Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden

NKS de LekMooie wedstrijddag

Het beloofde een mooie dag te gaan worden, een rustige kabbelend water en een lekker zonnetje begroeten de 50 deelnemende boten tijdens het traileren. De vooruitzichten voor een mooie visdag waren dus aanwezig. Het weer zat mee, alleen de vangsten hebben het laten afweten de voorgaande weken, het beloofde dus een taaie dag te gaan worden.


Bloemert & Landt hadden het prima naar hun zin, ondanks de tegenvallende vangsten

Meters maken

Het startsein heeft geklonken en de deelnemers kiezen de weg naar hun eerste talud van de wedstrijd. Al snel bleek dat de snoekbaarzen niet op één plek lagen opgestapeld, ze lagen verspreid over het water. Het werd dus een kwestie van meters maken, en regelmatig wisselen van techniek en kunstaas. Bij het meters maken werden de deelnemers geholpen door een redelijk stromende rivier, wat snelle driften opleverde. Voor een aantal deelnemers was dit een voordeel maar voor de echte peuteraars was dit een groot nadeel, secuur een talud uitpeuteren zat er niet in. Gedurende de wedstrijd bleek dat verticalen tussen de 3<>5 meter en de oevers uitgooien het meest succes vol was. Ondanks dat de vangsten het lieten afweten werden er een aantal mooie snoekbaarzen van 80+ gevangen en schitterende baarzen van 40+. Het altijd goedlachse duo Heijne & Kalschoven die in de finale vorig jaar op de lek een kasteel van 98.3 cm wisten te vangen, vingen ook op deze wedstrijd de grootste snoekbaars dit keer met 89.1 cm.

De grootste baars was met 49.2cm voor het duo Bruintjes & van Diepen.


De grootste snoekbaars, leverde de bekende glimlach op voor het duo Heijne& Kalschoven.

De Balans
Dat het vandaag een lastige wedstrijd was, werd nog maar eens benadrukt in de statistieken van deze dag. In totaal vingen 50 boten, 61 maatse snoekbaarzen. In de finale van vorig jaar was 4 maatse vissen niet voldoende op in de top 20 voor te komen, nu was het voldoende om de nummer 1 en 2, de nummer 3 had voldoende aan 3 vissen. De derde plek met 1942mm werd opgehaald door het duo Buntjes & de Rijk. De tweede plek met 4 vissen en 1979mm was voor het duo van de Camp & Wauters, die overigens ook de pechprijs kregen wegens een kapotte fronttroller. De eerste plek was voor het duo van Es & Klein, met eveneens 4 vissen maar met iets meer millimeters namelijk 2162mm.


Een mooie tweede plaats maar helaas ook de pech prijs voor van de Camp & Wauters.


Een gemiddelde van 540.5mm per snoekbaars leverde de 1e plaats op, gefeliciteerd!

De aantallen vielen wat tegen, maar er kan toch terug gekeken worden op een schitterende wedstrijddag . Onze dank gaat uit naar de federatie Midden Nederland voor het beschikbaars stellen van de vergunning en naar de sponsoren die het NKS mede mogelijk maken. De volgende wedstrijd zal plaats vinden op 04-07-2010, op het Gooimeer we hopen jullie hier weer te mogen begroeten.

Roofvisgroeten,

“NKS van Goed naar Groots”

Het NKS bestuur