Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden

Willem Stolk & Chris van Wolferen opnieuw NL Kampioen

Wederom Nederlands kampioenen: Willem Stolk en Chris van Wolferen winnen NKS Rivieren.

De derde wedstrijd in de serie van het NKS Rivieren was spannend tot de laatste minuut. Immers, de hele top tien kan door het behalen van een slecht resultaat zomaar onderaan het klassement eindigen. En dus kon er omgekeerd ook van alles gebeuren.


Een prachtige zonsopkomst...

Er werd goed gevangen

Doorzetten blijft een opgave
Iedereen die meedoet aan een competitie weet dat er moeilijke momenten zijn tijdens een wedstrijd. immers, snoekbaarzen bijten niet de hele dag en springen ook niet in de boot! Tijdens de laatste wedstrijd op de Oude Maas was er door verschillende deelnemers voorgevist en de resultaten waren zeer wisselend. gemiddeld vond men het slecht en waren de verwachtingen niet erg hoog. Toch bleek dit in de praktijk eens te meer weer anders. Doorzetters werden beloond, want uiteindelijk wist bijna elke boot de benodigde vijf vissen ruimschoots te vangen.


Daan met zijn nieuwe vismachine, dit keer wilde het echter niet lukken

Top drie
Al snel na de start koos elke boot een stek. Met een dergelijk groot parcours heeft iedereen plek zat, dit is een van de charmes van het NKS Rivier... veel plek! Iedereen maakt dan kans op vis en stekken hoeven niet te worden gedeeld. Al snel in het eerste uur werd er redelijk goed gevangen. Peter Roeg en vismaat Marcel hadden er binnen het uur al vier en ook Pieter Smit en Gerben Mul konden de teller al snel op vijf zetten. Maar er waren er meer die het goed deden. Jean Marc Brison en Johnny Kindt deden het ook erg goed en werden uiteindelijk knap tweede. Peter en Marcel wisten de derde plek veilig te stellen en Gerben en Pieter wonnen de wedstrijd.


De trotse winnaars van de wedstrijd op de Oude Maas

Johnny en Jean deden goede zaken


Fraaie vissen
Gelukkig werden er wederom fraaie vissen gevangen. Dit keer was het Pieter die een 89-er ving, die uiteindelijk de doorslag gaf -en daarmee wonnen ze hun ticket om mee te doen aan de finale. Het was goed om te zien dat alle deelnemers leuk vis vingen. Een groot deel hadden een fatsoenlijk formaat van eind vijftig tot over de zeventig centimeter. Bij Daan Verbruggen en Frank van Vliet zat het deze keer niet mee. Tijdens de pauze kon er slechts één vis worden aangeboden en na de pauze werd de tweede gevangen. Door een rugblesure van Frank stopten de heren er wat vroeger mee en hiermee werd de kans op een top drie plaats verleden tijd. Toch was iedereen goed gezind en na de wedstrijd was het weer Gerben die zorgde voor de puntentelling. Uiteindelijk was het erg spannend en de top drie van het NKS Rivieren 2014 is bekend.


Een prachtig rivierkasteel!

Tijdens de finale zullen de winnaars van het klassement worden gehuldigd tesamen met de winnaars van het NKS Regulier. In ieder geval feliciteren we de heren Willem Stolk en Chris van Wolferen met het behalen van alweer een gouden plak. Met 7 punten winnen ze de competitie en mogen zich weer een jaar Nederlands Kampioen noemen. Tevens winnen ze uitmuntende Xi5 Motor Guide beschikbaar gesteld door Q-FISHING. SHIMANO en TECHNAUTIC verzorgen de prijzen voor de tweede en derde prijs.


Alles in orde en weer veilig naar huis...

Na de wedstrijd werden er diverse boten gecontroleerd door de politie. Een leuke en leerzame controle door een zestal aardige dienders. Alles was in orde en iedereen kon weer veilig naar huis.
 
Klasssement NKS Rivieren 
Naam  WAAL MERWEDE OUDE MAAS TOTAAL
Willem Stolk - Chris v Wolferen 2 1 4 7
Casper van der Vlies - Daan Vermeulen 1 2 5 8
Gerben Mul - Pieter Smit 3 6 1 10
JeanMarc Brison - Johny Kindt 5 6 2 13
Peter Roeg - Marcel Rood 7 4 3 14
Frank van Vliet - Daan Verbruggen 4 3 9 16
Rob Luchies - Arie van de Linden 5 7 5 17
Markus Brill - Gerrit Broders 8 9 7 24
Rick Rits - Cees Rits 9 8 8 25
Cedric Cantillion - Naim Jaaouanni 10 10 6 26Voor de derde keer winnen Willem Stolk en Chris van Wolferen het NKS Rivieren: Top!

 

Extra dank aan de sponsoren die wederom het NKS rivieren hebben ondersteund.

NKS Bestuur