Regulier

Meer informatie over reguliere wedstrijden

NKS Hengelsport Zaltbommel Zander Masters Lek Ameide

Er rest ons nog een verslag voor we hopelijk op 26 november de laatste klassementswedstrijd kunnen vissen. Een paar weken geleden vond de mogelijke beslissing in het Algemeen Klassement plaats tijdens de Hengelsport Zaltbommel Zander Masters Lek Ameide. Een eerste editie voor Hengelsport Zaltbommel en meteen een kraker van een wedstrijd. 

De Wedstrijd

Als de boten omstreeks 06.00 beginnen te arriveren is er een prachtige mix van spanning en plezier merkbaar onder de deelnemers. Het zou weleens D-Day kunnen zijn voor het klassement. De Lek kent namelijk ieder jaar zijn grillen en is van oudsher een lastig water om te doorgronden, de snoekbaarzen zijn bijna altijd wel aanwezig maar nooit makkelijk te verschalken.

 

Een opgave die voor alle deelnemers gelijk is en om 08.30 kon dan ook het ruime sop worden gekozen en begonnen de deelnemers aan hun zoektocht. Diverse strijdplannen werden direct zichtbaar. Een groot gedeelte koos voor het oldscool verticalen/fireballen waar anderen trollend hun meters maakten. Ook de pen werd wederom van stal gehaald om zo rustig een aasvis te kunnen aanbieden. Een legio aan technieken zorgden voor wisselende successen.

 

Het was in de ochtend uren voornamelijk ondiep tussen de kribben te doen. De vangsten kwamen van zo’n 2 tot 4 meter diepte. Kneiterhard knalden de snoekbaarzen op de aangeboden shads en visjes. Waar de één het had over niet te missen aanbeten, ging het bij andere teams juist net daar de mist in. 

 

Gedurende de dag leek de snoekbaars op te schuiven naar iets dieper water richting de 6 a 7 meter. Waar diverse teams stug volhieden aan hun gekozen strijdplan, waren anderen weer driftig op zoek naar de sleutel tot succes. Er werd door teams gekozen om zelfs tegen de 3km per uur over de snoekbaarsgronden te gaan en niet zonder succes. 

 

Ondiep vissen betekent meestal prachtige bijvangsten van snoeken en baarzen. De baarzen lieten zich vrij makkelijk vangen op de Lek. Uiteindelijk waren het Robbert Poelwijk & Marcel Sannes die de grootste wisten te pakken met 44,9cm.

 

De snoek was echter minder actief tijdens de Hengelsport Zaltbommel Lek Ameide. Er zijn slechts 2 snoeken gevangen, bleek tijdens de prijsuitreiking. Als dan ook nog 1 team denkt van die is toch te klein voor de dagprijs dan wordt het makkelijk. Björn Neve & Ray Cannas waren deze keer wel wakker en legden een 69,2cm snoek op de meetplank. Ze pakten met deze prijs nog een mooie dagprijs mee.

 

Als om 15.00uur de wedstrijd is afgelopen kan iedereen zich opmaken voor de prijsuitreiking bij Camping de Koekoek. Gelegen aan het prachtige wedstrijdwater, werd de balans opgemaakt.

 

De Prijsuitreiking

De afgelopen jaren blijkt de Lek al diverse parels van snoekbaarzen prijs te geven tijdens de wedstrijden. Met diverse 90+, 80+ vissen waren de verwachtingen hoog wat het dit jaar zou zijn. 

Het werd 77,1cm een prachtige snoekbaars die zich door de duitse snoekbaars fluisteraars Uli Kösters en Thorsten Brunswicker liet vangen en meten. Een pracht exemplaar die ook nog eens helpt om je topklassering te verdedigen. 

Het podium van de dag was waar het omdraaide gedurende de Hengelsport Zaltbommel Zander Masters Lek. De top 4 van het klassement stond namelijk nog binnen bereik van elkaar en ieder punt is dit jaar meegenomen. 

 

Op de 5e plek vinden we Robbert Poelwijk & Marcel Sannes terug die op de Lek hun snoekbaarsmojo weer teruggevonden hebben. De heren hebben binnen het NKS de titel Snoekmeister en inmiddels ook Baarsmeister. Tijdens deze wedstrijd pakten ze 7 maatse snoekbaarzen met een totaal van 3673mm. De boys are back on track.

 

De 4e plek ging mee naar huis met de tot dan toe leiders in het algemeen klassement Wim Hak & Ben Oskam. Deze heren vingen 7 maatse snoekbaarzen en een totaal van 3794mm. Een knappe prestatie om zo je plek in het klassement te verdedigen. 

Het brons was er voor de nummers 3 in het Algemeen Klassement Sebastian Kirion & Arne Zocher. Deze heren presteren gedurende het seizoen erg stabiel met slecht 1 echte uitglijder die ze mogelijk de titel kost. Op de Lek waren ze er in ieder geval weer bij met 3838mm. 

Het zilver gaat naar de nieuwkomers binnen het NKS Heidi Geudens & Kris Deckx. Dat deze dame en heer kunnen vissen wisten we al, maar dit jaar instromen en stabiel in de top 10 van het klassement staan is erg knap te noemen. Met 3855mm een zeer verdiende 2e plaats.

 

Het goud gaat naar de nieuwe leiders in het Algemeen Klassement Peter “Klein Duimpje” Roeg & Henk “Ballerina” Roos. Op hun vertrouwde manier met de pen en het sleepje wisten ze 60+ gemiddelde te vangen over 7 snoekbaarzen. Het bracht de heren op een totaal van 4266mm en 3 punten voorsprong op de nummers 2 in het Algemeen Klassement.

 

De vooruitblik

Het is dit jaar ontzettend spannend in het klassement, de nummers 4 t/m 10 kunnen nog stuivertje wisselen en de nummer 1 en 2 strijden om de titel. De bronzen plak is echter vrijwel zeker.

 

Het beloofd dus een spannende pot te worden op de Technautic Zander Masters Amer. Een wedstrijd waar voor vele teams het klassement vanaf hangt. Daar komt nog bij dat er 18 teams strijden om de laatste finaletickets om op 3 december te mogen deelnemen aan de Grand Final.

 

Kortom, de mooie Amer zal op 26 november het strijdtoneel zijn voor de spannendste battle in de NKS Dutch Zander Master historie. De haken worden al volop geslepen, de technieken worden aangescherpt. Wie wordt er Nederlands Kampioen Snoekbaarsvissen 2023?, Wie pakt de laatste tickets? We weten het op 26 november 2023.