Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden

NKS River7 Zander Masters terugblik

Om te beginnen onze excuses voor het late verslag, drukte en vakanties gooiden roet in het eten om het eerder te plaatsen. Alle deelnemers en sponsoren verdienen hun plek in het zonnetje. In januari vond de eerste wedstrijd van de NKS Karavaan 2024 plaats op het Haringvliet. Dit keer als sponsor River7 Fishing. Het merk dat geweldige hengels, fluorcarbon, jigheads, shads en natuurlijk de allom bekende two-tone cranks verdeeld onder de roofvissers in Nederland. Het werd een geweldige opening met prachtige snoekbaarzen.

 

De Wedstrijd

Onder aanvoering van Headmarshall Peter Gijzen volgde het gehele veld met 20 kmh richting de gewenste stekken. Iedere boot kon afhaken waar hij wilde gaan vissen. Op deze manier houdt het NKS rekening met de snelheidsbeperkingen die gelden op het Haringvliet. 

 

De geluiden uit de diverse trainingsdagen van de teams meldden dat de vis zich rond de 9 meter zou gaan ophouden. Tijdens de eerste uren van de River7 wedstrijd bleek dat het nogal mager was met de vangsten. 

 

Het hoge water in combinatie met de harde stroming maakte het voor de captains niet makkelijk om de juiste koers te kunnen houden. Diverse teams kozen ervoor om zich te laten driften op de wind en de stroming. Anderen zetten hun boot er recht in om zo de stek goed te kunnen afvissen. Als rond de klok van 11 uur de dinnerbel onder water afgaat lijkt het wel een feeding frenzie te worden beneden. Vele teams schieten als een racket omhoog in het klassement en konden op zoek naar de upgrades.

 

De grote vraag was waar houden de grote snoekbaarzen zich op. Er kwamen meldingen binnen van vissen om 2 meter water waar anderen juist de 60ers pakten op 7 a 8 meter water. Een nieuw strijdplan werd door velen gemaakt en links en rechts verkasten de boten richting andere oorden.  

Als er ondiep gevist wordt door de deelnemers komen er vaak prachtige bijvangsten boven water. Zo ook was het tijdens de RIver7 Fishing Zander Masters geen uitzondering. De grootste snoek kwam op naam van Ron Heijne & Bob Molenaar met een pracht van een dame van 110cm. 

De grootste baars kwam van het top verticaal duo Arie v/d Camp & Jack Gerlag met een 49,1cm super baars als bijvangst tijdens deze spannende strijd om de allereerste River7 Zander Masters titel.

 

De Prijsuitreiking

Tijdens een gezellig weerzien in the house of the Zander Masters de Hoezemoos konden de fantastische prijzen worden uitgereikt. 

 

Om te beginnen met de grootste snoekbaars van de dag. Deze liet zich niet pelagisch verschalken, maar juist old scool met een fierball. Een pracht van een snoekbaars dame kon het geluk bij Erik Stobbe & Jeroen Uitslag niet op. Maar Liefst 93,1 cm liet zich op de meetplank leggen een ware top vis. 

Snel door naar de top 5 van deze ware thriller die echt op centimeters beslist zou kunnen gaan worden.

Op de 5e plek vinden we het altijd goedlachse friese duo Sjouke Koelstra & Enno van der Kooi terug. Deze heren hadden het niet makkelijk gaven ze aan maar wisten toch 4363mm op de meetlat te leggen. Een torenhoog gemiddelde dus in de top 5.

 

De vierde plaats ging eveneens naar het mooie Friesland. Harry Soepboer & Sander Gaastra wisten met 4421mm beslag te leggen op deze prachtklassering.

 

Het brons ging naar Jeroen Uitslag en Erik Stobbe die met een prachtige 93cm vis al een mooi voorschot namen op een topklassering. Met een totaal van 4518mm is dat met een derde plek meer dan geslaagd.Het zilver was er voor de debutant binnen het NKS Sjoed Beljaars. Je moet het maar durven als kapitein om dhr. Beljaars mee te nemen op je boot tijdens een wedstrijd. Herman Schuurman durfde het aan en met succes. Een totaal van 4546mm bezorgde de heren een prachtige 2e plaats.Het goed ging naar huis met een duo dat zich dit jaar richt op de titel. Goran Krnjic & Simscha Mijnsbergen hebben zich al een goede uitgangspositie verschaft met de eerste overwinning . Een totaal van 4735mm maakte ze deze wedstrijd onklopbaar en met afstand de winnaars van de RIver7 Fishing Zander Masters. 

Vooruitblik

Inmiddels ligt de geslotentijd al een groot deel achter ons en kunnen we ons gaan opmaken voor de Battle van het Hoge Noorden. Het Lauwersmeer is weer terug van weggeweest in de NKS competitie. Een wedstrijd waar sommigen met veel plezier naar uitkijken en andere met grote vrees.

 

We zullen het gaan meemaken op 25-5-2024 tijdens de openingswedstrijd van het seizoen.

 

Er rest ons niks anders dan River Fishing te bedanken voor deze prachtige prijzentafel.

 

Tight Lines & Fair Play,

 

NKS Dutch Zander Masters