Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden

NKS MDSI Zander Masters terugblik

De hel van het Noorden staat over een week op het programma namelijk de Predatorgear Lauwersmeer. Een wedstrijd waar velen met angst en beven naar toe werken. Tijdens de voorbereidingen kunnen jullie nog even rustig teruglezen naar de strijd op het Hollandsdiep tijdens de MDSI Zander Masters.

 

De Wedstrijd

Het Holalndsdiep staat bijna altijd garant voor prachtige vissen, grote aantal een een strijd om millimeters. Zo was er ook tijdens de MDSI Zander Masters een geweldig aantal snoekbaarzen ter meting aangeboden. Diverse teams wisten in de eerste uren hun slag te slaan op het wijdse parcours. 

 

Een gemengd gezelschap van diverse technieken verscheen om 08.30 uur aan de start en de race naar de favoriete stekken kon beginnen. De afgelopen wedstrijden werden gewonnen met de old skool methode, het sleepje en de pen. Of dit tijdens de MDSI editie wederom het geval zou zijn, was nog een raadsel.

 

Het gros van de deelnemers verkoos het verticalen met een shad of fireball met in de steun een dropshot als geliefde methode om de kaart in ieder geval te gaan vullen met maatse snoekbaarzen. Dit resulteerde in een snelle groei van volle kaarten in het klassement en de strijd om de millimeters was in volle gang. De jaarklasse tussen de 50 en 60cm was ruimschoots aanwezig, maar het upgraden bleek een lastiger verhaal. 

 

Op welke diepte de deelnemers ook zochten van 3 tot 9 meter dezelfde jaarklasse leek het Hollandsdiep te hebben overgenomen. Ook op de pen was het lastig de snoekbaarzen hadden er zeker in het begin niet heel veel zin in, echter naarmate de wedstrijd vorderde kwamen er serieuze bijtmomenten welke de penvissers weer terug in de competitie brachten.

 

Het pelagisch vissen bleek niet het ei van Columbus, velen hebben het een uurtje of 2 geprobeerd maar vele vissen zwommen weg van het aangeboden aas. Zoeken was dus de boodschap en met name zoeken naar grotere snoekbaarzen. Zo werd dus ook het formaat shad en aasvis veelvuldig aangepast en steeds een slagje groter bij vele deelnemers. 

 

De heren Randy en Marin Das liepen tegen een aantal mooie extra’s aan tijdens het zoeken naar grotere snoekbaarzen. Als eerste was er een droombaars van 50,3cm voor de heren en daarna wisten ze ook nog een mooie snoekdame te verleiden tot een aanbeet. Die laatste was geen monster maar met 96,2 voldoende om in de prijzen te vallen. De heren pakten zowel de grootste baars als de grootste snoek.
De MDSI Zander Masters werd een zoekwedstrijd en dan met name naar de kneiters. Normaliter mogen we op het Hollandsdiep 90+ snoekbaars verwachten en kijken we met name naar de pelagische toppers die dit regelmatig presteren. Deze keer was het echter anders, er werden geen 90+ snoekbaars gevangen. De heren Goran Grijnic & Alex Erceg pakten pelagisch wel de grootste met 80 cm. 


Op naar de helling en richting de Hoezemoos waar het eind schot van de MDSI Zander Masters klonk in de vorm van de prijsuitreiking.

 

De Prijsuitreiking

De grootste vissen zijn inmiddels bekendgemaakt en het wordt dus tijd voor de top 5 van de wedstrijd die zich mogen melden om de prachtige prijzen van MDSI in ontvangst te nemen.

 

Op de 5e plaats met slechts enkele millimeters verschil van de 4e vinden we de mannen uit het Hoge Noorden Sander Gaastra & Harry Soepboer. Ook in het zuiden weten deze mannen hun vissen te vangen en kwamen tot 4582 mm. Deze toppers behoren dan ook tot de favorieten voor de winsten tijdens de Hel van het Noorden.

 

De vierde plek werd ingenomen door een duo dat het Hollandsdiep blind kan tekenen. Er is geen kuiltje of heuveltje wat bij deze heren onbekend is. Het strijdplan was vanaf het bekend go big or go home. Wim Hak & Ben Oskam of te wel team Shampoo kwam tot 4585mm.


 

We gaan door naar de bronzen plak. Deze heren beheersen het Old Scool vissen als geen ander en zijn dan ook niet voor niets Nederlands Kampioen Old Scool geworden in het jaar 2023. Ook tijdens de MDSI Zander Masters kozen ze voor de pen en met succes. De heren Jeroen Uitslag & Erik Stobbe kwamen tot een totaal van 4675mm.

 

Het zilver ging tijdens deze wedstrijd mee naar Duitsland. Papi & Son Krisch kwamen enkele jaren geleden in aanraking met het vissen met de “pose”. Sindsdien hebben ze deze techniek verfijnd en behoren ze al jaren tot de top van het old scool vissen. Peter & Peter kirsch visten een totaal van 4727mm. 

 

De nummers 5 tot en met 2 kwamen al aanzetten met een prachtig gemiddelde maar helaas delfden ze ruimschoots het onderspit. De mannen Goran Krijnic & Alex Erceg zijn gedreven pelagische mannen, op het HV presteerden ze al top en dit deden ze nog een over tijdens de MDSI Zander Masters. Het was voor de heren billenknijpen om tot 7 maatse snoekbaarzen te komen, uiteindelkijk konden ze er 8 ter meting aanbieden met een totaal van 4978 mm over de grootste 7 snoekbaarzen.

 

Er rest ons het team van MDSI te bedanken voor de prachtige sponsoring van deze wedstrijd.

 

Stay tuned, want er volgt deze week meer informatie over de Hel van het Noorden, de Predatorgear Zander Masters Hollandsdiep.

 

Tight Lines & Fair Play,

 

NKS Dutch Zander Masters