalniettemin een top prestatie van de heren. Wim Hak & Ben Oskam met als invaller Anton van Gameren wist zich te verzekeren van de tweede plaats algemeen. 

De vierde plaats gaat mee naar huis met Mario van Dijck & Wim van de Velde deze heren pakten met 4369 mm topklassering op de Technautic Zander Masters Amer. Deze topklassering zorgde er ook voor dat ze een verdiende 5e plaats in het algemeen klassement eisten.

 

Het brons was er voor Peter Roeg & Henk Roos met een totaal van 4420 mm. De bronzenplak was een toetje op een schitterend seizoen voor deze heren. Na afloop van de Technautic Zander Masters Amer mochten deze heren zich Nederlands Kampioen Snoekbaarsvissen 2023 kronen.

 

De zilveren medaille ging mee naar huis met Sebastian Kirion & Arne Zocher. Deze heren streden tot op de laatste minuut mee om het Nederlands Kampioenschap en behaalden uiteindelijk een bronzen medaille. Het totaal dat de heren tijdens de Technautic Zander Masters wisten te behalen was 4607 mm.

 

De gouden medaille was er tijdens de Technautic Zander Masters met een totaal van 4638 mm voor Maurits Kuijs & Arno Hartgers. De heren kwamen wat langzaam op stoom, maar toen de trein begon te draaien wisten deze veteranen zich een weg naar de top te knokken. De beloning voor hun harde werken kwam 15 minuten voor tijd in de vorm van een 42cm snoekbaars. De heren werden na deze prachtige prestatie vierde in het algemeen klassement.

 

Stay tuned voor meer Technautic prijzen. Ook dit jaar mocht het NKS weer rekenen op het partnership van Technautic. Deze trouwe partner sponsort dit jaar wederom de hoofdprijs van het algemeen klassement in de vorm van een Helix 12 in combinatie met een Ulterra. Daarnaast zijn er op de prijzentafel van het algemeen klassement & finale nog 2x een Helix 8 en 1x een Helix 7 te vinden. 

 

Wie deze fantastische prijzen heeft gewonnen wordt bekendgemaakt in de latere verslagen van het algemeen klassement & finale.

 

Wij als NKS organisatie en ook namens de deelnemers bedanken Technautic voor het mogelijk maken van de Technautic Zander Masters Amer en voor het sponsoren van de hoofdprijs en drie andere prijzen.

 

Tight Lines & Fair Play,

 

NKS Dutch Zander Masters