Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden

Hareco Hengelsport Zander Masters Haringvliet

Afgelopen zondag was het dan zover de start van het NKS seizoen 2022-2023. Na diverse malen een afgelasting kon de Hareco Hengelsport Zander Masters doorgaan. De omstandigheden waren misschien niet de meest ideale om het aas perfect te kunnen presenteren, maar met uiterste inspanningen kwamen er super resultaten.De Wedstrijd
Als omstreeks half negen het startsein wordt gegeven is het geen ouderwetse race naar de stekken maar een zoektocht tussen de golven door naar een plekje in de luwte. Om de deelnemers van luwte te voorzien is er door de organisatie gekozen om de Noord- en Zuidkant van de Tiengemeenten op te nemen in het parcours.Met meer ruimte die redelijk in de luwte was verspreide de 40 boten zich over het ruime sop. Enkele avonturiers zochten de wind op en probeerden hun snoekbaars op de vertrouwde stekken te verschalken. Het leverde bij velen niet veel meer op dan een paar natte voeten en lege accu’s. Het was een wedstrijd van improviseren voor een groot gedeelte van de NKS vloot.

Andere deelnemers schoten als kanonskogels uit de startblokken en wisten al heel snel de kaart vol te vissen. Deze deelnemers hadden dus alle tijd om te gaan zoeken naar die upgrade, maar ook voor hen gold dat de wind het zoeken een stuk lastiger maakte dan normaal. De diepte varieerde enorm tussen de teams waar de ene werpend op 2 meter mooie snoekbaarzen ving, was het bij de andere verticaal rond de 10 meter.Kortom een wedstrijd die alle kanten op waaide. Dat een prima start in de wedstrijd niet garant staat voor dagsucces dat is bij het NKS altijd wel een zekerheid. Zo ook vandaag schoven er diverse teams uit het achterveld naar boven na het middag uur.

Ondank de harde wind, lege accu’s en het grote verschil in diepte waar de vissen zich ophielden kwamen er prachtige exemplaren boven.

Prachtige vissen
De grootste snoek was er eentje voor een team dat zich tot in de puntjes had voorbereid op deze wedstrijd. De heren zijn diverse keren gaan trainen en dat bleek te lonen. Een prachtige snoek van exact 100cm wisten ze tussen de vele snoekbaarzen door te vangen. De prijs van de grootste snoek ging naar Harry & Mark.Pelagisch vissen is voor de gebroeders Warren een koud kunstje. De harde wind maakte het echter onmogelijk voor de heren om hun technieken te demonstreren. Het werd dus weer terug naar he Old Skool verticalen voor deze heren. Ook dat beheersen ze nog, de eer konden ze redden met 1 snoekbaars maar tussen het gepeuter door pakten ze wel met 46.9cm de grootste baars.Los van de mooie bijvangsten als snoek en baars draait het bij het NKS natuurlijk allemaal om de snoekbaarzen. Wie dat als geen ander weet en beheerst is oud Nederlands Kampioen Tom Kroon. Samen met zijn sidekick Jaap van der Wal wist hij tijdens de Hareco Zander Masters stevig gast te geven met maar liefst 2 kastelen. De grootste was uiteindelijk 88.5cm en daarmee pakten ze een goede kans op de overwinning.Er gaat helaas ook wel eens iets mis tijdens de foto momenten aan boord. Zo hadden vader en zoon Kirsch een prachtige 70+ vis. Helaas konden deze heren hem niet ter meting aanbieden, de vis lag eerder dan de 2e verplichte foto terug in het ruime sop. Hoe dit heeft kunnen gebeuren weten de heren nog niet echt, we houden het op "zu klein". Pech komt bij iedereen voor daarom de aanmoedigingsprijs voor Peter & Peter Kirsch.De Prijsuitreiking
De snoekbaarzen bleken er met name na de middag zin in te hebben. Het aangeboden rubber of aasvisje werd gretig genomen door de aanwezige snoekbaarzen. Wat bracht dat er 16 boten met 7 maatse snoekbaarzen in de uitslag stonden. In totaal werden er door de 40 boten 216 snoekbaarzen ter meting aangeboden.

Eric van Hareco Hengelsport gaf tijdens de prijsuitreiking aan dat hij zijn petje af neemt voor de prestatie van de vissers onder deze extreme omstandigheden. Wie het beste uit de verf kwam onder deze omstandigheden werd onder het genot van een broodje beenham bekend gemaakt in de Hoezemoos.

Op de 5e plaats in het dagklassement vinden we Mario van Dijck & Wim van de Velde. Deze heren wisten de 7 maatse vissen al snel in de wedstrijd te vangen en kwamen in totaal tot 4105mm.De 4e plek gaat naar huis met Wouter van Olm & Roger de Wilde. Deze heren wisten knap zeven vissen te vangen die gezamenlijk kwamen op een totaal van 4134mm.Het brons was er voor een nieuw NKS team. Deze heren hadden kosten nog moeite gespaard om het Haringvliet van voor tot achter te leren kennen. Mark die als invaller voor Rene van den Burg mocht aantreden in combinatie met kapitein Harry Soepboer pakten 4168mm.Alles ligt erg dicht bij elkaar in deze wedstrijd en het verschil is slechts enkele centimeters tussen het ere metaal. Het zilver werd gewonnen door de tandem Sebastian Kirion & Arne Zocher. Deze heren hadden geen moeite met de omstandigheden. Naar eigenzeggen hadden ze een relaxed dagje vissen wat 4294mm opleverde.Als je kneiters vangt tijdens een NKS wedstrijd dan kan het bijna niet anders dan dat je mee vist voor de prijzen. Als je dan de mazzel hebt er niet 1 maar zelfs 2 te vangen dan kan eremetaal je moeilijk ontlopen. NKS veteraan Tom Kroon & Jaap van der Wal die flikten dit tijdens de Hareco Zander Masters met 4325mm pakten ze het goud en de 1e plaats in het klassement. Strijden ze dit jaar mee voor de titel?De Vooruitblik
Over het weer zullen we maar niet vooruitblikken het kan vriezen, dooien, tropische tempraturen, regenen, hard waaien, geen wind en ga zo maar door. De weermannen en vrouwen weten het de laatste dagen een uur van te voren nog niet.Waar we wel naar kunnen kijken is naar de Navionics Zander Masters Hollandsdiep. Een wedstrijd waar altijd alle technieken ingezet worden. Old Sckool, Werpend, Verticaal en Pelagisch. We gaan ook wederom richting de paaitijd dus wie weet of de vissen al op het ondiepe liggen.

Het parcours op het Hollandsdiep heeft alle mogelijkheden om alle technieken in te zetten. Prachtige ondiepe platen, scherpe taluds en whalhalla voor de snoekbaarsvisser.

De vangsten van de afgelopen weken zijn er ook goed te noemen, zowel qua formaat als qua aantallen. Het zou dus zomaar eens een strijd kunnen worden op de millimeter. We zullen het zien op 19 februari 2023.

Wil je meedoen aan deze wedstrijd dit kan nog er zijn slechts enkele plaatsen beschikbaar. Schrijf je snel in via www.nksnoekbaarsvisssen.nl.

Via deze weg willen wij Hareco Hengelsport bedanken voor het beschikbaar stellen van de prachtige prijzentafel. Hopelijk volgend jaar wederom een spannende strijd om de Hareco Hengelsport Zander Masters.

Tight Lines & Fair Play,

NKS Dutch Zander Masters.