Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden

NKS Hengelsport De Kock Zander Masters Hollandsdiep

Afgelopen zondag was het zover de Hengelsport De Kock Zander Masters Hollandsdiep. De wedstrijd van het jaar waar alles beslist werd. Het klassement in de top 10 nog eens op zijn kop werd gezet en er op talloze manieren gestreden werd om de dagzege. Het prachtige weer maakte het de afsluitende wedstrijd tot een waar feest.De Wedstrijd
Om klokslag half negen ging de Nederlandse vlag naar beneden, het startsein voor de alles beslissende wedstrijd in de NKS Dutch Zander Masters 2021-2022. De strijders gaven hun pk’s de sporen, tenminste bijna alle. Één team had een klein mechanisch probleempje dat na wat MacQuiver trucen werd opgelost waarna zij ook konden verschijnen op het strijdtoneel.Er werd deze wedstrijd gekozen voor een scala aan technieken die konden worden ingezet. Het old scool pennen was voor een aantal teams favoriet, anderen zochten succes in het pelagisch vissen en dan heb je nog de traditionele verticalers die het bij een fireball, dropshot of shad hielden.

De taluds die bevist werden lagen veelal tussen de 6-10 meter, hier en daar kwam een enkele melding van mooie vissen van het ondiepe +/- 2-3 meter water. Het werd in ieder geval een mooie strijd tussen de drie meest gekozen technieken. De eerste kaarten waren al snel vol, waar andere nog aan het zoeken waren naar de juiste snelheid of presentatie van het aas. Gedurende de dag kwamen er steeds meer boten bij met 7 vissen. Dit maakt de spanning voor de finale tickets er natuurlijk niet minder op.De grote vriend van menig snoekbaarsvisser genaamd “Essox” was deze keer ook ruimschoots van de partij. Onder het verticalen door melden deze vissen zich met grote regelmaat. Het team Uli Kösters & Thorsten Brunswicker wist uiteindelijk met een snoek van 110cm de grootste van de dag te pakken.De baarzen waren op het Hollandsdiep beduidend minder actief tijdens de Hengelsport De Kock Zander Masters. Er werden slechts 2 baarzen ter meting aangeboden, waarvan de grootste met 47.0cm op naam kwam van Christiaan Bertels & Pieter van Adrichem.

Het draaide tijdens deze wedstrijd zoals gewoonlijk om de snoekbaarzen en deze lieten zich met prachtige aantal en mooie formaten zien. Uiteindelijk kon er door team “Vol Gas” geproost worden op een prachtig kasteel van 88.9cm. Een super vangsten op het pennetje zoals de heren het noemen, das echt “Kicken”.Als om 15.00 het eindsignaal heeft geklonken dan heeft nog niemand een flauw idee waar ze zijn geëindigd. Uiteindelijk waren er 23 boten met 7 maatse snoekbaarzen die meet zouden dingen om een finale ticket en de eindoverwinning.

De prijsuitreiking
Als de heren en dames zich verzamelen bij feesthut de Hoezemoos doen ze zich te goed aan een huisgemaakt broodje bal. Als de spreekstalmeester van dienst zijn slapgeouwehoer aan het vertellen is stijgt de spanning, pak ik een finaleticket of zit ik in de prijzen.

Een team dat voor beide nog in de strijd was wordt gekend door de bijnamen Peppie & Kokkie. Deze heren legden beslag op de 5e plek en stelden hiermee ook hun finaleticket veilig. Johan Vos & Wim Belkcx visten 4463mm bij elkaar.De 4e plaats werd ingenomen door een team dat gekozen had om old skool te gaan vissen. Deze heren hebben meer dan de benodigde snoekbaarzen weten te vangen. De team captain voelde zich zo comfortabel met zijn totaal gevangen lengte dat die er nog even bij kon gaan zitten. Erik Stobbe & Jeroen Uitslag visten 4631mm bij elkaar.Het brons was er voor een team dat juist weer gekozen had voor de ultra moderne pelagisch vistechniek. Joeri Verhoef & Gehaktbal Vinny Tobé pakte 4682mm in totaal bij elkaar, wat ruim voldoende was voor een ere plaats vandaag.Het goud en zilver lag tijdens deze wedstrijd wederom dicht bij elkaar. Waar velen er vanuit gingen dat de pelagische vissers deze wedstrijd zouden winnen bestaat de top 2 uit allen maar verticalers.
Het zilver werd ingenomen door Jan Baar & Daan de Rijk die hiermee ook hun tweede titel veiligstellend met een totaal van 36 punten dit seizoen wat neerkomt op 4.5 punten per wedstrijd. Ze zijn dit jaar de top 10 niet uit te krijgen. Dat belooft wat voor de finale.Het goud ging naar een team dat zelf de uitdrukking keep them roling aan zich te danken heeft. Het was precies wat Charles & Mees Roling deden ze bleven ze maar binnen harken. De ene dikke vis na de andere legden ze op de meet laat.De aanmoedigingsprijs ging in deze wedstrijd naar de jongste deelnemer ooit tijdens de NKS Dutch Zander Masters. Xavi Xhofleer mocht zijn eerste stappen binnen het NKS maken naast zijn sidekick Robert. Met een prachtige 6e plaats legde hij de lat hoog voor zijn volgende wedstrijd. Het schijnt dat dit talent al beschikt over een goede wedstrijdanalyse en pa Xhofleer op de terugweg al wist te vertellen waar ze de overwinning hebben laten schieten. We gaan nog veel van Xavi horen binnen het NKS en waarschijnlijk ook op vele andere toernooien.Via deze weg willen wij Hengelsport De Kock bedanken voor het sponsoren van deze wedstrijd.

De tickets zijn verdeeld, het klassement is bekend dat betekend vooruit kijken naar de finale.

Vooruitblik
We kunnen tijdens deze vooruitblik erg kort zijn. Het finalewater zal bekend worden gemaakt op 22-10-2022.

Wat kunnen de tickethouders doen? Als tip kunnen we jullie meegeven ga op zoveel mogelijk wateren in Nederland eens voorvissen. Zodra je aan het voorvissen bent probeer dan zoveel mogelijk technieken.

Wat kun je vooral beter niet doen? De organisatie bellen of ze al weten waar het is.

Als organisatie kijken we uit naar de afsluitende finale. Hier zullen de prijzen van het klassement en finale worden uitgereikt.

We willen dan ook alle deelnemers aan de NKS Dutch Zander Masters 2021-2022 bedanken voor hun deelname. Indien je een ticket hebt tot 23-10-2022 en anders tot volgend jaar.
 
Tight Lines & Fair Play,
 
NKS Dutch Zander Masters